Ingrediente:

  • 400g carne tocata (vita sau porc)
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de suc de rosii
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 foaie de foi de placinta
  • 1 ou
  • 200g branza rasa (cheddar sau gouda)
  • 2-3 linguri de pesmet sau paine uscata macinata

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 200°C.
  2. Incingeti uleiul intr-o tigaie si adaugati ceapa, usturoiul si carnea tocata. Sotati pana cand carnea se rumeneste si ceapa devine moale, aproximativ 10 minute. Adaugati sarea, piperul, sucul de rosii si amestecati bine. Lasati sa se raceasca.
  3. Intindeti foaia de placinta in forma de tarta, asezand-o la baza si pe margine.
  4. Adaugati amestecul de carne si ceapa peste foaia de placinta, intindeti uniform.
  5. Bateti oul si adaugati branza rasa si pesmetul sau painea uscata macinata. Amestecati bine.
  6. Turnati amestecul de branza si ou peste stratul de carne si intindeti uniform.
  7. Bagati forma cu tarta in cuptor si coaceti timp de 30-35 minute sau pana cand stratul de branza devine auriu.
  8. Lasati sa se raceasca cateva minute, apoi taiati si serviti.

Incă o varianta de tarta cu carne

Ingrediente:

  • 500g carne tocata (porc sau vita)
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 rosii medii, taiate cuburi mici
  • 1 morcov, taiat cuburi mici
  • 1 ardei gras, taiat cuburi mici
  • 1/2 cana de vin rosu
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust
  • 500g aluat tarta
  • 100g branza rasa (cheddar sau parmesan)

Mod de preparare:

  1. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras si rosiile si prajiti pana se inmoaie, cam 5-7 minute.
  2. Adaugati carnea tocata si prajiti-o pana se rumeneste bine, cam 5-7 minute. Adaugati vinul rosu, sare si piper si fierbeti pana vinul se evapora, cam 5 minute.
  3. Intindeti aluatul tarta intr-o tava pentru tarta si presarati branza rasa deasupra. Adaugati amestecul de carne deasupra branzei si nivelati cu o spatula.
  4. Coaceti la cuptor preincalzit la 180°C pana aluatul tartei se rumeneste si carnea se coace, cam 30-35 minute.
  5. Lasati sa se raceasca putin inainte de a taia si servi.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]