SIROP DE SOC PENTRU IARNA, Rețetă Simplă

SIROP DE SOC PENTRU IARNA, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru siropul de soc:

 • 1 kg de flori de soc proaspete
 • 2 l de apă
 • 1 kg de zahăr
 • zeama de la 2-3 lămâi
 • coaja rasă de la 2-3 lămâi

Mod de preparare a siropului de soc pentru iarna:

 1. Se începe prin colectarea florilor de soc într-un recipient mare și se spală bine cu apă rece pentru a îndepărta eventualele impurități.
 2. Se pune apa la fiert într-o oală mare și se adaugă florile de soc. Se lasă la fiert timp de 15-20 de minute, până când apa devine ușor colorată.
 3. Se strecoară lichidul obținut printr-o sită fină pentru a elimina resturile de flori.
 4. Se adaugă zahărul în lichidul obținut și se amestecă bine până când acesta se dizolvă complet. Se poate adăuga și zeama și coaja de lămâie pentru a da siropului un gust răcoritor și aromatic.
 5. Se pune siropul în sticle curate și se închid ermetic. Se depozitează într-un loc răcoros și întunecat pentru a se păstra cât mai mult timp.

Concluzii despre reteta de sirop de soc pentru iarna:

Siropul de soc pentru iarna este o rețetă simplă și delicioasă, care poate fi preparată în cantități mari pentru a fi consumată pe parcursul sezonului rece. Acest sirop are un gust dulce-acrișor și se poate dilua cu apă sau se poate adăuga în diferite băuturi și deserturi pentru a le da un plus de aromă. De asemenea, siropul de soc este apreciat pentru proprietățile sale terapeutice, fiind considerat un remediu natural pentru tuse și răceală. Este important să se folosească flori de soc proaspete și să se respecte proporțiile de ingrediente pentru a obține un sirop de calitate.

Informații suplimentare despre rețeta de sirop de soc pentru iarna:

 • Se recomandă culegerea florilor de soc înainte ca acestea să se deschidă complet, pentru a se păstra aroma și proprietățile lor.
 • Siropul de soc se poate păstra în sticle bine închise timp de aproximativ 6 luni, într-un loc răcoros și întunecat.
 • Pentru a obține un sirop mai concentrat, se poate reduce cantitatea de apă și de zahăr folosită în rețetă.
 • Siropul de soc poate fi consumat simplu sau diluat cu apă plată sau minerală pentru a obține o băutură răcoritoare și sănătoasă.
 • De asemenea, siropul de soc poate fi adăugat în cocktailuri sau în diferite preparate culinare pentru a le oferi un gust inconfundabil.

Mod de preparare (alternativ):

 1. Se colectează florile de soc și se spală bine cu apă rece.
 2. Se pun florile într-un recipient mare și se toarnă apă fiartă peste ele. Se acoperă recipientul și se lasă florile să stea timp de 24 de ore.
 3. După ce au stat la infuzat, se strecoară lichidul și se adaugă zahărul în proporție de 1:1. Se amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet.
 4. Se adaugă și zeama și coaja de lămâie pentru a aroma siropul. Se amestecă bine și se pune în sticle curate.
 5. Sticlele se închid ermetic și se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.

Astfel, siropul de soc pentru iarna poate fi pregătit cu ușurință și poate fi savurat pe tot parcursul anului. Cu aroma sa inconfundabilă și proprietățile sale benefice pentru sănătate, acest sirop este o alegere excelentă pentru a adăuga un plus de savoare în diverse preparate culinare și băuturi. Experimentați cu diferite combinații și bucurați-vă de gustul delicios al siropului de soc pentru iarna!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]