Ingrediente:

  • 500g de fasole boabe (fie fiarta si scursa, fie in conserva)
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 cani de apa sau supa de pui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de smantana sau iaurt
  • patrunjel sau marar pentru servit

Instructiuni:

  1. Incingeti uleiul intr-o oala mare si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti timp de cateva minute, pana devin translucide.
  2. Adaugati fasolea si amestecati bine.
  3. Adaugati apa sau supa si sare si piper dupa gust.
  4. Acoperiti oala si lasati sa fiarba timp de 30-40 de minute, sau pana cand fasolea este moale.
  5. Daca folositi fasole fiarta, scoateti oala de pe foc si blenduiti cu un blender pana cand devine o crema.
  6. Adaugati smantana sau iaurt si amestecati bine.
  7. Serviti calda, presarand patrunjel sau marar deasupra.â

Soup-ul de fasole este o reteta traditionala si sanatoasa, perfecta pentru zilele reci de iarna. Fasolea este o sursa bogata de proteine si fibre, iar in combinatie cu legumele si ierburile aromatice, aceasta supa va fi o alegere perfecta pentru o masa calda si hranitoare.

Pentru a incepe reteta, va trebui sa aveti la indemana 500g de fasole boabe. Acestea pot fi fie fiarte si scurse, fie in conserva. Daca optati pentru fasolea fiarta, va trebui sa o fierbeti in prealabil, inainte de a o adauga la oala. Daca optati pentru fasolea in conserva, va trebui doar sa o scurgeti si sa o clatiti inainte de a o adauga la oala.

In continuare, va trebui sa tocati o ceapa mica si sa zdrobiti 2 catei de usturoi. Incingeti 2 linguri de ulei de masline intr-o oala mare si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti timp de cateva minute, pana devin translucide. Adaugati fasolea si amestecati bine.

Adaugati apa sau supa de pui si sare si piper dupa gust. Acoperiti oala si lasati sa fiarba timp de 30-40 de minute, sau pana cand fasolea este moale. Daca folositi fasole fiarta, scoateti oala de pe foc si blenduiti cu un blender pana cand devine o crema.

Adaugati smantana sau iaurt si amestecati bine. Serviti calda, presarand patrunjel sau marar deasupra.

Puteti adauga si alte legume precum morcovi, telina sau cartofi pentru a adauga mai multa consistenta si arome. De asemenea, puteti adauga si diverse ierburi aromatice precum cimbru, busuioc sau rozmarin pentru a adauga mai multa aroma.

Soup-ul de fasole poate fi de asemenea servit cu paine prajita sau crostini, pentru a adauga si mai multa consistenta. Acesta poate fi de asemenea servit ca parte a unui meniu complet, alaturi de o salata sau o felie de carne.

In general, Supa crema de fasole este o reteta versatila si usor de pregatit, perfecta pentru o masa calda si hranitoare. Este si o alegere buna pentru vegetarieni si vegani, deoarece fasolea este o sursa bogata de proteine si fibre. Experimentati si adaugati ingredientele care va plac cel mai mult pentru a obtine propriul vostru gust unic.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*