Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de vita sau porc
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 100 g branza rasa
  • 2 oua
  • 2 linguri de paine prajita, macinata
  • 1 lingura de marar sau patrunjel verde, tocat fin
  • sare si piper, dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • foi de placinta sau aluat pentru placinte (optional)

Instructiuni:

  1. Intr-un bol mare, amestecati carnea tocata cu ceapa, usturoi, branza, oua, painea prajita, marar sau patrunjel, sare si piper. Amestecati bine pana cand toate ingredientele sunt bine combinate.
  2. Intindeti amestecul de carne pe o foaie de placinta sau aluat pentru placinte, daca doriti, si ruleati-l strans.
  3. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-inalt si prajiti rulada de carne pe ambele parti, pana cand este aurie si crocanta, aproximativ 8-10 minute.
  4. Transferati rulada de carne intr-un vas termorezistent si coaceti-o la cuptor preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20-25 de minute, pana cand este bine facuta.
  5. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin, apoi taiati in felii si serviti cald.

Aceasta reteta de rulada de carne tocata cu branza este o alegere excelenta pentru o cina rapida si satioasa. Este usor de pregatit, iar combinatia de carne tocata, branza si condimente aduce un gust delicios. Incercati aceasta reteta astazi si bucurati-va de o cina minunata!

Rulada de carne tocata cu branza este o reteta versatila, care poate fi personalizata in functie de preferintele fiecaruia. Puteti adauga diverse legume sau condimente, cum ar fi ardei gras, rosii, usturoi verde sau chiar ciuperci, pentru a adauga mai multa aroma si savoare. De asemenea, puteti folosi orice tip de branza doriti, inclusiv branza cheddar, feta sau branza gruyere.

In cazul in care nu aveti foi de placinta sau aluat pentru placinte la indemana, puteti folosi chiar si paine prajita sau pâine de hotdog pentru a inveli amestecul de carne tocata. Acest lucru poate fi o solutie perfecta pentru o cina rapida, in care nu doriti sa petreceti prea mult timp in bucatarie.

In plus, aceasta reteta poate fi adaptata pentru a fi mai dietetica, prin reducerea cantitatii de ulei folosit la prajit sau prin inlocuirea branzei cu o varianta mai slaba in grasimi. De asemenea, puteti folosi carne tocata mai slaba in grasimi sau puteti adauga legume bogate in nutrienti, cum ar fi spanac sau varza kale, pentru a va satisface nevoile nutritionale.

Cu toate acestea, indiferent de modificarile pe care le faceti, rulada de carne tocata cu branza va fi mereu un adevarat deliciu. Este o reteta usor de pregatit, satioasa si perfecta pentru orice ocazie. Deci, nu ezitati sa o incercati acasa pentru a va bucura de un preparat delicios si sanatos!

Rulada de carne tocata cu branza poate fi servita ca atare sau alaturi de o garnitura de legume sau orez. Acest preparat poate fi pregatit cu mai multe zile inainte si pastrat in frigider, astfel incat sa fie gata de servit oricand aveti nevoie de o masa rapida si satioasa. De asemenea, poate fi congelat si dezghetat atunci cand aveti nevoie de el, astfel incat sa aveti intotdeauna un preparat gustos la indemana.

Rulada de carne tocata cu branza poate fi, de asemenea, un adaos minunat la orice meniu de petrecere sau potluck. Poate fi taiat in bucati mici si servit ca hors d’oeuvre, sau poate fi taiat in felii mai mari si servit ca o gustare sau cina principala. Acest preparat poate fi personalizat in functie de preferintele individuale si poate fi preparat cu diverse arome si ingrediente, astfel incat sa fie intotdeauna fresh si interesant.

In concluzie, rulada de carne tocata cu branza este o reteta versatila, usor de pregatit si intotdeauna delicioasa. Este o alegere perfecta pentru o cina rapida sau o masa in familie si poate fi adaptata in functie de preferintele fiecaruia. Deci, nu ezitati sa o incercati acasa si sa va bucurati de un preparat minunat!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]