Iată o rețetă simplă pentru un tort Chișinău de seară:

Ingrediente:

 • 200 g făină
 • 200 g zahăr
 • 4 ouă
 • 100 g unt
 • 1 plic praf de copt
 • 100 ml lapte
 • coaja rasă de la o lămâie
 • esență de vanilie
 • un praf de sare

Mod de preparare:

 1. Se amestecă făina cu praful de copt.
 2. Într-un bol separat, se bat ouăle cu zahăr până devin cremoase.
 3. Se adaugă untul topit și amestecat bine.
 4. Se adaugă coaja de lămâie, esența de vanilie și sarea.
 5. Se adaugă făina cu praful de copt în amestec, alternând cu laptele.
 6. Se amestecă până când compoziția devine omogenă.
 7. Se toarnă compoziția într-o formă pentru copt unsă cu unt și se coace la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când cuțitul introdus în mijlocul tortului iese curat.
 8. Se lasă să se răcească complet, apoi se poate decora cu frișcă sau glazură după preferințe.

Bucurați-vă de un tort delicios!

Sigur! Iată mai multe detalii despre acest tort Chișinău de seară.

Acest tort este un desert clasic din Republica Moldova și are un aspect și un gust delicios. Este un tort simplu, fără pretenții, dar cu un gust imbatabil, potrivit pentru orice ocazie, fie ea o seară în familie sau o petrecere cu prietenii.

Ingredientele folosite în această rețetă sunt ușor de găsit și nu necesită prea mult efort pentru a fi pregătite. Făina și praful de copt se amestecă într-un bol și se păstrează deoparte. În alt bol, se bat ouăle cu zahăr până devin cremoase. Se adaugă untul topit și amestecat bine, coaja de lămâie, esența de vanilie și sarea.

Se adaugă făina cu praful de copt în amestec, alternând cu laptele, amestecând bine după fiecare adăugare. Este important să se amestece compoziția până când devine omogenă, astfel încât tortul să aibă o textură uniformă.

După ce compoziția este gata, se toarnă într-o formă pentru copt unsă cu unt și se coace la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când cuțitul introdus în mijlocul tortului iese curat. După ce s-a copt, se lasă tortul să se răcească complet, apoi se poate decora cu frișcă sau glazură după preferințe.

Tortul Chișinău de seară este un desert ușor și gustos, care va fi apreciat de întreaga familie. Este ideal pentru a fi servit cu ceai sau cafea, într-o seară relaxantă sau la o petrecere cu prietenii. Poate fi personalizat prin adăugarea de fructe sau nucă în compoziție, sau prin decorarea cu glazură și fructe proaspete.

În concluzie, acest tort Chișinău de seară este o alegere excelentă pentru orice ocazie, fiind ușor de gatit

Tortul poate fi servit cald sau rece, în funcție de preferințe. Poate fi păstrat la frigider pentru câteva zile, fără a-și pierde aroma sau textura. De asemenea, poate fi congelat pentru mai mult timp, însă este recomandat să se evite glazurarea sau decorarea înainte de a fi congelat.

Dacă doriți să adăugați o notă dulce la această rețetă, puteți adăuga fructe sau nucă în compoziție sau puteți face o glazură din zahăr pudră, esență de vanilie și puțină apă. Glazura poate fi aplicată peste tort după ce s-a copt și s-a răcit complet.

Această rețetă este versatilă și poate fi personalizată în funcție de preferințe și ingrediente disponibile. Poate fi adaptată pentru a fi mai sănătoasă prin utilizarea de făină integrală sau prin adăugarea de fructe proaspete.

În concluzie, acest tort Chișinău de seară este o opțiune delicioasă și ușoară pentru orice eveniment, fie el o seară în familie sau o petrecere cu prietenii. Poate fi personalizat și adaptat în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră, astfel încât să se potrivească perfect cu fiecare ocazie.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*