Retetă simplă și delicioasă pentru Miel la ceaun:

Ingrediente:

  • 1 miel de aproximativ 3-4 kg
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 linguri de pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 1 litru de apa
  • ulei pentru prajit

Instrucțiuni :

Pentru a incepe, taiati mielul in bucati potrivite si indepartati surplusul de grasime. Curatati si taiati ceapa, usturoiul, morcovii si ardeii in bucati mici. Incingeti uleiul intr-un ceaun sau o oala mare si prajiti carnea de miel pana devine aurie. Scoateti carnea din ceaun si puneti-o intr-un vas.

In uleiul ramas, adaugati ceapa, usturoiul, morcovii si ardeii si caliti-le pana devin moi si usor aurii. Adaugati pasta de rosii, frunzele de dafin si o lingura de sare. Amestecati bine si lasati sa fiarba timp de aproximativ 5-7 minute.

Adaugati apoi carnea de miel in ceaun si acoperiti cu apa. Presarati piperul negru si mai adaugati sare, daca este necesar. Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mediu-tare timp de aproximativ 2-3 ore, sau pana cand carnea de miel este moale si se desprinde usor de pe os.

Daca este nevoie, puteti adauga mai multa apa pe parcursul fierberii, pentru a evita uscarea mancarii si pentru a obtine un sos mai consistent. Serviti mielul la ceaun cu garnitura de cartofi natur sau cu mamaliguta si cu muraturi, pentru un gust autentic si delicios.

Speram ca aceasta reteta va fi pe placul dumneavoastra si va veti bucura de gustul autentic si aromat al mielului la ceaun, pregatit cu multa atentie si pasiune pentru traditiile culinare romanesti.

Vă propun sa incercati si aceste retete, deosebit de gustoase si simplu de gătit:

Mod de preparare:

In cazul in care nu aveti un ceaun sau o oala mare la dispozitie, puteti sa folositi o tigaie adanca sau o cratita, insa va trebui sa ajustati cantitatea de apa si sa aveti grija sa nu se prinda mancarea de fundul vasului.

Pentru a intensifica gustul si aroma mancarii, puteti sa adaugati in compozitie si alte condimente sau ierburi aromatice, cum ar fi cimbrul, rozmarinul sau maghiranul. De asemenea, daca preferati o mancare mai picanta, puteti sa adaugati si ardei iuti sau fulgi de chili in compozitie.

In cazul in care nu aveti timp sau nu doriti sa gatiti intregul miel la ceaun, puteti sa folositi si alte parti ale mielului, cum ar fi pulpele sau coasta. Acestea se pot gati in aceeasi maniera, cu aceleasi ingrediente si condimente, insa timpul de fierbere va fi mai scurt.

In ceea ce priveste alegerea carni de miel, este important sa alegeti carne proaspata si de calitate, preferabil de la un producator local sau de la un magazin de incredere. In general, carnea de miel trebuie sa fie rosie, fara pete sau mirosuri neplacute, iar grasimea trebuie sa fie alba si consistenta.

Mielul la ceaun este o mancare delicioasa si plina de gust, care poate fi savurata in cadrul unei mese festive sau in orice alta ocazie speciala. In plus, este o reteta traditionala romaneasca, care pastreaza vii obiceiurile si traditiile culinare ale tarii noastre.

Speram ca aceste informatii si sfaturi va vor fi de ajutor si va vor inspira sa incercati si voi aceasta reteta delicioasa si autentica de miel la ceaun.

Informații suplimentare despre rețeta Miel la ceaun

In cazul in care doriti sa serviti mielul la ceaun alaturi de alte garnituri sau salate, puteti sa optati pentru cartofi prajiti, piure de cartofi sau legume la gratar. De asemenea, un sos de usturoi sau un sos de iaurt cu castraveti si marar poate fi o alegere excelenta pentru a completa gustul mancarii.

In ceea ce priveste bauturile, mielul la ceaun se potriveste de minune cu un vin rosu sec si puternic, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Syrah sau Merlot. De asemenea, o bere rece sau un pahar de tuica de prune pot fi alte optiuni potrivite pentru a savura gustul autentic al mancarii.

Daca doriti sa experimentati si sa adaugati o nota personala retetei, puteti sa incercati si alte ingrediente sau sa ajustati cantitatea de condimente si apei in functie de preferintele dumneavoastra. Important este sa aveti rabdare si sa lasati mancarea sa se gateasca incet, pentru a permite ingredientelor sa se amestece si sa creeze un gust complex si delicios.

In concluzie, mielul la ceaun este o reteta traditionala romaneasca, care combina gustul delicat al carnii de miel cu aromele intense ale legumelor si condimentelor. Este o mancare delicioasa si sanatoasa, care poate fi savurata in familie sau cu prietenii, in cadrul unei mese festive sau in orice alta ocazie speciala. Speram ca aceasta reteta va va incanta papilele gustative si va va aduce aminte de gustul autentic al bucatariei romanesti.

Poftă bună la rețeta de Miel la ceaun

Bucataria este locul unde magia culinara are loc, astăzi vom gati aceasta reteta gustoasă cu numele de Miel la ceaun ea este foarte simplu de gătit și gustoasă bucătaria este considerată inima casei. Bucătăria trebuie mereu sa o menținem curată și ordonată, rețetele sunt ca un ghid pentru noi persoanele care gătim precum si Miel la ceaun este o rețetă si retetele sunt simple si mai complexe un alt aspect important este ca reteta Miel la ceaun o putem adapta dupa preferintele si gusturile noastre avem mai multe tipuri de bucatarie, Bucataria franceza, Bucătăria italiană, Bucătăria spaniolă, Bucătăria greacă, Bucătăria mexicană, Bucătăria chineză, Bucătăria thailandeză, Bucătăria indiană, Bucătăria turcă, Bucătăria românească toate aceste tipuri de bucatarii sunt foarte bogate in retete gustoase precum si aceasta reteta care o vom gati astazi Miel la ceaun cu siguranta o sa-ti placa gătit alimente ustensile preparare arome ingrediente condimente tehnici culinare rețete curățenie ingrediente cantități pas cu pas timp de preparare temperatură mod de gătire ustensile necesare arome prezentare variați

    • rețetă simplă – rețetă simplă de Miel la ceaun
    • rețetă rapidă – rețetă rapidă  de Miel la ceaun
    • rețetă tradițională – rețetă tradițională de Miel la ceaun
    • rețetă de casă – rețetă de casă de Miel la ceaun
    • rețetă originală – rețetă originală de Miel la ceaun
    • rețetă românească – rețetă românească de Miel la ceaun
    • rețetă moldovenească – rețetă moldovenească de Miel la ceaun
    • rețete simple și rapide – rețete simple și rapide de Miel la ceaun
    • rețetă clasică – rețetă clasică de Miel la ceaun
    • rețetă pentru toată familia – rețetă pentru toată familia de Miel la ceaun
    • rețetă pas cu pas – rețetă pas cu pas de Miel la ceaun