SUPA DE EGUSI, Rețetă Simplă
Ingrediente necesare pentru supa de egusi:
- 500 g de carne de pui
- 200 g de semințe de egusi
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 roșii
- 2 linguri de ulei vegetal
- sare și piper după gust
- frunze proaspete de coriandru pentru decor
Mod de preparare a supa de egusi:
- Se spală bine carnea de pui și se taie în bucăți potrivite.
- Ceapa, morcovii și cartofii se curăță și se taie cubulețe.
- Roșiile se opăresc în apă clocotită, se decojesc și se taie în bucăți mici.
- Într-o oală mare, se încinge uleiul vegetal și se călește ceapa până devine transparentă.
- Se adaugă carnea de pui și se prăjește până se rumenește pe toate părțile.
- Se adaugă morcovii, cartofii și roșiile, și se amestecă bine.
- Se toarnă apă suficientă pentru a acoperi ingredientele și se lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute.
- Între timp, se prăjesc semințele de egusi într-o tigaie uscată până devin aurii și își eliberează aroma.
- După ce supa a fiert, se adaugă semințele de egusi prăjite și se amestecă bine.
- Se lasă supa să mai fiarbă încă 10 minute, apoi se potrivește de sare și piper.
- Se servește supa de egusi fierbinte, decorată cu frunze proaspete de coriandru.
Concluzie despre reteta supa de egusi:
Supa de egusi este un preparat tradițional din Nigeria, care a câștigat popularitate și în alte părți ale lumii. Aceasta este o supă cremoasă și sățioasă, perfectă pentru zilele reci de iarnă. Semințele de egusi adaugă o textură și un gust aparte, iar combinația cu carnea de pui și legumele face din această supă o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă și nutritivă. Reteta de supa de egusi este simplă și ușor de preparat, astfel că oricine poate încerca să o facă acasă. Nu ezita să îți surprinzi familia și prietenii cu această delicioasă supă africană!
Post Views: 22
Related Posts:
- Reteta de supa egusi, Simplă și Rapidă Supa egusi este un preparat tradițional nigerian, bogat în arome și ușor de făcut. Pentru a pregăti această delicioasă supă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: ulei de palmier, ceapă, ardei iute, roșii, legume proaspete (cum ar fi spanacul sau frunzele de taro), condimente precum delikate sau maggi, sare și, bineînțeles, semințe de egusi. Într-o oală, încingeți uleiul de palmier și căliți ceapa și ardeiul iute până devin aurii. Adăugați roșiile tocate și lăsați-le să se înmoaie. După aceea, adăugați legumele proaspete și continuați să gătiți timp de câteva minute. Într-o cratiță separată, măcinați semințele de egusi și adă
- MANCARE DE ROSII, Rețetă Simplă Mâncarea de roșii este un preparat culinar simplu și delicios, perfect pentru aprofundarea gustului irezistibil al acestui fruct minunat. Pentru a pregăti această rețetă, vei avea nevoie de câteva ingrediente de bază: roșii coapte și zemoase, ceapă, usturoi, ulei de măsline, sare și piper. Începe prin a curăța și a toca ceapa și usturoiul fin. Într-o tigaie adâncă, încinge puțin ulei de măsline și adaugă ceapa și usturoiul tocate, lăsându-le să se călească până devin aurii și aromate. În timp ce se călesc ceapa și usturoiul, toacă roșiile în cubulețe mici, înlăturând semințele. Adaugă apoi roșiile în tigaie și lasă-le…
- Salată de frunze de coriandru, rețetă sănătoasă și gustoasă Ingrediente pentru salata de frunze de coriandru: 1 legătură de frunze proaspete de coriandru 2 roșii coapte 1/2 ceapă roșie 1 castravete Sucul de la o lămâie Sare, după gust Opțional: nuci sau semințe Mod de preparare: Spălați și curățați frunzele de coriandru, roșiile coapte, ceapa roșie și castravetele. Tăiați-le în bucăți mici și puneți-le într-un bol. Adăugați sucul de la o lămâie și sare, după gust. Amestecați bine, până când ingredientele sunt bine combinate. Opțional, adăugați nuci sau semințe pentru un plus de textură și savoare. Serviți salata de frunze de coriandru ca aperitiv sau garnitură pentru alte feluri…
- Retete cu seminte de chia, Simplă și Rapidă Semintele de chia sunt considerate un superaliment datorita beneficiilor lor pentru sanatate. Acestea sunt o sursa bogata de fibre, proteine, acizi grasi omega-3 si antioxidanti. Retetele cu seminte de chia sunt simple si rapide de preparat, contribuind la un stil de viata sanatos si echilibrat. Poti adauga semintele de chia in smoothie-uri, iaurt sau cereale pentru a-ti imbunatati aportul nutritional. De asemenea, poti folosi semintele de chia ca ingrediente in deserturi sau prajituri sanatoase. Cu putin efort, poti beneficia de proprietatile lor extraordinare, iar gustul lor neutru le face usor de integrat in diverse preparate culinare. Asadar, incearca retetele cu…
- Copănele la cuptor cu cartofi, Rețetă Simp Retetă simplă și delicioasă pentru Copănele la cuptor cu cartofi: Ingrediente: 1 kg de copanele de pui 1 kg de cartofi 2 linguri de ulei de masline 1 lingura de boia dulce 1 lingura de sare 1 lingura de piper negru proaspat macinat 4 catei de usturoi 1 lamaie Frunze de cimbru proaspete Instrucțiuni : Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Curatati cartofii si taiati-i in cuburi potrivite. Puneti-i intr-un castron si adaugati uleiul de masline, boiaua dulce, sare si piperul. Amestecati bine, apoi transferati cartofii intr-o tava de copt. Asezati copanelele de pui pe patul de cartofi si…
- Paste cu sos de roșii, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu sos de roșii: Ingrediente: 500g paste (ex: spaghetti) 1 cană sos de roșii 2 căței de usturoi, tăiați mărunt 2 linguri ulei de măsline 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță busuioc uscat sare și piper după gust Parmezan ras (opțional) Instrucțiuni : Pregătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În general, trebuie să le fierbeți în apă sărată timp de aproximativ 10-12 minute sau până când sunt al dente. Scurgeți apa și puneți pastele deoparte. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul și prăjiți-l timp de un minut,…
- Salată de frunze, de frunze de loboda, rețetă… Iată lista de ingrediente necesare pentru a pregăti salata de frunze de lobodă: Frunze proaspete de lobodă, spălate și tăiate în bucăți mai mici (aproximativ 4-5 căni) Roșii proaspete, tăiate în bucăți mici (1 cană) Castraveți proaspeți, tăiați în bucăți mici (1 cană) Ceapă roșie, tăiată în felii subțiri sau cubulețe mici (1/2 cană) Ulei de măsline extravirgin (3 linguri) Oțet de mere (1-2 linguri) Sare și piper după gust Oțet balsamic (opțional) Nuci sau semințe (opțional) Carne (opțional) Aceste ingrediente sunt doar o sugestie și pot fi adaptate în funcție de preferințele personale sau de ceea ce aveți la…
- Cartofi pai, rețetă gustoasă Cartofii pai sunt un aperitiv popular, perfect pentru o petrecere, un eveniment sportiv sau o cină în familie. Acești cartofi tăiați subțire și prăjiți sunt crocanți și delicioși, iar rețeta este ușor de urmat. Iată ce ingrediente veți avea nevoie pentru a pregăti cartofii pai: 4 cartofi mari 2 linguri de făină 1 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat ulei pentru prăjit Iată cum să pregătiți cartofii pai: Curățați cartofii și tăiați-i în felii subțiri, aproximativ de grosimea unui deget. Puteți folosi un cuțit ascuțit sau o răzătoare specială pentru cartofi pai pentru a realiza tăieturile.…
- BORS DE URZICI CU CARTOFI, Rețetă Simplă Borsul de urzici cu cartofi este o rețetă simplă și delicioasă, specifică bucătăriei tradiționale românești. Pentru a prepara acest preparat tradițional, aveți nevoie de urzici proaspete, cartofi, ceapă, usturoi, ulei, sare și piper. În primul rând, se spală urzicile și se taie mărunt. Cartofii curățați și tăiați cubulețe se pun la fiert într-o oală cu apă. Într-o tigaie separată, se călește ceapa și usturoiul în ulei, până devin aurii. Apoi, se adaugă urzicile și se lasă să se călească încă câteva minute. Când cartofii sunt aproape gata, se adaugă amestecul de urzici, ceapă și usturoi în oală, împreună cu sare…
- PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI STAFIDE, Rețetă Simplă Prajitura cu branza de vaci si stafide este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi. Pentru a pregăti această prăjitură, vei avea nevoie de branza de vaci proaspătă, ouă, zahăr, făină, stafide și esență de vanilie. Într-un bol, amestecă branza de vaci cu zahărul și ouăle până când obții o compoziție omogenă. Adaugă făina treptat și esența de vanilie, iar apoi incorporează stafidele. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până când prăjitura se rumenește frumos. După ce s-a răcit, taie-o în…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]