SALATA DE VARZA CU MORCOV, Rețetă Simplă

SALATA DE VARZA CU MORCOV, Rețetă Simplă

Introducere

Astăzi vă voi prezenta o rețetă simplă și delicioasă, anume salata de varză cu morcov. Această salată este o combinație perfectă între gust și sănătate, fiind bogată în vitamine și fibre. Este ideală atât pentru a fi servită ca garnitură, alături de diverse feluri de mâncare, cât și ca o gustare sănătoasă între mese. Vom explora în continuare ingredientele necesare pentru această salată, modul de preparare și vom trage o concluzie finală despre această rețetă delicioasă.

Ingrediente necesare pentru Salata de Varza cu Morcov

Pentru a pregăti această salată delicioasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1/2 varză proaspătă medie
 • 2 morcovi mari
 • 1 ceapă roșie mică
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 2 linguri de oțet de mere
 • Sare și piper după gust

Toate aceste ingrediente pot fi găsite cu ușurință în orice magazin alimentar și sunt accesibile pentru toate buzunarele.

Mod de preparare al Salatei de Varza cu Morcov

 1. Începeți prin spălarea și curățarea legumelor. Tăiați varza în fâșii subțiri și morcovii în julienne (bățulețe subțiri).
 2. Tocați ceapa roșie mărunt și adăugați-o peste varză și morcovi.
 3. Într-un bol separat, amestecați uleiul de măsline, oțetul de mere, sarea și piperul.
 4. Turnați dressingul peste legume și amestecați bine, asigurându-vă că toate ingredientele sunt acoperite uniform.
 5. Lăsați salata să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute înainte de servire.

Concluzie despre reteta Salata de Varza cu Morcov

Salata de varză cu morcov este o rețetă simplă, dar plină de savoare și nutrienți. Combinația crocantă a varzei cu dulceața morcovilor și aroma subtilă a cepei roșii este un adevărat deliciu pentru papilele gustative. Această salată poate fi servită ca garnitură sau ca o mâncare ușoară în sine. De asemenea, poate fi adaptată cu ușurință în funcție de preferințele personale, adăugând alte ingrediente precum semințe, nuci sau chiar fructe proaspete. Indiferent cum o pregătiți, salata de varză cu morcov este o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă și gustoasă. Încercați această rețetă simplă și bucurați-vă de beneficiile oferite de aceste legume delicioase și hrănitoare.