RUMBA PRAJITURA, Rețetă Simplă

RUMBA PRAJITURA, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru RUMBA PRAJITURA

 • 200 g de ciocolată neagră
 • 200 g de unt
 • 200 g de zahăr
 • 4 ouă
 • 200 g de făină
 • 1 plic de praf de copt
 • 1 linguriță de esență de vanilie
 • 100 g de stafide
 • 100 g de nuci măcinate

Mod de preparare al RUMBA PRAJITURA

 1. Într-un castron, se topește ciocolata neagră împreună cu untul la bain-marie, amestecând încontinuu până se obține o pastă omogenă.
 2. Se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet.
 3. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.
 4. Se adaugă făina treptat, amestecând continuu până se omogenizează compoziția.
 5. Se adaugă praful de copt și esența de vanilie și se amestecă până se încorporează complet.
 6. Se adaugă stafidele și nucile măcinate și se amestecă ușor.

Concluzie despre reteta RUMBA PRAJITURA

Rumba Prajitura este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a fi savurată în orice moment al zilei. Această prăjitură are o textură moale și aromă intensă de ciocolată. Ingrediente precum stafidele și nucile măcinate adaugă o notă de crocant și o dulceață subtilă. Modul de preparare al Rumba Prajitura este simplu și rapid, astfel încât oricine poate încerca această rețetă acasă.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să folosiți ingrediente de calitate și să respectați cu atenție instrucțiunile de preparare. Ciocolata neagră conferă prăjiturii un gust intens de cacao, iar untul adaugă o textură fină și cremoasă. Zahărul, ouăle și făina sunt ingredientele de bază ale oricărei prăjituri, iar praful de copt și esența de vanilie asigură creșterea și aroma perfectă.

Pentru a da un plus de savoare și a adăuga puțină crocanță, puteți adăuga stafide și nuci măcinate în compoziție. Aceste ingrediente aduc un echilibru perfect între dulceață și textură. Rumba Prajitura poate fi servită simplă, alături de o cană de ceai sau cafea, sau poate fi decorată cu glazură de ciocolată sau frișcă pentru a o transforma într-un desert festiv.

În concluzie, Rumba Prajitura este o rețetă simplă și delicioasă, potrivită pentru orice ocazie. Textura moale și aroma intensă de ciocolată vor cuceri cu siguranță papilele gustative. Cu ingrediente ușor de găsit și un mod de preparare simplu, această prăjitură este perfectă pentru începători în bucătărie sau pentru cei care doresc să pregătească un desert rapid și gustos. Nu ezitați să încercați această rețetă și să vă bucurați de gustul divin al Rumba Prajitura!