Ingrediente:

  • 1 dovleac mare (aproximativ 1,5 kg)
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cartofi medii
  • 1 litru de supa de pui sau de legume
  • 500 ml smantana lichida
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • praz si patrunjel verde pentru ornat

Mod de preparare:

  1. Spala dovleacul, taie-l in jumatati si scoate semintele cu o lingura. Taie-l apoi in bucati mici.
  2. Pune uleiul de masline intr-o tigaie mare si caleste ceapa taiata marunt, pana devine aurie. Adauga usturoiul pisat si gateste inca 1 minut.
  3. Adauga dovleacul si cartofii taiati cuburi, amesteca bine si gateste pentru inca 5 minute.
  4. Adauga supa de pui sau de legume si fierbe pana cand legumele sunt moi, cam 20 de minute.
  5. In acelasi timp, topeste putin smantana la foc mic, in alt vas.
  6. Folosind un blender cu elice sau un mixer, blenduieste legumele si supa pana obtii o crema fina.
  7. Adauga smantana topita si amesteca bine.
  8. Adauga sare si piper dupa gust.
  9. Servește supa calda, ornata cu praz si patrunjel verde tocat.

Aceasta supa crema de dovleac este o reteta perfecta pentru sezonul rece si poate fi servita ca fel principal sau ca aperitiv.

inca o reteta

ngrediente:

  • 1 dovleac mare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4 cesti de apa
  • 2 cesti de supa de pui sau legume
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita de ghimbir macinat
  • sare si piper dupa gust
  • smantana sau frisca pentru servire (optional)

Mod de preparare:

  1. Taiati dovleacul in bucati mici si curatati-l de coaja si seminte.
  2. Taiati ceapa marunt si prajiti-o intr-o tigaie cu putin ulei pana devine aurie. Adaugati usturoiul taiat fin si prajiti-l inca 2 minute.
  3. Adaugati dovleacul taiat in bucati si prajiti-l 2-3 minute.
  4. Adaugati apa, supa de pui sau legume si condimentele: nucsoara, scortisoara, ghimbir, sare si piper.
  5. Adaugati acoperire si fierbeti la foc mediu pana la final
  6. Mod de preparare:
    1. Curatati si taiati dovleacul, ceapa, cartoful, telina si usturoiul in cuburi mici.
    2. Incalziti uleiul intr-o oala mare si adaugati ceapa, usturoiul, telina si cartoful taiate. Gatiti la foc mediu pana cand devin moi.
    3. Adaugati dovleacul si apa, si lasati sa fiarba timp de 15-20 de minute.
    4. Dupa ce dovleacul si legumele s-au inmuiat, transferati totul in blender sau utilizati un mixer vertical pentru a obtine o textura fina.
    5. Adaugati smantana, sare si piper dupa gust si amestecati bine.
    6. Reincalziti supa obtinuta pana la temperatura dorita.

    Gata! Supa crema de dovleac poate fi servita cu crutoane sau crotons, sau chiar cu o lingura de smantana topita si cateva frunze de patrunjel proaspat.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]