Ingrediente:

 • 4 bucăți de pui
 • 6-8 cartofi medii
 • 200g ciuperci
 • 4 căței de usturoi
 • 1 lingură de ulei
 • sare și piper după gust
 • 2 linguri de ierburi proaspete (oregano, rozmarin, etc.)

Mod de preparare:

 1. Preîncălziți cuptorul la 200°C.
 2. Spălați și curățați cartofii, apoi tăiați-i în cuburi mari.
 3. Spălați și curățați ciupercile, apoi tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor.
 4. Presărați sare, piper și ierburile proaspete peste pui, apoi așezați-l într-un vas pentru cuptor.
 5. Puneți cartofii și ciupercile în jurul puiului.
 6. Adăugați usturoiul zdrobit peste legume.
 7. Stropiți totul cu ulei și mai presărați sare și piper după gust.
 8. Puneți vasul la cuptor și gătiți timp de 40-45 de minute, sau până când puiul este frumos rumenit și cartofii sunt moi.
 9. Scoateți vasul din cuptor și serviți imediat.

Pui la cuptor cu cartofi și ciuperci este un preparat simplu și delicios, care poate fi preparat într-un timp relativ scurt și cu ingrediente ușor de găsit. Acest preparat este potrivit pentru o cină de familie sau pentru o masă rapidă cu prietenii.

Ingredientele necesare sunt: 4 bucăți de pui, 6-8 cartofi medii, 200g ciuperci, 4 căței de usturoi, 1 lingură de ulei, sare și piper după gust și 2 linguri de ierburi proaspete (oregano, rozmarin, etc.).

Înainte de a începe pregătirea, este important să preîncălziți cuptorul la 200°C. Apoi, trebuie să spălați și curățați cartofii și ciupercile, tăindu-le în cuburi mari și jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor.

Puiul trebuie să fie condimentat cu sare, piper și ierburi proaspete și așezat într-un vas pentru cuptor. Cartofii și ciupercile se pun în jurul puiului, iar usturoiul zdrobit se adaugă peste legume. Totul trebuie stropit cu ulei și mai presărat cu sare și piper după gust.

Vasul se introduce în cuptor și se gătește timp de 40-45 de minute, sau până când puiul este frumos rumenit și cartofii sunt moi. Scoateți vasul din cuptor și serviți imediat.

Acest preparat poate fi ușor personalizat, adăugând sau schimbând ingrediente în funcție de preferințe. De exemplu, puteți adăuga mai multe legume, cum ar fi morcovi, dovlecei sau ardei, pentru a face mai sănătos și mai variat. De asemenea, puteți înlocui puiul cu alte tipuri de carne, cum ar fi porc sau vita.

În concluzie, pui la cuptor cu cartofi și ciuperci este un preparat ușor de făcut și delicios, care poate fi adaptat în func

Pentru a adăuga mai multă savoare, puteți adăuga și condimente precum muștar, paprika, sare de mare sau sare aromatizată. De asemenea, puteți înlocui uleiul cu unt, pentru a adăuga mai multă cremozitate și arome.

Acest preparat poate fi servit cu o salată verde sau cu o garnitură de orez sau paste. De asemenea, puteți adăuga un sos de lângă pui, cum ar fi o sos de roșii sau o sos alb cu smântână și parmezan.

Este important să aveți grijă să nu încingeți prea mult cuptorul, deoarece acest lucru poate face ca puiul să fie uscat și cartofii să fie prea crocante. De asemenea, este recomandat să amestecați ingredientele din când în când, pentru a se coace uniform.

Acest preparat poate fi un mod ușor și rapid de a aduce o masă gustoasă și sănătoasă pe masa de seară. De asemenea, este potrivit pentru a fi servit atât pentru o cină în familie, cât și pentru un prânz rapid cu prietenii.

În plus, această rețetă poate fi ușor adaptată la diete specifice, cum ar fi dieta vegană sau dieta fără gluten, prin înlocuirea puiului cu legume sau prin utilizarea unor tipuri alternative de făină.

În concluzie, pui la cuptor cu cartofi și ciuperci este un preparat versatil și ușor de preparat, care poate fi adaptat la preferințele individuale și care oferă o masă gustoasă și sănătoasă.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]