Ingrediente:

 • 6 ouă, separate
 • 1/2 cup zahăr
 • 2 cani de cafea tare, rece
 • 1/4 cup coniac sau rom
 • 500 g mascarpone
 • 36 biscuiți savoiardi sau ladyfingers
 • cacao pudră pentru pudrat

Instrucțiuni:

 1. Separați albusurile de gălbenușuri. Bateți albusurile până devin ferme și adăugați 1/4 cup zahăr, continuând să bateți până se formează o spumă tare.
 2. Într-un bol separat, bateți gălbenușurile cu 1/4 cup zahăr până se albește. Adăugați mascarpone și amestecați bine.
 3. Adăugați o treime din albusurile bătute în compoziția de mascarpone și amestecați ușor. Adăugați restul de albusuri și amestecați cu delicatețe.
 4. Amestecați cafeaua cu coniacul sau romul. Umeziți biscuiții în cafeaua amestecată și aranjați un strat de biscuiți într-un vas sau într-un tavă pentru prăjituri.
 5. Adăugați jumătate din compoziția de mascarpone peste stratul de biscuiți și răspândiți uniform.
 6. Repetați același proces pentru al doilea strat de biscuiți și compoziție de

mascarpone. 7. Pudrați cu cacao pudră deasupra și refrigerati timp de cel puțin 4 ore sau peste noapte.

 1. Serviți rece și bucurați-vă de deliciosul tort Tiramisu!

Notă: Pentru o variație, puteți adăuga câteva linguri de sirop de cafea sau ciocolată topită peste stratul de biscuiți înainte de a adăuga compoziția de mascarpone. Puteți de asemenea să adăugați esențe de vanilie sau esențe de cacao în compoziția de mascarpone pentru a adăuga un plus de aroma.

Tortul Tiramisu este un desert italian clasic, cu un strat după strat de biscuiți savoiardi sau ladyfingers umeziți într-o cafea tare îmbogățită cu coniac sau rom, îmbrăcați într-o cremă moale și dulce de mascarpone.

Băterea albusurilor cu zahăr și adăugarea lor în compoziția de mascarpone este cheia unei creme aerate și ușoare pentru tortul Tiramisu. Utilizarea unui mixer electric sau a unui robot de bucătărie este cea mai ușoară metodă pentru a obține această textură ușoară, dar se poate face și manual cu un tel.

Când vine vorba de biscuiți, savoiardi sau ladyfingers sunt cele mai comune opțiuni, dar puteți experimenta cu alte tipuri de biscuiți dacă doriți. Este important să umeziți biscuiții în cafea îmbogățită cu coniac sau rom fără a-i înmuia prea mult, astfel încât să rămână încă suficient de tari pentru a susține compoziția de mascarpone.

Dacă doriți să adăugați un plus de savoare, puteți adăuga sirop de cafea sau ciocolată topită peste stratul de biscuiți sau puteți adăuga esențe de vanilie sau cacao în compoziția de mascarpone.

Tortul Tiramisu este un desert perfect pentru ocazii speciale sau pentru a încheia un prânz sau o cină într-un mod elegant și satisfăcător. Poate fi preparat cu ușurință înainte de timp și refrigerat până la momentul servirii. De asemenea, poate fi personalizat cu diferite arome sau ingrediente, astfel încât fiecare porție să fie unică.

Nu uitați să pudrați cu cacao pudră înainte de a servi pentru un finisaj elegant! Dacă sunteți în căutarea unui desert ușor, dulce și satisfăcător, tortul Tiramisu este o opțiune pentru orice gustare dulce.

Tortul Tiramisu este ușor de personalizat și poate fi servit într-o varietate de forme, de la bucăți individuale până la torturi mari pentru petreceri. Poate fi adăugată sau înlocuită cafeaua cu un alt lichid, cum ar fi lichior sau suc de fructe, pentru a se potrivi cu gusturile personale. De asemenea, puteți înlocui mascarpone cu creme sau brânzeturi alternative, cum ar fi ricotta sau Philadelphia, pentru o textură diferită. Este important să încercați să găsiți echilibrul perfect între biscuiți umezi și compoziția cremoasă, astfel încât fiecare mușcătură să fie o experiență de neuitat.

Poftă bună!