Supă de pui cu găluște este o reteta clasica americana, care combina carne de pui si aluat gros facut din faina, sare si unt, cunoscut sub numele de „dumplings”. Acest fel de mancare este un comfort mancare traditionala, ideal pentru zilele friguroase sau pentru perioadele in care aveti nevoie de o cina reconfortanta si hranitoare.

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe medii, tocate
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 2 morcovi, taiati cubulete
  • 2 teline, taiate cubulete
  • 2 tulpini de telina, tocate
  • 8 pahare de apa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 4 cani de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 6 linguri de unt topit
  • 1 ou, bine batut

Instructiuni:

  1. Incingeti uleiul intr-o oala mare, si adaugati pulpele de pui, ceapa, usturoiul, morcovii, telina si tulpina de telina. Gatiti pana cand carnea de pui si legumele sunt aurii.
  2. Adaugati apa si sare si piper dupa gust, si lasati sa fiarba timp de 30-40 minute, pana cand carnea de pui este bine facuta.
  3. In timp ce supa fierbe, amestecati faina, sare, praful de copt, untul topit si oul intr-un bol. Amestecati bine, pana cand aluatul devine lucios.
  4. Luati aluatul si taiati-l in bucatele mici, de marimea unei nuci. Aruncati fiecare bucatica de aluat in supa, acoperind bine carnea si legumele.
  5. Lasati sa fiarba timp de inca 10 minute, pana cand dumplings-urile sunt pufoase si bine coapte.
  6. Serviti supa fierbinte, adaugand sare si piper dupa gust.

Aceasta reteta de Supă de pui cu găluște poate fi personalizata in functie de preferinte, adaugand sau inlocuind anumite legume sau condimente, sau folosind o cantitate mai mica sau mai mare de sare sau piper. Poate fi servita cu paine proaspata sau cu o salata verde, si poate fi pastrata in frigider sau congelator pentru a fi consumata ulterior.

Reteta poate fi una dintre cele mai bune optiuni pentru o cina rapida si usoara. Poate fi preparata intr-un timp scurt si poate fi servita intr-un mod elegant, fiind potrivita pentru orice ocazie, fie ca este vorba despre o cina cu familia sau un dineu cu prietenii. De asemenea, poate fi un mod excelent de a utiliza pulpele de pui ramase de la alte mese.

Pentru a adauga mai multa savoare supei, puteti adauga ierburi precum cimbru, patrunjel sau marar. De asemenea, puteti folosi sare aromata sau sare de Himalaya in loc de sare obisnuita. Daca doriti o supa mai bogata in nutrienti, puteti adauga si mazare sau fasole verde. Puteti de asemenea sa adaugati si cateva cuburi de bacon, pentru a adauga un plus de arome si textura crocanta.

In ceea ce priveste aluatul, puteti incerca sa il faceti cu lapte sau smantana, in loc de apa, pentru a obtine un aluat mai pufos si mai moale. Puteti, de asemenea, sa adaugati si putin ulei de masline sau unt topit in aluat, pentru a adauga mai multa savoare si textura cremoasa.

In cazul in care doriti sa faceti o reteta mai usoara, puteti folosi taitei de casa sau taitei din comert in loc de aluat, pentru a reduce timpul de preparare. De asemenea, puteti utiliza si taitei fierbinti, in loc de taitei crudi, pentru a evita sa fie nevoie sa fiarba suplimentar taiteii in supa.

In concluzie, reteta poate fi una dintre cele mai bune optiuni pentru o cina reconfortanta si hranitoare. Poate fi adaptata in functie de preferinte si poate fi pregatita rapid si usor, fiind un mod excelent de a utiliza pulpele de pui ramase. Oricine poate prepara aceasta reteta, indiferent de nivelul de experienta in bucatarie, si poate fi personalizata pentru a se potrivi nevoilor si preferintelor dumneavoastra.

Pofă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

3 thoughts on “Supă de pui cu găluște, rețetă gustoasă

  1. As I website owner I believe the content material here is really good appreciate it for your efforts.Live TV

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*