CORNULETE CU RAHAT, Rețetă Simplă

CORNULETE CU RAHAT, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru Cornulețe cu rahat

 • 250 g unt
 • 200 g zahăr pudră
 • 2 ouă
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • 500 g făină
 • 200 g rahat

Mod de preparare: Cornulețe cu rahat

 1. Într-un bol mare, se amestecă untul moale cu zahărul pudră până se obține o cremă omogenă.
 2. Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Se adaugă și esența de vanilie.
 3. Se adaugă făina treptat și se amestecă până se formează un aluat omogen.
 4. Aluatul se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pentru a se întări.
 5. Între timp, rahatul se taie cubulețe mici.
 6. După ce aluatul s-a răcit suficient, se ia o bucată mică de aluat și se întinde în formă de cerc.
 7. În mijlocul cercului se așează un cubuleț de rahat și se rulează aluatul de la margine spre mijloc, formând un cornuleț.
 8. Procesul se repetă până se termină toată compoziția.

Concluzie: O rețetă simplă și delicioasă pentru cornulețe cu rahat care îți va încânta papilele gustative!

Această rețetă simplă de cornulețe cu rahat este perfectă pentru orice ocazie. Cu ingrediente ușor de găsit și un mod de preparare simplu, poți pregăti aceste delicii în doar câteva minute. Cornulețele cu rahat sunt perfecte pentru micul dejun sau gustarea de după-amiază, iar textura lor fragedă și gustul dulce de rahat le fac irezistibile.

Pentru a prepara aceste cornulețe, vei avea nevoie doar de câteva ingrediente: unt, zahăr pudră, ouă, esență de vanilie, făină și, desigur, rahat. Toate acestea se găsesc în orice magazin alimentar și sunt accesibile.

Modul de preparare al cornulețelor cu rahat este foarte simplu. Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, se adaugă ouăle și esența de vanilie, apoi se adaugă treptat făina până se obține un aluat omogen. Aluatul se lasă la frigider pentru a se întări, iar în acest timp se taie rahatul cubulețe mici.

După ce aluatul s-a răcit suficient, se ia o bucată mică de aluat și se întinde în formă de cerc. În mijlocul cercului se așează un cubuleț de rahat și se rulează aluatul, formând astfel un cornuleț. Procesul se repetă până se termină toată compoziția.

Rezultatul final sunt niște cornulețe fragede și delicioase, cu un rahat dulce și aromat în interior. Acestea pot fi servite alături de o ceașcă de ceai sau cafea și sunt perfecte pentru a fi împărțite cu cei dragi. Rețeta este atât de simplă încât o poți pregăti chiar și dacă nu ai experiență în bucătărie. Încearcă această rețetă și vei fi încântat de rezultat!