Reteta de paine brioche, Simplă și Rapidă

Reteta de paine brioche, Simplă și Rapidă

Ingrediente necesare pentru rețeta de pâine brioche

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de paine brioche, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt, la temperatura camerei

Mod de preparare pentru rețeta de pâine brioche

  1. Intr-un castron mare, amestecam faina alba, drojdia uscata, zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale, laptele si untul.

  2. Framantam bine aluatul timp de aproximativ 10 minute, pana devine moale si elastic. Daca este necesar, mai adaugam putina faina.

  3. Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca la temperatura camerei timp de aproximativ 2 ore, pana isi dubleaza volumul.

  4. Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in doua bucati egale. Cu ajutorul mainilor, formam doua suluri si le punem intr-o forma de cozonac unsa cu unt.

  5. Coacem painea brioche in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-40 de minute, pana devine aurie si crocanta la suprafata.

Concluzie: Pâinea brioche – rețeta simplă și rapidă

Pâinea brioche este un preparat de patiserie extrem de apreciat, datorita texturii sale fine si a gustului delicios. Aceasta reteta de paine brioche este atat simpla, cat si rapida, astfel incat oricine poate incerca sa o prepare acasa. Ingredientele sunt usor de gasit, iar modul de preparare este accesibil chiar si pentru cei mai putin experimentati in bucatarie. Painea brioche este perfecta pentru a fi savurata cu unt si gem la micul dejun sau pentru a fi folosita la prepararea unor deserturi delicioase. Asadar, nu ezitati sa incercati aceasta reteta si veti fi rasplatiti cu un produs de patiserie cu adevarat exceptional!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]