Retete de supa cremoasa, Simplă și Rapidă
Introducere
Reteta de supa cremoasa este una simpla si rapida, perfecta pentru zilele cand avem nevoie de ceva cald si reconfortant. Aceasta supa este bogata in legume si are o textura cremoasa si delicioasa. Este un fel de mancare ideal pentru sezonul rece, dar poate fi savurata si in orice moment al anului. Datorita ingredientelor simple si a modului de preparare rapid, aceasta reteta poate fi facuta chiar si de cei mai putin experimentati in bucatarie.
Ingrediente necesare pentru supa cremoasa
Pentru a pregati aceasta supa cremoasa, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 ceapa medie
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 dovlecel mic
- 2 linguri de unt
- 3 cani de supa de pui
- 1 cana de smantana
- sare si piper dupa gust
Toate legumele trebuie sa fie curatate si taiate in cubulete mici, iar ceapa trebuie sa fie tocata marunt.
Mod de preparare a supii cremoase
Pentru a pregati supa cremoasa, urmati acesti pasi simpli:
- Incalziti untul intr-o oala mare la foc mediu. Adaugati ceapa si lasati-o sa se inmoaie timp de aproximativ 5 minute.
- Adaugati legumele taiate cubulete si continuati sa gatiti timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
- Turnati supa de pui peste legume si aduceti la fierbere. Reduceti focul si lasati supa sa fiarba inabusit timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand legumele sunt moi.
- Cu ajutorul unui blender sau a unui mixer vertical, mixati supa pana cand obtineti o textura cremoasa. Daca preferati, puteti lasa cateva legume intregi pentru un aspect rustic.
- Adaugati smantana si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Incalziti supa la foc mic timp de cateva minute, apoi serviti-o calda.
Concluzie despre reteta de supa cremoasa
Reteta de supa cremoasa, simpla si rapida, este perfecta pentru a ne bucura de un preparat sanatos si delicios. Aceasta este o reteta versatila, care poate fi adaptata in functie de preferinte. Puteti adauga condimente sau alte legume pentru a o face mai interesanta. Supa cremoasa poate fi servita ca atare sau alaturi de crutoane sau bruschete. Este o alegere excelenta pentru pranz sau cina, iar aromele sale vor incanta intreaga familie. Incercati aceasta reteta si va veti indragosti de gustul savuros al supei cremoase! Bon appetit!
Post Views: 22
Related Posts:
- PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI STAFIDE, Rețetă Simplă Prajitura cu branza de vaci si stafide este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi. Pentru a pregăti această prăjitură, vei avea nevoie de branza de vaci proaspătă, ouă, zahăr, făină, stafide și esență de vanilie. Într-un bol, amestecă branza de vaci cu zahărul și ouăle până când obții o compoziție omogenă. Adaugă făina treptat și esența de vanilie, iar apoi incorporează stafidele. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până când prăjitura se rumenește frumos. După ce s-a răcit, taie-o în…
- Ciorbă de legume, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Ciorbă de legume: Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați cubulețe 2 cartofi, tăiați cubulețe 2 țelina, tăiate cubulețe 1 ardei gras, tăiat cubulețe 1 cană de mazăre congelată 1 cană de varză, tăiată fideluță 3 căței de usturoi, tocați mărunt 2 linguri de ulei de măsline 2 litri de apă 1 lingură de sare 1 lingură de piper negru măcinat 1 legătură de pătrunjel sau de leuștean proaspăt, tocat mărunt Instrucțiuni : Încălziți uleiul de măsline într-o oală mare, adăugați ceapa și căliți până se înmoaie, timp de 2-3 minute. Adăugați morcovii,…
- Supă crema de ciuperci, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă crema de ciuperci: Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 3 linguri de unt 500 ml supă de pui sau legume 200 ml smântână Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust Câteva frunze proaspete de pătrunjel pentru decor Instrucțiuni : Curățați și tăiați ciupercile în bucăți mici, ceapa și usturoiul mărunt. Încălziți untul într-o oală mare, adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până devin moi, dar nu căpătă culoare. Adăugați ciupercile și gătiți timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când. Adăugați supa de pui sau legume…
- Supă crema de dovleac, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă crema de dovleac: Ingrediente: 1 dovleac mic sau jumătate dintr-un dovleac mai mare, curățat de semințe și tăiat cuburi 1 ceapă medie, tăiată mărunt 3 căței de usturoi, tăiați mărunt 4 căni de supă de pui sau supă de legume (sau suficientă pentru a acoperi dovleacul) 1 linguriță de busuioc uscat 1 linguriță de cimbru uscat 1/4 linguriță de piper negru măcinat 1/2 cană de smântână 2 linguri de ulei de măsline Sare după gust Instrucțiuni : Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți timp…
- Cotlet de miel la ceaun, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cotlet de miel la ceaun: Ingrediente: 4 cotlete de miel 2 cepe medii 3 căței de usturoi 2 morcovi medii 2 ardei grași 2 roșii medii 500 ml apă 200 ml vin roșu 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sare 1 lingură de piper negru măcinat 1 linguriță de cimbru uscat Instrucțiuni : Cotletul de miel la ceaun este o rețetă tradițională din bucătăria românească, care poate fi pregătită ușor acasă cu puțină pregătire și ingrediente simple. Această rețetă este una dintre cele mai iubite în sezonul de primăvară, când mielul este…
- Rețetă de pizza simplă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă de pizza simplă: Ingrediente: 1 aluat de pizza (poți găsi la supermarket sau poți face aluatul acasă) sos de roșii (sau sos de pizza) 150g mozzarella rasă 1/2 ceapă roșie tăiată subțire 100g ciuperci tăiate felii 50g șuncă tăiată felii 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță ulei de măsline Instrucțiuni : Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune aluatul pe o foaie de copt și întinde-l într-o formă rotundă. Pune sosul de roșii peste aluat și întinde-l uniform. Adaugă mozzarella rasă peste sos. Adaugă ceapa roșie, ciupercile și șunca. Presară oregano uscat pe deasupra. Stropiți cu…
- Supă de mazăre, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă de mazăre: Ingrediente: 500g mazăre congelată 1 ceapă mare, tocată 2 căței de usturoi, tocați 1 cartof, tăiat cubulețe 1 l supă de legume 2 linguri de ulei de măsline sare și piper, după gust ierburi proaspete (de exemplu, mentă sau busuioc), pentru decorare Instrucțiuni : Într-o oală mare, căliți ceapa și usturoiul în uleiul de măsline până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Adăugați mazărea și cartoful tăiat cubulețe și amestecați bine. Adăugați supa de legume și aduceți la fierbere. Reduceți focul și lăsați să fiarbă încet până când mazărea și cartoful sunt moi.…
- Copănele de pui la tigaie, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Copănele de pui la tigaie: Ingrediente: 4-6 copanele de pui 2 linguri de ulei de masline 2 lingurite de usturoi tocat fin 1 lingurita de boia dulce 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper negru 1 lingurita de oregano uscat 1 lingurita de cimbru uscat Instrucțiuni : Curatati si spalati copanelele de pui bine si lasati-le sa se scurga. Intr-un castron mic, amestecati boiaua, sarea, piperul, oregano si cimbrul uscat. Adaugati usturoiul tocat si amestecati bine. Ungeti copanelele de pui cu ulei de masline si frecati amestecul de condimente peste ele, asigurandu-va ca sunt…
- Borș cu fasole, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Borș cu fasole: Ingrediente: 500g fasole albă uscată 1 litru borș 500g varză murată 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grași 2 cartofi 2 căței de usturoi 2 linguri ulei de floarea-soarelui sare și piper, după gust patrunjel proaspat, pentru garnisit Instrucțiuni : Borșul cu fasole este o reteta traditionala din bucataria romaneasca si este o alegere excelenta pentru o masa delicioasa si satula. Borșul este o bautura acra, facuta din varza murata, care confera acestui preparat un gust distinctiv si delicios. Fasolea este, de asemenea, un ingredient esential in aceasta reteta, adaugandu-i textura si…
- Salată olivie, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Salată olivie: Ingrediente: 4 cartofi medii, fierți și tăiați cuburi 3 morcovi medii, fierți și tăiați cuburi 2 ouă fierte tari, tăiate cuburi 1/2 ceapă mică, tăiată cuburi 1 cană de mazăre congelată, fiartă 1 cană de castraveți murați, tăiați cuburi 1 cană de piept de pui fiert, tăiat cuburi 1/2 cană de maioneză sare și piper după gust frunze proaspete de pătrunjel pentru decor Instrucțiuni : Începeți prin a curăța și fierbe cartofii și morcovii în apă cu sare, până devin moi. Apoi, lăsați-le să se răcească și tăiați-i cuburi. Într-un castron mare, amestecați…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]