SALATA VERDE CU TON SI PORUMB, Rețetă Simplă

SALATA VERDE CU TON SI PORUMB, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru Salata Verde cu Ton si Porumb:

 • 1 salată verde
 • 1 conservă de ton în ulei
 • 1 conservă de porumb
 • 1 ceapă roșie mică
 • 1 ardei gras
 • 1 castravete
 • 100 g masline negre
 • 3 linguri ulei de măsline
 • 2 linguri oțet balsamic
 • Sare și piper

Mod de preparare al Salatei Verzi cu Ton si Porumb:

 1. Spălați și curățați toate legumele. Tăiați salata verde în bucăți mai mici și puneți-o într-un castron mare.
 2. Scurgeți conserva de ton și porumb și adăugați-le în castron, peste salată verde.
 3. Tăiați ceapa roșie în felii subțiri și ardeiul gras în bucăți mici. Adăugați-le în castron, alături de ton și porumb.
 4. Curățați și tăiați castravetele în rondele subțiri și adăugați-l în salată.
 5. Adăugați și maslinele negre în castron.
 6. Preparați dressingul de ulei de măsline și oțet balsamic, amestecând cele două ingrediente într-un castron mic. Adăugați sare și piper după gust și amestecați bine.
 7. Turnați dressingul peste salată și amestecați ușor, astfel încât toate ingredientele să se combine și să fie acoperite de dressing.

Concluzie: O rețetă simplă și gustoasă de salată verde cu ton și porumb, perfectă pentru o masă ușoară și sănătoasă.

Această salată verde cu ton și porumb este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să consume o masă ușoară și sănătoasă. Combinația de legume proaspete și ton bogat în proteine oferă un gust delicios și o senzație de sațietate.

Salata verde este bogată în vitamine și minerale, iar adăugarea tonului și porumbului aduce o aromă și o textură interesantă. Tonul este o sursă bună de proteine și acizi grași omega-3, iar porumbul adaugă o notă dulce și crocantă.

Pentru a prepara această salată, veți avea nevoie de o salată verde proaspătă, o conservă de ton în ulei, o conservă de porumb, ceapă roșie, ardei gras, castravete și masline negre. Dressingul simplu, format din ulei de măsline și oțet balsamic, completează perfect gustul salatei.

Această rețetă este foarte ușor de preparat. Trebuie doar să spălați și să curățați legumele, să tăiați ingredientele în bucăți potrivite și să amestecați totul împreună. Salata se servește proaspătă și poate fi acompaniată de o felie de pâine prăjită sau de un sos de iaurt cu usturoi pentru un plus de savoare.

În concluzie, salata verde cu ton și porumb este o rețetă simplă și gustoasă, perfectă pentru o masă ușoară și sănătoasă. Această salată este bogată în nutrienți esențiali și poate fi servită ca aperitiv sau ca fel principal. Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să se bucure de o masă delicioasă și sănătoasă în orice moment al zilei.