SUPA DE PUI CU GALUSTE, Rețetă Simplă

SUPA DE PUI CU GĂLUȘTE, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru Supa de Pui cu Găluște

 • 1 pui întreg (aproximativ 1.5 kg)
 • 2 morcovi
 • 2 țeline
 • 1 țelină mică
 • 1 ceapă mare
 • 2 legături de pătrunjel
 • sare și piper după gust
 • 2 ouă
 • 100 g făină
 • 50 ml apă

Mod de preparare a Supă de Pui cu Găluște

 1. Începeți prin curățarea și pregătirea ingredientelor. Spălați și curățați puiul, apoi tăiați-l în bucăți mai mici. Morcovii, țelinele și țelina le tăiați în rondele, iar ceapa o mărunțiți.
 2. Puneți puiul și legumele într-un vas mare, adăugați apă suficientă pentru a acoperi ingredientele și condimentați cu sare și piper după gust. Lăsați supa să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 1 oră, sau până când carnea de pui este fragedă și sucul curge clar atunci când o înțepați.
 3. Între timp, pregătiți găluștele. Bateți ouăle într-un bol și adăugați făina treptat. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați apă treptat, până când aluatul devine moale și ușor de modelat. Formați găluștele mici din aluatul obținut.
 4. Scoateți bucățile de pui și legumele din supă și strecurați supa printr-un tifon sau o sită fină, pentru a îndepărta impuritățile. Adăugați găluștele în supa clocotită și lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, sau până când se ridică la suprafață și sunt gata.
 5. Între timp, mărunțiți pătrunjelul și adăugați-l în supă înainte de a o servi. Așezați bucățile de pui și legumele în farfurii și turnați supa cu găluște peste ele. Savurați-o fierbinte și savurați gustul minunat al acestei rețete simple și delicioase.

Concluzie: O rețetă simplă și delicioasă de supă de pui cu găluște, perfectă pentru a te încălzi în zilele reci.

Supa de Pui cu Găluște este un preparat tradițional românesc, renumit pentru gustul său reconfortant și hrănitor. Această rețetă simplă este perfectă pentru a fi pregătită acasă, folosind ingrediente naturale și sănătoase.

Ingredientele necesare pentru Supa de Pui cu Găluște sunt ușor de găsit în orice magazin alimentar. Printre acestea se numără puiul, morcovii, țelinele, țelina, ceapa și pătrunjelul. Aceste legume și ierburile adaugă aroma și savoarea necesară acestei supe clasice.

Pentru a pregăti supa, începeți prin curățarea și pregătirea ingredientelor. Apoi, fierbeți puiul și legumele într-un vas mare, adăugând apă și condimente. Lăsați supa să fiarbă până când carnea de pui este fragedă și sucul curge clar. Între timp, pregătiți găluștele din ouă și făină, pe care le adăugați în supa clocotită și le lăsați să fiarbă până sunt gata.

Supa de Pui cu Găluște este o mâncare gustoasă și hrănitoare, perfectă pentru a fi servită în zilele reci de iarnă sau când aveți nevoie de o porție de confort alimentar. Această rețetă simplă și delicioasă vă va încălzi sufletul și corpul într-un mod plăcut și sănătos.

În concluzie, Supa de Pui cu Găluște este o rețetă simplă și delicioasă, care merită să fie încercată de oricine iubește mâncarea tradițională românească. Pregătiți-o acasă și bucurați-vă de gustul autentic al acestei supe cu arome reconfortante.