TORT DIPLOMAT , Rețetă Simplă

TORT DIPLOMAT, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru TORT DIPLOMAT

Pentru a pregăti un delicios Tort Diplomat, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

– 6 ouă
– 200 g zahăr
– 200 g făină
– 1 lingură de extract de vanilie
– 500 ml lapte
– 200 g ciocolată neagră
– 200 g frişcă
– 100 g zahăr pudră
– esență de rom

Mod de preparare TORT DIPLOMAT

  1. Începe prin a separa ouăle în două boluri separate. Intr-un bol, bate albușurile spumă, adăugând treptat zahărul. Amestecă până când obții o spumă densă și lucioasă.

  2. Adaugă apoi gălbenușurile și extractul de vanilie în bolul cu albușurile bătute și amestecă până când ingredientele sunt bine incorporate.

  3. Treptat, adaugă făina în amestecul de ouă și zahăr, amestecând ușor pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuă să amesteci până când făina este complet incorporată.

  4. Încălzește laptele într-un vas la foc mediu și adaugă ciocolata neagră. Amestecă până când ciocolata se topește complet și obții o compoziție omogenă. Lasă amestecul să se răcească puțin.

  5. Adaugă apoi compoziția de ouă și făină în laptele cu ciocolată, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Pune vasul pe foc și continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă și devine cremoasă.

Concluzie despre rețeta TORT DIPLOMAT

Tortul Diplomat este o rețetă clasică, apreciată de mulți gurmanzi datorită gustului său rafinat și aspectului atrăgător. Acest desert delicios combină un blat pufos cu o cremă fină și catifelată de ciocolată, rezultând o explozie de arome și texturi în fiecare mușcătură. Prepararea acestui tort nu este deloc complicată, iar rezultatul final va fi cu siguranță un succes garantat la orice ocazie specială sau chiar pentru a înveseli ziua de zi cu cei dragi. Așadar, dacă îți dorești să surprinzi pe toată lumea cu un desert desăvârșit, încearcă această rețetă simplă de Tort Diplomat și te vei bucura de momente dulci și memorabile alături de cei dragi!