Ingrediente:

 • 4 ouă
 • 200g făină
 • 200ml lapte
 • 1 lingură sare
 • 1 lingură ulei
 • 200g carne de vita macră, tăiată fâșii
 • 100g pesmet
 • ulei pentru prăjit
 • sare și piper după gust

Instrucțiuni:

 1. Se bat ouăle cu sarea și se adaugă făina treptat, amestecând constant.
 2. Se adaugă laptele, uleiul și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
 3. Se încălzește uleiul într-o tigaie largă și se toarnă compoziția. Se așteaptă să se rumenească și se întoarce cu ajutorul unei spatule.
 4. Carnea se sarează și piperă și se pansează în pesmet.
 5. Se prăjește carnea în ulei fierbinte până devine aurie.
 6. Se servește șnițelul vienez cald, cu carnea prăjită deasupra.

Șnițelul vienez este una dintre cele mai populare mâncăruri din Austria și este apreciată în întreaga lume pentru gustul său delicios și textura ușor crocantă. Această rețetă tradițională este compusă dintr-o plăcintă fină de ou și făină, care este prăjită și apoi servită cu o bucată de carne de vită sau pui panată și prăjită.

Ingredientele necesare pentru șnițelul vienez sunt ușor de găsit și incluse în majoritatea bucătăriilor. Se folosesc 4 ouă, 200g de făină, 200ml de lapte, 1 lingură de sare, 1 lingură de ulei, 200g de carne de vită macră tăiată în fâșii, 100g de pesmet, ulei pentru prăjit și sare și piper după gust.

Prepararea șnițelului vienez poate fi ușor realizată acasă. Începeți prin a bate ouăle cu sarea și adăugați făina treptat, amestecând constant. Adăugați apoi laptele și uleiul și amestecați până se obține o compoziție omogenă. Încălziți uleiul într-o tigaie largă și turnați compoziția. Așteptați să se rumenească și întoarceți cu ajutorul unei spatule.

Pentru carnea de vită, se sarează și piperă și se pansează în pesmet. Se prăjește carnea în ulei fierbinte până devine aurie. Șnițelul vienez se servește cald, cu carnea prăjită deasupra.

Este important să utilizați carne de calitate superioară pentru a obține un gust deosebit. De asemenea, puteți adăuga o varietate de garnituri, cum ar fi cartofi prăjiți, salată sau o mâncare de legume, pentru a crea un meniu complet.

Șnițelul vienez poate fi preparat cu ușurință acasă, iar rezultatul va fi o mâncare delicioasă și satisfăcătoare. Este un fel de mâncare versatil, care poate fi servit cu o gamă largă de garnituri și sosuri. Poate fi servit la cină sau la prânz, alături de o salată sau cartofi prăjiți.

Această rețetă poate fi, de asemenea, ușor personalizată, astfel încât să se potrivească cu preferințele individuale. De exemplu, puteți adăuga ierburi sau condimente suplimentare la compoziția de ou sau la panarea pentru carne. De asemenea, puteți înlocui carnea de vită cu pui sau cu alt tip de carne, în funcție de preferințe.

În ceea ce privește costurile, șnițelul vienez este o mâncare accesibilă, deoarece ingredientele sunt ușor de găsit și relativ ieftine. Acest lucru îl face o alegere perfectă pentru cei care doresc să prepare mâncăruri la domiciliu, fără a cheltui prea mulți bani.

În concluzie, șnițelul vienez este o rețetă clasică, care oferă un gust delicios și satisfăcător, alături de o mulțime de opțiuni de personalizare și un preț accesibil. Este o alegere excelentă pentru oricine dorește să se bucure de o mâncare tradițională și sănătoasă la domiciliu.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]