SIROP RIDICHE NEAGRA, Rețetă Simplă

SIROP RIDICHE NEAGRA, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru siropul de ridiche neagră

  • 1 ridiche neagră medie
  • 500 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 litru apă

Mod de preparare a siropului de ridiche neagră

  1. Spălați bine ridichea neagră și tăiați-o în felii subțiri.
  2. Puneți feliile de ridiche într-un bol și presărați peste ele 100 g de zahăr. Lăsați-le să stea timp de 1-2 ore, astfel încât să se elibereze sucul din ridiche.
  3. Stoarceți sucul din ridiche într-un alt bol și aruncați feliile de ridiche. Adăugați în bol sucul de la o lămâie și amestecați bine.
  4. Într-o cratiță, adăugați restul de zahăr și apa și puneți-o pe foc mediu. Amestecați continuu până când zahărul se dizolvă complet.
  5. Când apa cu zahăr a început să fiarbă, adăugați sucul de ridiche și lămâie și lăsați siropul să mai fiarbă timp de aproximativ 10 minute.
  6. Strecurați siropul printr-o sită fină pentru a îndepărta eventualele impurități și turnați-l în recipiente sterilizate. Lasă-l să se răcească complet și apoi păstrați-l în frigider.

Concluzie despre rețeta de sirop de ridiche neagră

Siropul de ridiche neagră este o băutură delicioasă și sănătoasă, cu multiple beneficii pentru sănătate. Ridichea neagră este bogată în vitamine și minerale, iar sucul său are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Acest sirop poate fi folosit pentru a trata diverse afecțiuni respiratorii, cum ar fi tusea și răceala, datorită conținutului său de vitamina C și substanțe active. De asemenea, siropul de ridiche neagră poate fi folosit și ca un tonic pentru întărirea sistemului imunitar. Prepararea acestui sirop este foarte simplă și nu necesită mult timp. Îl puteți servi simplu, diluat cu apă sau adăugat în diverse băuturi sau cocktailuri. Încercați această rețetă simplă și bucurați-vă de beneficiile siropului de ridiche neagră!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]