Reteta de sushi cu dragon roll, Simplă și Rapidă

Reteta de sushi cu Dragon Roll, Simplă și Rapidă

Introducere

Reteta de sushi cu Dragon Roll este o delicioasa specialitate japoneza, care combina ingredientele traditionale ale sushi-ului cu un element surprinzator – avocado. Dragon Roll-ul se remarca prin aspectul sau atractiv, asamblat intr-o forma care seamana cu un dragon zburator. Aceasta reteta este potrivita pentru iubitorii de sushi, dar si pentru cei care vor sa incerce ceva nou si exotic. In continuare, vom prezenta ingredientele necesare pentru prepararea acestui sushi spectaculos, modul de preparare si vom oferi o concluzie despre aceasta reteta.

Ingrediente necesare pentru sushi cu Dragon Roll

Pentru a pregati sushi-ul cu Dragon Roll avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200g orez de sushi
  • 4 alge nori
  • 1 avocado matur
  • 200g somon proaspat
  • 2 linguri pasta de wasabi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingurita zahar
  • 1 cutit foarte ascutit
  • Matase de sushi pentru rulat

Instructiuni

Pentru a pregati sushi-ul cu Dragon Roll, urmariti urmatorii pasi:

  1. Spalati orezul de sushi sub apa rece pana cand apa devine limpede. Puneti orezul intr-o cratita si adaugati apa in raport 1:1. Acoperiti cratita cu un capac si fierbeti la foc mic timp de 15 minute. Dupa ce a fiert, lasati orezul sa se odihneasca timp de 10 minute.
  2. Intr-un bol mic, amestecati otetul de orez si zaharul pana cand zaharul se dizolva complet. Adaugati acest amestec peste orezul fiert si amestecati usor cu o spatula de lemn. Lasati orezul sa se raceasca.
  3. Taiati somonul proaspat in fasii subtiri si avocado in felii subțiri.
  4. Asezati o alga nori pe matasa de sushi. Luati o mana de orez si intindeti-l uniform pe alga, lasand o margine de aproximativ 2 cm libera. Apoi, asezati fasiile de somon si felii de avocado in mijlocul orezului.
  5. Rulati sushi-ul cu ajutorul matasei, strans si uniform. Taiati sushi-ul in bucati de aproximativ 2-3 cm.

Mod de preparare al sushi-ului cu Dragon Roll

Pentru a prepara sushi-ul cu Dragon Roll, urmati acesti pasi simpli:

  1. Spalati orezul de sushi si fierbeti-l timp de 15 minute.
  2. Amestecati otetul de orez si zaharul, apoi adaugati-l peste orezul fiert.
  3. Lasati orezul sa se raceasca si pregatiti ingredientele: somon proaspat, avocado si alge nori.
  4. Asezati o alga nori pe matasa de sushi si intindeti orezul uniform pe alga.
  5. Adaugati fasiile de somon si felii de avocado in mijlocul orezului.
  6. Rulati sushi-ul strans si uniform cu ajutorul matasei de sushi.
  7. Taiati sushi-ul in bucati mici si serviti-l cu pasta de wasabi si sos de soia.

Concluzie despre rețeta de sushi cu Dragon Roll

Sushi-ul cu Dragon Roll este o reteta simpla si rapida de preparat acasa. Acesta combina perfect gustul delicat al somonului proaspat cu cremozitatea avocado-ului, rezultand intr-o explozie de arome si texturi. Prepararea acestui sushi spectaculos poate fi un adevarat show culinar, iar rezultatul final va impresiona cu siguranta invitatii la masa. Sushi-ul cu Dragon Roll poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal, alaturi de o salata proaspata si sosul de soia. Indiferent de ocazie, aceasta reteta va aduce exotismul bucatariei japoneze in intimitatea casei tale. Incercati-o si bucurati-va de savoarea autentica a sushi-ului cu Dragon Roll!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]