Varza cu Taitei, Rețetă Simplă
Introducere
Varza cu Taitei este o rețetă tradițională românească, foarte apreciată pentru gustul său delicios și pentru simplitatea pregătirii. Această rețetă presupune combinarea a două ingrediente principale: varza dulce și taiteii subtiri de casă. Rezultatul este un preparat savuros, cu o textură plăcută și un gust inconfundabil. Varza cu Taitei este perfectă atât ca fel principal, cât și ca garnitură pentru diverse preparate din carne sau pește. Așadar, hai să vedem ce ingrediente sunt necesare pentru a pregăti această minunată rețetă!
Ingrediente necesare pentru Varza cu Taitei
- 1 varză mare
- 200g taitei de casă
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri ulei
- Sare și piper după gust
Mod de preparare al Varzei cu Taitei
- Se începe prin spălarea și curățarea varzei. Apoi, se taie varza în felii subțiri și se pune la fiert într-o oală cu apă și sare. Se lasă la fiert până când varza este fiartă, dar nu este sfărâmicioasă.
- Între timp, se toacă ceapa mărunt și se călește în uleiul încins până devine aurie. Se adaugă usturoiul zdrobit și se mai călește încă un minut.
- Taiteii de casă se adaugă în oala cu varză fiartă și se lasă să fiarbă împreună timp de 5-7 minute, până când taiteii sunt gata.
- Se adaugă ceapa și usturoiul călite peste taitei și varză și se amestecă bine. Se potriveste gustul cu sare și piper.
- Varza cu Taitei este gata de servit! Poate fi savurată caldă sau rece, în funcție de preferințe. Se poate adăuga o lingură de smântână sau iaurt pentru a-i accentua gustul.
Concluzie despre rețeta simplă de Varză cu Taitei
Varza cu Taitei este o rețetă simplă și delicioasă, care aduce un gust tradițional în farfuria noastră. Această combinație de ingrediente simple și preparare ușoară face din Varza cu Taitei o opțiune perfectă pentru zilele în care nu avem mult timp la dispoziție în bucătărie, dar dorim totuși să pregătim ceva gustos și reconfortant. Rețeta poate fi adaptată cu ușurință în funcție de preferințe, adăugând diverse condimente sau legume pentru a-i da un gust personalizat. Varza cu Taitei poate fi savurată în orice sezon, fiind un preparat versatil și hrănitor. Așadar, nu ezita să încerci această rețetă simplă și să te bucuri de savoarea autentică a bucătăriei românești!
Post Views: 45
Related Posts:
- TAITEI SPIRALATI, Rețetă Simplă Taiteii spiralati sunt un delicios fel de mâncare, ușor de preparat și cu un gust deosebit. Pentru a-i pregăti, vei avea nevoie de făină, ouă, apă și sare. Începi prin amestecarea făinii și a sării într-un bol. Apoi, adaugi ouăle și apa și frămânți până obții un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un prosop umed și îl lași să se odihnească timp de 30 de minute. După aceea, rulezi aluatul într-o foaie subțire și îl tai în fâșii late de aproximativ 1 cm. Folosind o furculiță sau un instrument special, înfășori fiecare fâșie în jurul lui pentru a obține forma…
- Rețetă de pizza simplă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă de pizza simplă: Ingrediente: 1 aluat de pizza (poți găsi la supermarket sau poți face aluatul acasă) sos de roșii (sau sos de pizza) 150g mozzarella rasă 1/2 ceapă roșie tăiată subțire 100g ciuperci tăiate felii 50g șuncă tăiată felii 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță ulei de măsline Instrucțiuni : Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune aluatul pe o foaie de copt și întinde-l într-o formă rotundă. Pune sosul de roșii peste aluat și întinde-l uniform. Adaugă mozzarella rasă peste sos. Adaugă ceapa roșie, ciupercile și șunca. Presară oregano uscat pe deasupra. Stropiți cu…
- Rețetă paste de casă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă paste de casă: Ingrediente: Instrucțiuni : Vă propun sa incercati si aceste retete, deosebit de gustoase si simplu de gătit: Tochitură de porc cu mămăligă, rețetă tradițională gustoasă Pește cu mămăligă, rețetă gustoasă CIorbă de praz cu cartofi, rețetă de supă gustoasă Mod de preparare: Informații suplimentare despre rețeta Rețetă paste de casă Poftă bună la rețeta de Rețetă paste de casă Bucataria este locul unde magia culinara are loc, astăzi vom gati aceasta reteta gustoasă cu numele de Rețetă paste de casă ea este foarte simplu de gătit și…
- Pască de casă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pasc de casă: Ingrediente: Ingrediente: 500 g făină 50 g zahăr 1 plic drojdie uscată 3 ouă 200 ml lapte 150 g unt 1 linguriță sare coajă rasă de la o lămâie 300 g brânză de vaci 150 g smântână 2 ouă 50 g stafide zahăr pudră pentru presărat Instrucțiuni : Începeți prin pregătirea aluatului pentru Pasca. Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul și sarea. Adăugați drojdia uscată și coaja de lămâie. În alt vas, bateți 3 ouă și adăugați laptele cald și untul topit. Amestecați până când toate ingredientele sunt bine combinate. Turnați amestecul…
- Copănele cu smântână, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Copănele cu smântână: Ingrediente: 4 copănele de pui 2 linguri de unt 2 căței de usturoi 1 cană de smântână 1/2 cană de supă de pui 1 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper negru măcinat 2 linguri de patrunjel tocat (opțional) Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Într-o tigaie, topiți untul la foc mediu. Adăugați copănelele și prăjiți-le până se rumenesc ușor pe ambele părți, timp de aproximativ 5-7 minute. Scoateți copănelele din tigaie și așezați-le într-un vas termorezistent. În aceeași tigaie, adăugați usturoiul tocat și prăjiți-l timp de 30 de secunde.…
- Borș cu fasole, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Borș cu fasole: Ingrediente: 500g fasole albă uscată 1 litru borș 500g varză murată 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grași 2 cartofi 2 căței de usturoi 2 linguri ulei de floarea-soarelui sare și piper, după gust patrunjel proaspat, pentru garnisit Instrucțiuni : Borșul cu fasole este o reteta traditionala din bucataria romaneasca si este o alegere excelenta pentru o masa delicioasa si satula. Borșul este o bautura acra, facuta din varza murata, care confera acestui preparat un gust distinctiv si delicios. Fasolea este, de asemenea, un ingredient esential in aceasta reteta, adaugandu-i textura si…
- Rețetă pizza pufoasa, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă pizza pufoasa: Ingrediente: 500g făină 1 linguriță de sare 1 plic de drojdie uscată (7g) 300ml apă caldă 2 linguri de ulei de măsline sos de roșii mozzarella rasă alte ingrediente preferate pentru umplere (ex. șuncă, ciuperci, ardei, ceapă, măsline etc.) Instrucțiuni : Încălziți cuptorul la 200°C. Într-un bol mare, amestecați făina și sarea. Adăugați drojdia și amestecați bine. Într-un alt bol, amestecați apa caldă cu uleiul de măsline. Adăugați amestecul de apă și ulei în bolul cu făină și amestecați cu o lingură de lemn până se formează un aluat omogen. Transferați aluatul…
- Cotlet de miel la ceaun, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cotlet de miel la ceaun: Ingrediente: 4 cotlete de miel 2 cepe medii 3 căței de usturoi 2 morcovi medii 2 ardei grași 2 roșii medii 500 ml apă 200 ml vin roșu 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sare 1 lingură de piper negru măcinat 1 linguriță de cimbru uscat Instrucțiuni : Cotletul de miel la ceaun este o rețetă tradițională din bucătăria românească, care poate fi pregătită ușor acasă cu puțină pregătire și ingrediente simple. Această rețetă este una dintre cele mai iubite în sezonul de primăvară, când mielul este…
- Mămăligă cu tocăniță, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Mămăligă cu tocăniță: Ingrediente: 500 g de mălai 1,5 l de apă 1 linguriță de sare Ingrediente pentru tocăniță: 500 g de carne de porc sau de vită tăiată cubulețe 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei grași 2 linguri de pastă de tomate 2 linguri de ulei sare și piper Instrucțiuni : Începe cu pregătirea mămăligii. Pune apa la fiert într-un vas mare și adaugă sarea. Când apa fierbe, începe să adaugi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor. Amestecă încontinuu timp de 20-30 de minute, până când…
- Pizza rețetă rapidă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă rapidă: Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru pizza (găsită la supermarket) 1/2 cană sos de roșii 1 cană brânză mozzarella rasă 1/4 cană parmezan ras Topping-uri opționale (ex: ciuperci, ardei, ceapă, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 220°C. Puneți foaia de aluat pe o tavă de copt și întindeți sosul de roșii în strat uniform peste aluat. Adăugați brânza mozzarella rasă și orice topping-uri doriți. Presărați parmezanul ras deasupra și puneți tava în cuptor. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când crusta este aurie și crocantă și brânza topită. Scoateți…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]