Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc tăiată cuburi
  • 4-5 roșii mari tăiate cuburi
  • 2 cepe mari tăiate cuburi
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 1 lingură de boia de ardei
  • 1 lingură de fulgi de ardei iute (opțional)
  • sare și piper negru, după gust
  • 2-3 linguri de smântână sau smântână de gătit (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Încălziți uleiul într-o tigaie mare sau o oală mare la foc mediu-mare. Adăugați carnea de porc și gătiți, amestecând des, până când este aurie și gata. Scoateți carnea din tigaie și puneți-o deoparte.
  2. În aceeași tigaie, adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până când sunt moi și parfumate. Adăugați roșiile, boia de ardei și fulgii de ardei iute (dacă se folosesc) și amestecați bine.
  3. Adăugați carnea de porc gătită înapoi în tigaie, amestecați bine și aduceți la fierbere. Reduceți căldura la mediu-mic și acoperiți tigaia. Gătiți, amestecând din când în când, pentru 20-25 de minute sau până când roșiile și carnea sunt moi și sosul s-a îngroșat.
  4. Tastează și adaugă sare și piper negru, după gust. Dacă doriți sosul mai cremos, puteți adăuga 2-3 linguri de smântână sau smântână de gătit și amestecați bine.
  5. Serviți cald cu orez sau cartofi fierți sau cu o salată verde. Optional, puteți presăra cu câteva fire de patrunjel sau cilantro proaspăt pentru a adăuga mai multă aromă.

Aceasta reteta de tocana de rosii cu carne de porc este una simpla si delicioasa, ideala pentru o cina saptamanala sau pentru a servi musafiri. Este o reteta traditionala din unele tari din Europa de Est si America Latina, dar poate fi adaptata la gusturile si ingredientele locale.

In unele variante ale retetei, se poate adauga si legume precum ardei, morcovi, cartofi sau chiar mazare pentru a adauga mai multa textura si a face o farfurie mai completa.

Daca vreti sa o faceti mai picanta, puteti adauga mai mult boia de ardei sau chiar adauga mai multe tipuri de ardei iuti. In caz contrar, daca nu doriti sa fie foarte picanta, puteti sa o faceti fara ardei iuti sau sa folositi doar o cantitate mai mica.

De asemenea, puteti sa o faceti cu carne de vita sau chiar cu carne de miel, in functie de preferintele dumneavoastra.

In ceea ce priveste servirea, aceasta poate fi servita cu orez, cartofi sau chiar paste, si este de asemenea delicioasa cu paine prajita sau chifle pentru a absorbi sosul.

Este o reteta versatila si poate fi usor adaptata la preferintele dumneavoastra si ingredientele pe care le aveti la indemana. Experimentati cu diferite legume si condimente pentru a gasi combinatia perfecta pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*