STEVIE LA CONGELATOR, Rețetă Simplă

STEVIE LA CONGELATOR, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare

Pentru a prepara această rețetă simplă de stevie la congelator, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 de grame de frunze proaspete de stevie
 • 1 lingură de sare
 • Apă rece
 • Cuburi de gheață

Mod de preparare

 1. Începe prin spălarea și curățarea frunzelor de stevie. Asigură-te că îndepărtezi orice impurități și păstăi.
 2. După ce ai curățat frunzele, pune-le într-un vas mare cu apă rece. Adaugă o lingură de sare și lasă frunzele să se înmoaie timp de aproximativ 15-20 de minute.
 3. În timp ce frunzele de stevie se înmoaie, pregătește un vas mare cu apă rece și cuburi de gheață. Acesta va fi folosit pentru a opri procesul de gătire al steviei.
 4. După ce frunzele s-au înmuiat, scoate-le din apa sărată și pune-le imediat în vasul cu apă rece și gheață. Acest pas este important pentru a păstra culoarea și consistența frunzelor.
 5. Lasă frunzele de stevie în vasul cu apă rece timp de 5-10 minute, până când se răcesc complet. Apoi, scoate-le și usucă-le bine cu un prosop curat.
 6. Pentru a le congela, poți așeza frunzele de stevie în pungi de plastic sau în containere sigilate. Asigură-te că îndepărtezi orice aer din pungi, pentru a preveni apariția gheții.
 7. Pune pungile sau containerele în congelator și lasă-le să se înghețe complet. Stevia congelată poate fi păstrată timp de aproximativ 6-8 luni.

Concluzie despre rețeta

Stevia la congelator este o rețetă simplă și rapidă de pregătit. Acest mod de conservare îți va permite să te bucuri de această plantă aromatică și sănătoasă pe tot parcursul anului. Stevia congelată poate fi folosită în diverse preparate culinare, precum sucuri verzi, smoothie-uri, sosuri sau deserturi. Congelarea frunzelor de stevie este o modalitate excelentă de a păstra toate proprietățile benefice ale acestei plante, cum ar fi conținutul ridicat de vitamine și minerale. Acum, poți avea mereu la îndemână o doză de savoare naturală pentru mâncărurile tale preferate!