Salata de frunze de coada soricelului este o salata delicioasa, sanatoasa si usor de preparat. Iata reteta:

Ingrediente:

  • 1 legatura de frunze proaspete de coada soricelului
  • 1/2 ceapa rosie, taiata julienne
  • 1 ardei rosu taiat cubulete mici
  • 1/2 cana de masline fara samburi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet balsamic
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Spalati bine frunzele de coada soricelului cu apa rece, apoi le uscati cu ajutorul unui prosop de bucatarie sau cu ajutorul unui storcator de salata.
  2. Taiati frunzele de coada soricelului in bucati potrivite si puneti-le intr-un bol mare.
  3. Adaugati ceapa taiata julienne, ardeiul rosu cubulete mici si maslinele fara samburi in bolul cu frunze de coada soricelului.
  4. Adaugati uleiul de masline si otetul balsamic in bol si amestecati bine toate ingredientele.
  5. Gustati si adaugati sare si piper dupa gust.
  6. Serviti imediat sau lasati salata la rece pana la momentul servirii.

Aceasta salata este perfecta ca garnitura pentru carne sau peste, sau poate fi servita ca fel principal pentru o masa usoara si delicioasa.

Salata de frunze de coada soricelului este o alegere excelenta pentru a adauga o nota de culoare si savoare meselor tale. Aceasta salata are un gust usor amarui, dar si dulceag, si este plina de vitamine si minerale care sunt benefice pentru sanatatea noastra.

Coada soricelului este o planta medicinala care are o istorie bogata in utilizarea sa in medicina traditionala. Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si antioxidante, precum si pentru proprietatile sale de a reduce febra si de a calma durerile menstruale. Consumul frunzelor de coada soricelului sub forma de salata este o modalitate excelenta de a beneficia de proprietatile sale nutritive si terapeutice.

Pentru a prepara salata, trebuie sa incepeti prin a spala si a usca frunzele de coada soricelului. Este important sa eliminati toate impuritatile si sa le uscati bine pentru a preveni aparitia umezelii in salata. Dupa ce ati taiat frunzele in bucati potrivite, puteti adauga restul ingredientelor, precum ceapa, ardeiul rosu si maslinele. Puteti, de asemenea, sa adaugati alte ingrediente in salata, cum ar fi rosii, castraveti sau branza feta.

Pentru a face dressing-ul, puteti folosi o combinatie de ulei de masline si otet balsamic, amestecandu-le bine pana cand obt

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]