Retetă simplă și delicioasă pentru Pască fara aluat:

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g stafide
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • coajă de lămâie sau portocală
  • unt pentru uns forma

Instrucțiuni :

  1. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul și ouăle.
  2. Se adaugă făina, praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie sau portocală. Se amestecă bine.
  3. Se adaugă stafidele și se amestecă din nou.
  4. Se unge o formă de copt cu unt.
  5. Se toarnă compoziția în formă și se nivelează.
  6. Se coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când pasca este rumenită.
  7. Se lasă să se răcească în formă timp de 10-15 minute, apoi se poate servi.

Vă propun sa incercati si aceste retete, deosebit de gustoase si simplu de gătit:

Mod de preparare:

Reteta de pasca fara aluat este o optiune rapida si usoara pentru a pregati acest desert traditional romanesc fara a fi nevoie de aluat. Pasca este un preparat culinar traditional romanesc, de obicei servit in timpul Sarbatorilor Pascale. Reteta clasica de pasca este facuta cu aluat dulce si umpluta cu branza dulce, stafide si alte ingrediente, insa aceasta reteta fara aluat este la fel de delicioasa, dar mult mai usoara si mai rapida.

Aceasta reteta contine branza de vaci, oua, zahar, stafide, faina, praf de copt, esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala. Pentru a pregati aceasta reteta, trebuie doar sa amestecati toate ingredientele, sa turnati amestecul intr-o forma de copt si sa coaceti la cuptor. Nu este nevoie sa pregatiti si sa framantati aluatul, ceea ce face ca aceasta reteta sa fie mult mai usoara si mai rapida decat reteta clasica de pasca.

In ceea ce priveste ingredientele, branza de vaci este principalul ingredient in aceasta reteta si ofera textura si gustul traditional al pascai. Ouale sunt folosite pentru a ajuta la legarea si stabilirea pascai, in timp ce stafidele adauga o dulceata si textura interesanta. Zaharul ajuta la indulcirea pascai, iar faina si praful de copt sunt utilizate pentru a ajuta la uscarea si stabilirea pascai.

Esența de vanilie și coaja de lămâie sau portocală adaugă arome delicioase si parfumuri pentru a adauga un gust si mai bun acestei retete. De asemenea, puteți adauga si alte arome precum nuci, scortisoara, sau migdale pentru a personaliza reteta si a adauga un gust propriu.

Pentru a pregati aceasta reteta, trebuie sa amestecati branza de vaci, ouale si zaharul intr-un bol pana cand amestecul este neted. Adaugati faina, praful de copt, esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala si amestecati bine. Adaugati stafidele si amestecati din nou. Turnati amestecul intr-o forma de copt unsa cu unt si niveleaza. Coaceți la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand pasca este rumenita.

Odata ce este gata, lasati sa se raceasca in forma timp de 10-15 minute, apoi puteti servi. Aceasta pasca fara aluat este un desert delicios, perfect pentru a fi servit alaturi de o ceasca de cafea sau ceai dupa masa. De asemenea, poate fi servit ca o gustare dulce si usor de pregatit pentru o petrecere sau o intalnire cu prietenii.

Informații suplimentare despre rețeta Pască fara aluat

pregati pasca fara a fi nevoie sa faci aluatul. Este o reteta ideala pentru cei care doresc sa pregateasca un desert traditional, dar care au putin timp la dispozitie sau nu doresc sa petreaca mult timp pregatind aluatul. Aceasta reteta este o alternativa perfecta la reteta clasica de pasca cu aluat si este la fel de delicioasa, daca nu chiar mai buna.

De asemenea, aceasta reteta poate fi personalizata in functie de gusturile fiecaruia. Puteti adauga alte ingrediente, precum nuci, stafide, sau fructe uscate, pentru a personaliza reteta si a adauga un gust propriu. De asemenea, puteti ajusta cantitatile de zahar si esenta de vanilie pentru a obtine un gust mai dulce sau mai putin dulce.

Aceasta reteta de pasca fara aluat este perfecta pentru orice ocazie si este sigura sa impresioneze orice invitat. Este o reteta simpla si rapida, dar totusi delicioasa si satisfacatoare. Cu aceasta reteta, nu trebuie sa petreceti ore intregi facand aluatul, ci puteti sa va bucurati de un desert traditional romanesc in cateva minute. In plus, aceasta reteta este destul de sanatoasa si poate fi servita fara nicio problema in cadrul unei diete echilibrate.

In final, daca sunteti in cautarea unei retete rapide si usoare pentru a pregati un desert traditional romanesc, incercati aceasta reteta simpla de pasca fara aluat. Cu siguranta va veti bucura de un desert delicios si satisfacator fara a fi nevoie sa petreceti mult timp pregatind aluatul.

Poftă bună la rețeta de Pască fara aluat

Bucataria este locul unde magia culinara are loc, astăzi vom gati aceasta reteta gustoasă cu numele de Pască fara aluat ea este foarte simplu de gătit și gustoasă bucătaria este considerată inima casei. Bucătăria trebuie mereu sa o menținem curată și ordonată, rețetele sunt ca un ghid pentru noi persoanele care gătim precum si Pască fara aluat este o rețetă si retetele sunt simple si mai complexe un alt aspect important este ca reteta Pască fara aluat o putem adapta dupa preferintele si gusturile noastre avem mai multe tipuri de bucatarie, Bucataria franceza, Bucătăria italiană, Bucătăria spaniolă, Bucătăria greacă, Bucătăria mexicană, Bucătăria chineză, Bucătăria thailandeză, Bucătăria indiană, Bucătăria turcă, Bucătăria românească toate aceste tipuri de bucatarii sunt foarte bogate in retete gustoase precum si aceasta reteta care o vom gati astazi Pască fara aluat cu siguranta o sa-ti placa gătit alimente ustensile preparare arome ingrediente condimente tehnici culinare rețete curățenie ingrediente cantități pas cu pas timp de preparare temperatură mod de gătire ustensile necesare arome prezentare variați

    • rețetă simplă – rețetă simplă de Pască fara aluat
    • rețetă rapidă – rețetă rapidă  de Pască fara aluat
    • rețetă tradițională – rețetă tradițională de Pască fara aluat
    • rețetă de casă – rețetă de casă de Pască fara aluat
    • rețetă originală – rețetă originală de Pască fara aluat
    • rețetă românească – rețetă românească de Pască fara aluat
    • rețetă moldovenească – rețetă moldovenească de Pască fara aluat
    • rețete simple și rapide – rețete simple și rapide de Pască fara aluat
    • rețetă clasică – rețetă clasică de Pască fara aluat
    • rețetă pentru toată familia – rețetă pentru toată familia de Pască fara aluat
    • rețetă pas cu pas – rețetă pas cu pas de Pască fara aluat