Rețeta pentru prăjitura cu 22 ouă este următoarea:

Ingrediente:

 • 22 ouă
 • 500g zahăr
 • 500g făină
 • 1 plic praf de copt
 • 1 plic de esență de vanilie
 • 500g unt

Instructiuni:

 1. Separati albusurile de galbenusuri.
 2. Bateți albusurile spumă tare cu o lingură de sare. Adăugați treptat zahărul și bateți încă 5 minute.
 3. Adăugați galbenusurile unul câte unul, în timp ce continuați să bateți.
 4. Adăugați făina și praful de copt, amestecând cu un tel până ce sunt complet incorporate.
 5. Adăugați esența de vanilie și untul topit, amestecând bine.
 6. Turnați compoziția într-o formă unsă cu unt și făină.
 7. Coaceți la 180°C pentru aproximativ 45-50 de minute sau până când prăjitura este aurie și treceți testul scobitorii.
 8. Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o servi.

Această prăjitură cu 22 ouă este pufoasă și ușoară, cu un gust dulce și plăcut. Este perfectă pentru un desert de weekend sau pentru a fi servită la o petrecere sau la un eveniment special. Poate fi personalizată cu fructe sau toppinguri diferite, astfel încât să se potrivească cu orice preferință sau temă.

Din nou, nu uitați să mâncați această prăjitură cu moderație, deoarece conține o cantitate mare de ouă și zahăr. Este important să vă mențineți o dietă echilibrată și sănătoasă.

Este important să aveți în vedere câteva lucruri înainte de a prepara această prăjitură cu 22 ouă:

 1. Utilizați ingrediente proaspete: Este important să utilizați ingrediente proaspete, precum ouă și unt, pentru a vă asigura că prăjitura iese perfect. De asemenea, verificați data de expirare a ingredientelor și asigurați-vă că acestea sunt încă în termen.
 2. Folosiți făină de calitate: Făina joacă un rol important în textura finală a prăjiturii. Asigurați-vă că folosiți făină de calitate, cu conținut mare de gluten, astfel încât prăjitura să fie pufoasă.
 3. Utilizați un mixer de mare capacitate: Prăjitura cu 22 ouă necesită multă batere, astfel încât este important să folosiți un mixer de mare capacitate pentru a vă asigura că compoziția rezultată este fină și ușoară.
 4. Respectați timpii de coacere: Timpii de coacere pot varia în funcție de cuptor, astfel încât este important să monitorizați prăjitura în timpul coacerii și să o scoateți din cuptor atunci când este gata.
 5. Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia: Este important să lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia, astfel încât acestea să aibă timp să se așeze și să-și păstreze forma.

Această prăjitură cu 22 ouă poate fi personalizată în multe moduri, astfel încât să se potrivească cu orice preferință. De exemplu, puteți adăuga nucă, cacao, scorțișoară sau alte arome pentru a adăuga un plus de savoare. De asemenea, puteți adăuga fructe sau toppinguri, precum fructe de padure.

In concluzie, prăjitura cu 22 ouă poate fi o alegere excelentă pentru orice ocazie specială, fie că este vorba despre o petrecere, o cină sau o întâlnire cu prietenii. Acest desert poate fi preparat cu ușurință și poate fi personalizat în funcție de preferințe.

Este important să respectați pașii descriși în rețetă și să utilizați ingrediente de calitate pentru a obține rezultatele dorite.

Așadar, îndrăzniți să încercați această rețetă și să impresionați pe toți cu prăjitura dvs. cu 22 ouă! Fie că o serviți cu o ceașcă de cafea sau cu un pahar de suc proaspăt, această prăjitură va deveni una dintre preferatele dvs. și va rămâne în istorie ca una dintre cele mai bune prăjituri pe care le-ați preparat vreodată!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]