Retetă simplă și delicioasă pentru Miel pentru paste:
Ingrediente:
- 500g de carne de miel (pulpa sau cotlet)
- 500g de paste (de preferinta tagliatelle sau fettuccine)
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1/2 cana de vin alb
- 1 cana de supa de pui
- 1/2 cana de smantana
- 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
- Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Instrucțiuni :
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie adanca sau intr-un ceaun. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana devin moi si translucide.
- Adaugati carnea de miel taiata in cuburi si prajiti-o pana se rumeneste pe toate partile.
- Adaugati vinul alb si lasati-l sa fiarba timp de 1-2 minute, pana se evapora alcoolul.
- Adaugati supa de pui si lasati compozitia sa fiarba la foc mic, timp de 15-20 de minute, sau pana cand carnea este frageda si suculenta.
- In timp ce carnea fierbe, pregatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Dupa ce carnea este gata, adaugati smantana si amestecati bine.
- Adaugati sare si piper dupa gust.
- Strecurati pastele si adaugati-le in tigaie sau ceaun, amestecand bine pentru a le acoperi cu sosul de miel.
- Presarati patrunjelul proaspat tocat deasupra si serviti.
Aceasta reteta de miel pentru paste este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa experimenteze gustul delicat al carnii de miel alaturi de paste fine si cremoase
Vă propun sa incercati si aceste retete, deosebit de gustoase si simplu de gătit:
Mod de preparare:
Pentru a obtine un gust cat mai autentic si savuros, este important sa alegeti carne de miel proaspata si de calitate. De asemenea, este important sa respectati timpul de gatire pentru a nu usca carnea si pentru a obtine o textura frageda si suculenta.
In plus, puteti sa experimentati si sa adaugati alte ingrediente in reteta, cum ar fi legume proaspete sau condimente aromate, cum ar fi cimbru sau rozmarin. De asemenea, puteti sa folositi si alte tipuri de paste, precum penne sau fusilli, in functie de preferintele dumneavoastra.
Pentru a adauga si mai multa savoare mancarii, puteti sa adaugati si parmezan ras deasupra pastelor inainte de servire. De asemenea, puteti sa acompaniati mancarea cu un pahar de vin alb sec sau cu o bere rece.
Aceasta reteta este ideala pentru o masa festiva sau pentru a impresiona invitatii la o cina speciala. Este o mancare delicioasa si sanatoasa, bogata in proteine si nutrienti esentiali, precum fier si vitamine din grupa B.
In plus, aceasta reteta poate fi adaptata si pentru cei care urmeaza o dieta low-carb sau keto, prin inlocuirea pastelor cu legume coapte sau cu fulgi de ovaz.
In concluzie, mielul pentru paste este o reteta simpla si gustoasa, care poate fi pregatita rapid si usor. Este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa experimenteze gustul autentic al carnii de miel alaturi de paste fine si cremoase. Speram ca aceasta reteta va va incanta papilele gustative si va va aduce aminte de gustul autentic al bucatariei traditionale.
Informații suplimentare despre rețeta Miel pentru paste
O alta modalitate de a imbunatati aceasta reteta este sa folositi sosuri aromate si savuroase. Un sos pesto facut in casa sau un sos Alfredo cu usturoi si parmezan pot fi adaugate cu succes la acest fel de mancare. De asemenea, puteti sa folositi si sosuri cu rosii sau cu vin rosu pentru a adauga mai multa complexitate si savoare mancarii.
De asemenea, este important sa nu uitati de garnitura. Cartofii sau legumele gratinate, salata de legume proaspete sau o salata verde simpla pot fi servite alaturi de aceasta mancare pentru a completa gustul si pentru a adauga un plus de textura si culoare.
In final, reteta de miel pentru paste este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa incerce o mancare traditionala si savuroasa. Este o reteta versatila, care poate fi adaptata si modificata in functie de gusturile si preferintele dumneavoastra, pentru a crea o experienta culinara personalizata si unica. Indiferent de cum alegeti sa o pregatiti, aceasta mancare va fi cu siguranta una delicioasa si apreciata de intreaga familie sau de invitatii dumneavoastra.
Poftă bună la rețeta de Miel pentru paste
Bucataria este locul unde magia culinara are loc, astăzi vom gati aceasta reteta gustoasă cu numele de Miel pentru paste ea este foarte simplu de gătit și gustoasă bucătaria este considerată inima casei. Bucătăria trebuie mereu sa o menținem curată și ordonată, rețetele sunt ca un ghid pentru noi persoanele care gătim precum si Miel pentru paste este o rețetă si retetele sunt simple si mai complexe un alt aspect important este ca reteta Miel pentru paste o putem adapta dupa preferintele si gusturile noastre avem mai multe tipuri de bucatarie, Bucataria franceza, Bucătăria italiană, Bucătăria spaniolă, Bucătăria greacă, Bucătăria mexicană, Bucătăria chineză, Bucătăria thailandeză, Bucătăria indiană, Bucătăria turcă, Bucătăria românească toate aceste tipuri de bucatarii sunt foarte bogate in retete gustoase precum si aceasta reteta care o vom gati astazi Miel pentru paste cu siguranta o sa-ti placa gătit alimente ustensile preparare arome ingrediente condimente tehnici culinare rețete curățenie ingrediente cantități pas cu pas timp de preparare temperatură mod de gătire ustensile necesare arome prezentare variați
-
- rețetă simplă – rețetă simplă de Miel pentru paste
- rețetă rapidă – rețetă rapidă de Miel pentru paste
- rețetă tradițională – rețetă tradițională de Miel pentru paste
- rețetă de casă – rețetă de casă de Miel pentru paste
- rețetă originală – rețetă originală de Miel pentru paste
- rețetă românească – rețetă românească de Miel pentru paste
- rețetă moldovenească – rețetă moldovenească de Miel pentru paste
- rețete simple și rapide – rețete simple și rapide de Miel pentru paste
- rețetă clasică – rețetă clasică de Miel pentru paste
- rețetă pentru toată familia – rețetă pentru toată familia de Miel pentru paste
- rețetă pas cu pas – rețetă pas cu pas de Miel pentru paste
Related Posts:
- Cotlet de miel la ceaun, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cotlet de miel la ceaun: Ingrediente: 4 cotlete de miel 2 cepe medii 3 căței de usturoi 2 morcovi medii 2 ardei grași 2 roșii medii 500 ml apă 200 ml vin roșu 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sare 1 lingură de piper negru măcinat 1 linguriță de cimbru uscat Instrucțiuni : Cotletul de miel la ceaun este o rețetă tradițională din bucătăria românească, care poate fi pregătită ușor acasă cu puțină pregătire și ingrediente simple. Această rețetă este una dintre cele mai iubite în sezonul de primăvară, când mielul este…
- Miel la ceaun, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Miel la ceaun: Ingrediente: 1 miel de aproximativ 3-4 kg 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi 2-3 linguri de pasta de rosii 2 foi de dafin sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust 1 litru de apa ulei pentru prajit Instrucțiuni : Pentru a incepe, taiati mielul in bucati potrivite si indepartati surplusul de grasime. Curatati si taiati ceapa, usturoiul, morcovii si ardeii in bucati mici. Incingeti uleiul intr-un ceaun sau o oala mare si prajiti carnea de miel pana devine aurie. Scoateti carnea din ceaun si puneti-o…
- Cotlet de miel la cuptor, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cotlet de miel la cuptor: Ingrediente: 4-6 cotlete de miel 2 căței de usturoi tocați 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de rozmarin tocat Sare și piper negru proaspăt măcinat Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un castron mic, amestecați usturoiul tocat, uleiul de măsline și rozmarinul tocat. Adăugați sare și piper după gust și amestecați bine. Puneți cotletele de miel pe o tavă pentru copt acoperită cu hârtie de copt. Periați cotletele cu amestecul de ulei și arome, asigurându-vă că acoperiți fiecare cotlet uniform. Puneți tava în cuptor și…
- Miel la cuptor cu vin , Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Miel la cuptor cu vin: Ingrediente: 1 miel întreg sau o bucată de carne de miel 1 sticlă de vin roșu sec 2 cepe mari, tăiate în jumătăți 6 căței de usturoi, zdrobiți 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sare 1 lingură de piper negru măcinat 1 lingură de ierburi aromatice uscate, cum ar fi cimbru, rozmarin sau oregano Instrucțiuni : Pentru a pregăti mielul la cuptor cu vin, trebuie mai întâi să preîncălzim cuptorul la temperatura de 180°C. Într-o tavă mare de cuptor, punem ceapa tăiată în jumătăți și usturoiul zdrobit,…
- Friptură de miel, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Friptură de miel: Ingrediente: 1 bucățică de miel de aproximativ 1-1,5 kg 4 căței de usturoi, zdrobiți 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper proaspăt măcinat 1 linguriță de cimbru uscat 1 linguriță de rozmarin uscat 1/2 cană de vin roșu Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 200°C. Înmuiați carnea de miel în apă rece timp de 30 de minute pentru a elimina eventualele impurități și sânge. Clătiți bucata de miel cu apă rece și ștergeți-o cu un prosop de hârtie. Îndepărtați excesul de grăsime și pielițe cu un…
- GULAS LA CEAUN, Rețetă Simplă Gulașul la ceaun este un preparat tradițional românesc, care se remarcă prin savoarea și aroma sa intensă. Pentru a pregăti această rețetă simplă, veți avea nevoie de carne de vită, ceapă, ardei gras, ulei, bulion de roșii, condimente și, desigur, un ceaun. Înainte de a începe, carne de vită trebuie tăiată în cuburi potrivite, iar ceapa și ardeiul gras se toacă mărunt. Apoi, ceaunul se pune pe foc și se încinge uleiul. Se adaugă bucățile de carne și se prăjesc până devin aurii. Următorul pas constă în adăugarea cepei și ardeiului tocate, care se călesc până se înmoaie. Se adaugă…
- Supă crema de dovleac, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă crema de dovleac: Ingrediente: 1 dovleac mic sau jumătate dintr-un dovleac mai mare, curățat de semințe și tăiat cuburi 1 ceapă medie, tăiată mărunt 3 căței de usturoi, tăiați mărunt 4 căni de supă de pui sau supă de legume (sau suficientă pentru a acoperi dovleacul) 1 linguriță de busuioc uscat 1 linguriță de cimbru uscat 1/4 linguriță de piper negru măcinat 1/2 cană de smântână 2 linguri de ulei de măsline Sare după gust Instrucțiuni : Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți timp…
- Miel marinat la tigaie, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Miel marinat la tigaie: Ingrediente: 500g carne de miel (pulpa sau șoricul) 2 căței de usturoi, tocați fin 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de sos Worcestershire 1 lingură de miere 1 lingură de suc de lămâie 1 linguriță de rozmarin uscat 1 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper negru măcinat Instrucțiuni : Începeți prin pregătirea marinadei. Într-un bol mediu, amestecați usturoiul tocat fin, uleiul de măsline, sosul Worcestershire, mierea, suc de lămâie, rozmarinul uscat, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați bine ingredientele până se încorporează bine. Tăiați carnea de miel în…
- Friptură de vită în sos de vin alb, rețetă gustoasă Friptura de vită în sos de vin alb este o alegere perfectă pentru o cină elegantă sau pentru ocazii speciale. Această rețetă îmbină aroma și gustul intens al cărnii de vită cu dulceața și aciditatea vinului alb, creând o combinație savuroasă și delicioasă. Ingrediente: 1 kg de friptură de vită (preferabil cu os) 1 cană de vin alb sec 2 căței de usturoi, tocați 1 ceapă mare, tăiată cubulețe 2 linguri de ulei de măsline 1 cană de supă de vită 2 linguri de unt 2 linguri de făină Sare și piper, după gust Oregano și cimbru uscat, după gust…
- Miel cu usturoi, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Miel cu usturoi: Ingrediente: 500 g carne de miel 4 catei de usturoi tocati 3 linguri de unt sau ulei sare si piper dupa gust Instrucțiuni : Pentru a pregati mielul cu usturoi, incepeti prin a spala carnea de miel si a o taia in bucati potrivite. Asezati carnea intr-un bol si adaugati usturoiul tocat, sare si piper, apoi amestecati bine pentru a se incorpora toate aromele. Incalziti o tigaie mare pe foc mediu si adaugati untul sau uleiul. Cand untul s-a topit si este incins, adaugati carnea de miel cu usturoi si lasati-o sa…