Reteta pentru supa de burta este una traditionala si delicioasa, care poate fi pregatita acasa cu usurinta. Supa de burta este o mancare traditionala din tarile din Estul Europei si Asia, si este foarte populara in special in tarile din Europa de Est, ca Romania.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt:

  • 2 kg de burta de vita, taiata cubulete
  • 2 cepe, taiate cubulete
  • 3 morcovi, taiate cubulete
  • 3 cartofi, taiate cubulete
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • 4 litri de apa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de boia de ardei
  • patrunjel proaspat, tocat pentru a fi adaugat inainte de servire.

Mod de preparare:

  1. Incepeți prin a pune burta de vita si apa intr-o oala mare si aduceti la fiert. Scoateți spuma care se formează de la suprafata.
  2. Adauga ceapa, morcovii, cartofii, pastă de roșii si sare si piper dupa gust.
  3. Lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 2-3 ore sau pana cand carnea este moale si frageda.
  4. Adaugati boia de ardei si amestecati bine.
  5. Serviti cald
  1. Inainte de a servi, verificati sa vedeti daca este nevoie sa mai adaugati sare sau piper dupa gust.
  2. Folosind o lingura de lemn, indepartati grasimea de la suprafata supei.
  3. Supa de burta este gata de servit. Serviti-o calda si presarati patrunjel proaspat tocat inainte de a o lua de la masa.

Aceasta reteta poate fi personalizata in functie de preferintele dumneavoastra. De exemplu, puteti adauga alte legume cum ar fi telina sau ardei gras pentru a adauga mai multa aroma si arome. De asemenea, puteti adauga condimente cum ar fi boiaua de ardei sau cimbru pentru a adauga mai multa savoare si aroma.

Este important sa utilizati burta de vita de calitate superioara, deoarece aceasta este ingredientul principal al supei. Asigurati-va ca carnea este curatata si taiata in cubulete mici pentru a permite ca supe sa se gateasca uniform.

Supa de burta poate fi servita cu o garnitura de orez sau cartofi si o salata de legume pentru un masa completa. De asemenea, poate fi servita cu paine proaspat prajita sau chifle pentru a va bucura de aceasta reteta delicioasa si traditionala.

In concluzie, Supa de burta este o reteta traditionala si delicioasa, care poate fi pregatita acasa cu usurinta. Este o mancare traditionala din tarile din Estul Europei si Asia, si este foarte populara in special in tarile din Europa de Est, ca Romania. Reteta poate fi personalizata in functie de preferintele dumneavoastra si poate fi servita cu o garnitura de orez sau cartofi si o salata de legume pentru un masa completa sau cu paine proaspat prajita sau chifle.

In plus, supa de burta poate fi pastrata in frigider pentru mai multe zile sau congelata pentru a fi consumata mai tarziu. Daca doriti sa congelati supa, este recomandat sa o raciti inainte si sa o puneti intr-un recipient inchis ermetic. Atunci cand doriti sa o serviti, luati-o din congelator si incalziti-o la foc mic pana cand se incalzeste complet.

Este important sa evitati sa adaugati sare in exces in timpul prepararii supei, deoarece carnea de burta poate fi destul de sarata. In schimb, puteti adauga sare si piper dupa gust inainte de a servi.

Supa de burta poate fi o alegere sanatoasa, deoarece contine vitamine si minerale din legume precum si proteine din carne. Este important totusi sa evitati sa mancati prea multa grasime si sa optati pentru o cantitate moderata de supa.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*