Rulada cu visine este o prajitura traditionala, usor de preparat si delicioasa. Este compusa dintr-un aluat pufos si fainos, cu o umplutura delicioasa de visine si o glazura de zahar pudra sau ciocolata.

Ingrediente:

  • pentru aluat:
    • 200g faina
    • 100g zahar
    • 4 oua
    • 100g unt
    • 1 lingurita praf de copt
    • esenta de vanilie
  • pentru umplutura:
    • 200g visine proaspete sau congelate
    • 100g zahar
    • 2 linguri faina
    • esenta de vanilie
  • pentru glazura:
    • 100g zahar pudra
    • 2 linguri apa
    • colorant alimentar (optional)

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C.
  2. Intr-un bol, mixati untul cu zahar pana devine cremos. Adaugati ouale, unul cate unul, si esenta de vanilie.
  3. Adaugati faina si praful de copt, amestecand usor pana se omogenizeaza.
  4. Intindeti aluatul intr-o tava, acoperita cu hartie de copt.
  5. Amestecati visinele cu zahar, faina si esenta de vanilie. Adaugati acest amestec peste aluat.
  6. Rulati cu grija, cu ajutorul hartiei de copt, si transferati la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand devine auriu.
  7. Lasati sa se raceasca.
  8. Pentru glazura, amestecati zaharul pudra cu apa si colorantul alimentar, daca doriti, pana se omogenizeaza. Turnati glazura peste rulada.
  9. Serviti rulada cu visine calda sau rece, dupa preferinta.

Rulada cu visine este o prajitura minunata, care poate fi servita la micul dejun sau ca desert. Este o reteta traditionala, usor de preparat si extrem de delicioasa, care va va incanta pe toti cei care o incercati.

Pentru a-ti oferi mai multe detalii despre reteta de rulada cu visine, iata cateva informatii suplimentare:

  • Pentru un aspect mai atractiv, poti decora rulada cu cateva visine proaspete, fie prin presararea lor pe suprafata glazurii, fie prin asezarea lor pe marginea ruladei. De asemenea, poti sa adaugi si cateva frunze de menta proaspete sau cateva fulgi de cocos.
  • Daca vrei sa folosesti visine congelate, este important sa le dezghetati in prealabil si sa le scurgi bine de excesul de apa. Daca visinele sunt acide, poti sa le dai prin razatoare si sa le amesteci cu zahar si faina pentru a le neutraliza gustul.
  • Daca vrei sa obtii o umplutura mai consistenta, poti sa adaugi si o lingura de amidon de porumb sau faina de gris in amestecul de visine.
  • Daca preferi o glazura mai subtire, poti sa adaugi putin mai multa apa, astfel incat sa obtii o textura mai fluida. De asemenea, poti sa folosesti si ciocolata topita sau sirop de ciocolata pentru a glazura rulada.
  • Rulada cu visine poate fi servita simpla, sau alaturi de un borcan de smantana sau de inghetata de vanilie. De asemenea, poti sa o oferi si ca desert la un pranz sau cina, impreuna cu un pahar de vin rosu sau un ceai cald.
  • Rulada cu visine poate fi conservata intr-un loc rece, la temperatura camerei, pentru cateva zile. Este de preferat sa o acoperi cu folie alimentara sau sa o pui intr-un recipient inchis, pentru a o pastra cat mai proaspata.

In concluzie, reteta de rulada cu visine este o prajitura simpla, dar extrem de gustoasa, care poate fi preparata in orice moment al zilei. Este o reteta versatila, care poate fi personalizata dupa gusturile fiecaruia, astfel incat sa se potriveasca cu orice moment al zilei.

Reteta de rulada cu visine poate fi modificata si personalizata in functie de preferinte. Daca doresti sa obtii un aspect mai rustic, poti sa presari pe suprafata ruladei niste fulgi de cocos sau niste stafide. De asemenea, poti sa adaugi si cateva nuci sau alune, pentru un plus de crunch.

In cazul in care doresti sa obtii o aroma mai pronuntata de vanilie, poti adauga putina esenta de vanilie in compozitia pentru aluat.

Rulada poate fi servita calda sau rece, in functie de preferinte. Daca doresti sa o servesti calda, poti sa o incalzesti usor in cuptor sau in microunde.

Aceasta reteta poate fi una potrivita pentru momente speciale sau pentru a impresiona invitatii la o cina sau o petrecere. Fiecare felie va fi apreciata de catre cei care o vor gusta, datorita combinatiei perfecte de arome si texturi.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*