Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 100 g de bacon
  • 200 ml de smantana pentru gatit
  • 200 ml de lapte
  • 4 oua
  • sare si piper, dupa gust
  • 50 g de unt
  • 1 lingura de faina
  • 50 g de branza rasa
  • 2 linguri de ulei
  • verdeata proaspata, pentru decor

Mod de preparare:

  1. Spala bine cartofii si fierbe-i in apa cu sare timp de 20-25 de minute, pana devin moi.
  2. Taie baconul cubulete si caleste-l intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei pana devine crocant.
  3. Scoate cartofii fierti din apa si lasa-i sa se raceasca, apoi zdrobeste-i cu furculita sau cu un presor pentru cartofi.
  4. Adauga smantana, laptele, ouale, sare si piper, faina, branza rasa si baconul calit in cartofii zdrobiti si amesteca bine.
  5. Pune compozitia obtinuta intr-un vas uns cu unt si coace-o in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute, sau pana cand sufleul devine rumen.
  6. Serveste sufleul de cartofi cu bacon cald, presarat cu verdeata proaspata tocata.

Sufleul de cartofi cu bacon este o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru o cina sau o masa de pranz. Cartofii sunt ingredientul principal, iar adaugarea baconului le confera un gust puternic si savuros.

Inainte de a incepe pregatirea sufleului, este important sa fierbi bine cartofii, astfel incat sa fie moi si usor de zdrobit. Odata fierti, se adauga smantana, laptele, ouale, sare, piper, faina, branza rasa si baconul calit, amestecand bine pana se obtine o compozitie omogena.

Inainte de a fi introdus in cuptor, vasul in care se pune compozitia trebuie uns cu unt pentru a evita lipirea. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptorul fiecarei bucatarii, insa in general sufleul este gata cand devine rumen la suprafata.

Servirea sufleului de cartofi cu bacon cald si presarat cu verdeata proaspata tocata este un adevarat deliciu pentru papilele gustative. Este o reteta perfecta pentru cei care apreciaza gusturile simple, dar puternice, si care doresc sa prepare o mancare rapida si usoara.

In cazul in care iti doresti sa adaugi o nota de prospetime, poti servi sufleul alaturi de o salata de legume sau de o salata verde cu otet si ulei. De asemenea, daca doresti sa il faci si mai gustos, poti adauga cateva cubulete de branza sau cateva fire de ceapa verde in compozitie, inainte de a-l pune la cuptor.

In concluzie, sufleul de cartofi cu bacon este o reteta versatila, usor de pregatit si foarte gustoasa, care poate fi preparata oricand doresti sa te bucuri de o masa rapida si satisfacatoare.

Sufleul de cartofi cu bacon poate fi adaptat si personalizat in functie de preferintele fiecaruia, fiind un preparat cu multe posibilitati. Daca iti doresti sa il faci mai usor de digerat, poti inlocui smantana cu iaurt sau cu o crema de soia, iar daca doresti sa il faci mai sarac in grasimi, poti folosi unt vegetal sau ulei de masline.

In ceea ce priveste baconul, poti folosi diferite tipuri pentru a obtine un gust diferit, precum bacon afumat, bacon uscat sau bacon cu ierburi. De asemenea, poti adauga si alte ingrediente, cum ar fi ciuperci sau ardei gras, pentru a-i conferi un plus de aroma si gust.

Sufleul de cartofi cu bacon poate fi servit ca atare, sau poate fi pregatit ca parte a unui meniu mai complex, alaturi de alte preparate, cum ar fi pui sau porc la gratar, legume sau salate.

Datorita faptului ca este usor de pregatit, sufleul de cartofi cu bacon poate fi preparat in cantitati mari, fiind perfect pentru mesele de familie sau pentru petreceri. Poate fi pregatit cu usurinta in avans si poate fi incalzit la nevoie, astfel incat sa fie mereu cald si gustos.

In concluzie, sufleul de cartofi cu bacon este o reteta versatila, adaptabila si gustoasa, care poate fi pregatita in mai multe variante, astfel incat sa satisfaca gusturile si preferintele fiecaruia. Este o mancare perfecta pentru cei care apreciaza preparatele simple si rapide, care nu necesita prea mult timp sau efort.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]