TALMES BALMES, Rețetă Simplă

TALMES BALMES, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru TALMES BALMES:

 • 500 g de făină
 • 250 ml de apă călduță
 • 7 g de sare
 • 25 g de drojdie proaspătă
 • 100 g de unt topit

Mod de preparare al TALMES BALMES:

 1. Începeți prin dizolvarea drojdiei în apa călduță și lăsați-o să se activeze timp de 10 minute.
 2. Într-un castron mare, amestecați făina cu sarea. Adăugați treptat drojdia activată și amestecați până când obțineți un aluat omogen.
 3. Adăugați untul topit și frământați aluatul timp de aproximativ 10 minute, până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini.
 4. Acoperiți castronul cu un prosop curat și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră, până când se dublează în volum.
 5. După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în bile de mărimea unei nuci și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
 6. Lăsați tălmeșele să mai crească pentru încă 30 de minute.
 7. Încălziți cuptorul la 180 °C și coaceți tălmeșele timp de aproximativ 25 de minute sau până când devin aurii.

Concluzie despre rețeta TALMES BALMES:

TALMES BALMES este o rețetă simplă și delicioasă de tălmeșe – pâine tradițională românească. Această rețetă necesită ingrediente de bază, precum făină, apă, sare și drojdie, iar rezultatul final este un aluat pufos și aromat. Tălmeșele pot fi savurate ca atare sau pot însoți diverse preparate, fiind ideale pentru sandwich-uri sau pentru a însoți supe și ciorbe. Cu ajutorul acestui mod de preparare simplu, veți obține tălmeșe proaspete și gustoase, perfecte pentru a fi împărtășite cu familia și prietenii. Încercați această rețetă și vă veți bucura de autenticitatea și gustul tradițional al tălmeșelor românești.