VARZA DULCE CU CARNATI, Rețetă Simplă

VARZA DULCE CU CARNATI, Rețetă Simplă

Varza dulce cu cârnați este un preparat tradițional românesc, care aduce aminte de gustul copilăriei și de mesele în familie. Această rețetă simplă este perfectă pentru zilele reci de iarnă, când avem nevoie de o mâncare caldă și hrănitoare. Combinația de varză dulce și cârnați afumați este una delicioasă și satisfăcătoare. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințe, putând fi adăugate și alte ingrediente pentru a obține un preparat mai complex și gustos.

Ingrediente necesare:

 • 1 varză dulce medie
 • 500 g cârnați afumați
 • 2 cepe mari
 • 3 căței de usturoi
 • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
 • 1 lingură de boia dulce
 • Sare și piper după gust
 • Apă cât să acopere varza în oală

Mod de preparare:

 1. Se spală varza și se taie în fâșii subțiri.
 2. Cățeii de usturoi se curăță și se toacă mărunt, iar cepele se taie în rondele.
 3. Într-o oală mare, se încinge uleiul de floarea-soarelui și se călesc ceapa și usturoiul până devin aurii.
 4. Se adaugă varza și se amestecă bine cu ceapa și usturoiul călite.
 5. Se adaugă boiaua dulce și se potrivește de sare și piper după gust.
 6. Se adaugă cârnații întregi în oală, apoi se toarnă apă suficientă pentru a acoperi varza.
 7. Se lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 1 oră, până când varza devine moale și carnea de cârnați este gătită.
 8. Se servesc fierbinți, alături de mămăligă sau pâine proaspătă.

Instrucțiuni:

Pentru a pregăti această rețetă simplă de varză dulce cu cârnați, urmați pașii de mai sus. Asigurați-vă că tăiați varza în fâșii subțiri și că căliți bine ceapa și usturoiul pentru a permite aromelor să se dezvolte în preparat. Nu uitați să potriviți de sare și piper după gust și să lăsați vasul să fiarbă destul timp pentru a asigura că varza este fragedă și că carnea de cârnați este gătită complet. Serviți preparatul fierbinte, alături de mămăligă sau pâine proaspătă.

Concluzie despre rețeta "Varza dulce cu cârnați, Rețetă Simplă"

Varza dulce cu cârnați este o rețetă simplă și delicioasă, care aduce un strop de nostalgie și satisfacție. Combinația de varză dulce și cârnați afumați este una clasică și apreciată de multe persoane. Această mâncare este perfectă pentru zilele reci de iarnă, când avem nevoie de confort și căldură. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințe, putând fi adăugate și alte ingrediente pentru a obține un preparat mai complex și gustos. Indiferent de varianta aleasă, varza dulce cu cârnați este o alegere excelentă pentru o masă sățioasă și savuroasă.