Ingrediente:

  • 4 fileuri de pui
  • sare si piper, dupa gust
  • faina
  • 2 oua
  • fulgi de porumb
  • ulei pentru prajit

Instructiuni:

  1. Se condimenteaza fileurile de pui cu sare si piper, apoi se trec prin faina.
  2. Se bat ouale intr-un bol si se adauga fulgii de porumb intr-un alt bol.
  3. Se trec fileurile de pui prin ou, apoi prin fulgii de porumb.
  4. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc fileurile de pui pana sunt aurii si crocante.
  5. Se scot pe servetele de hartie pentru a elimina excesul de ulei.
  6. Se servesc calde, cu garnitura preferata.

Snitelul de pui este una dintre cele mai populare retete din lume. Este usor de preparat, delicios si se poate servi cu o varietate de garnituri. In aceasta reteta, am adaugat fulgi de porumb pentru a oferi o textura crocanta si un gust delicios.

Ingredientele de baza pentru aceasta reteta sunt fileurile de pui, sare, piper, faina, oua si fulgi de porumb. Inainte de a incepe sa pregatiti reteta, asigurati-va ca aveti toate ingredientele la indemana.

In primul rand, se condimenteaza fileurile de pui cu sare si piper, dupa gust. Apoi, se trec prin faina pentru a le da o crusta crocanta. In continuare, se bat ouale intr-un bol si se adauga fulgii de porumb intr-un alt bol. Fileurile de pui se trec prin ou, apoi prin fulgii de porumb.

Pentru a praji snitelul, se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga fileurile de pui. Se prajesc pana se rumenesc si devin crocante. Este important sa nu prajiti prea mult, deoarece acest lucru poate face ca carnea sa devina uscata.

Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie pentru a elimina excesul de ulei. Snitelul de pui cu fulgi de porumb este acum gata de servit. Se poate servi cu o varietate de garnituri, cum ar fi o salata verde, cartofi prajiti sau orez. Este, de asemenea, delicios servit cu sos de usturoi sau sos de rosii.

Reteta snitelului de pui cu fulgi de porumb este foarte versatila, putand fi adaptata dupa preferintele culinare personale si ingredientele disponibile. De exemplu, puteti inlocui fulgii de porumb cu fulgi de ovaz sau fulgi de mei pentru a obtine o textura diferita. De asemenea, puteti adauga ierburi si condimente pentru a-i da un gust si mai delicios.

In concluzie, snitelul de pui cu fulgi de porumb este o reteta delicioasa si usor de preparat, care se poate servi cu o varietate de garnituri. Reteta poate fi adaptata dupa preferintele culinare personale si ingredientele disponibile. Este perfect pentru orice ocazie, fie ca este o cina de familie sau o petrecere cu prietenii.

Reteta poate fi adaptata si pentru o dieta vegana prin inlocuirea fileului de pui cu o alternativa vegetala. Se poate folosi un amestec de legume sau chiar tofu marinat

Inainte de a incepe sa pregatiti reteta, asigurati-va ca aveti toate ingredientele la indemana si ustensilele necesare, precum o tigaie pentru prajit si un bol pentru a amesteca ingredientele. Este important sa respectati timpul si temperatura de prajit pentru a obtine rezultatul dorit. Puteti ajusta cantitatea de sare si piper dupa preferintele personale.

Poftă bună!

 

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*