Reteta de tort de diavoli, Simplă și Rapidă

Reteta de tort de diavoli, Simplă și Rapidă

Ingrediente necesare pentru tortul de diavoli:

 • 200g de ciocolată neagră
 • 150g de unt
 • 4 ouă
 • 200g de zahăr
 • 150g de făină
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • un praf de sare

Mod de preparare a tortului de diavoli:

 1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
 2. Topiți ciocolata și untul împreună la bain-marie, amestecând până când devin omogene.
 3. Într-un castron separat, bateți ouăle și zahărul până când obțineți o compoziție aerată și pufoasă.
 4. Adăugați treptat amestecul de ciocolată și unt peste ouă și zahăr, amestecând continuu.
 5. Încorporați făina, praful de copt, extractul de vanilie și sarea în compoziția de ciocolată, amestecând până când nu mai sunt cocoloașe.
 6. Turnați compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când tortul trece testul scobitorii.

Concluzie: Un tort simplu și rapid, perfect pentru orice ocazie

Tortul de diavoli este o rețetă clasică și delicioasă, potrivită pentru orice ocazie. Cu ingrediente simple și un mod de preparare rapid, acest tort este perfect pentru a fi savurat în familie sau la un eveniment special. Combinația de ciocolată neagră și unt conferă o textură bogată și un gust intens de ciocolată, iar praful de copt ajută la obținerea unei consistențe pufoase. Aromele de vanilie și sarea subtile completează perfect gustul tortului.

Tortul de diavoli este ideal pentru iubitorii de ciocolată și poate fi servit simplu sau alături de o cupă de înghețată sau o cremă dulce. Este un desert clasic, care nu se demodează niciodată și care va impresiona cu siguranță pe oricine îl servești.

Pregătirea acestui tort este un proces simplu și rapid. Ciocolata și untul se topesc împreună la bain-marie până când se obține o consistență omogenă. Ouăle și zahărul se bat până când devin spumoase, iar apoi se adaugă amestecul de ciocolată și unt treptat. Se încorporează făina, praful de copt, extractul de vanilie și sarea, și se amestecă până când compoziția devine omogenă și fără cocoloașe.

Dupa ce se topește, se toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și se coace la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Tortul este gata când trece testul scobitorii și când are o crustă frumoasă și aurie.

Cu o textură moale și o aromă intensă de ciocolată, tortul de diavoli este un deliciu absolut. Este un desert perfect pentru a încânta pe toată lumea și pentru a aduce un plus de răsfăț în orice ocazie. Indiferent dacă îl savurați simplu sau îl combinați cu alte deserturi, tortul de diavoli va stârni cu siguranță admirația tuturor.

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]