Reteta de paine brioche, Simplă și Rapidă
Ingrediente necesare pentru rețeta de pâine brioche
Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de paine brioche, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 g faina alba
- 7 g drojdie uscata
- 50 g zahar
- 1 lingurita sare
- 4 oua
- 150 ml lapte
- 150 g unt, la temperatura camerei
Mod de preparare pentru rețeta de pâine brioche
-
Intr-un castron mare, amestecam faina alba, drojdia uscata, zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale, laptele si untul.
-
Framantam bine aluatul timp de aproximativ 10 minute, pana devine moale si elastic. Daca este necesar, mai adaugam putina faina.
-
Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca la temperatura camerei timp de aproximativ 2 ore, pana isi dubleaza volumul.
-
Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in doua bucati egale. Cu ajutorul mainilor, formam doua suluri si le punem intr-o forma de cozonac unsa cu unt.
-
Coacem painea brioche in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-40 de minute, pana devine aurie si crocanta la suprafata.
Concluzie: Pâinea brioche – rețeta simplă și rapidă
Pâinea brioche este un preparat de patiserie extrem de apreciat, datorita texturii sale fine si a gustului delicios. Aceasta reteta de paine brioche este atat simpla, cat si rapida, astfel incat oricine poate incerca sa o prepare acasa. Ingredientele sunt usor de gasit, iar modul de preparare este accesibil chiar si pentru cei mai putin experimentati in bucatarie. Painea brioche este perfecta pentru a fi savurata cu unt si gem la micul dejun sau pentru a fi folosita la prepararea unor deserturi delicioase. Asadar, nu ezitati sa incercati aceasta reteta si veti fi rasplatiti cu un produs de patiserie cu adevarat exceptional!
Post Views: 29
Related Posts:
- Reteta de brioche, Simplă și Rapidă Vrei să prepari o delicioasă brioșă acasă, dar nu ai mult timp la dispoziție? Nicio problemă! Iată o rețetă simplă și rapidă pentru a-ți îndeplini pofta de dulce într-un timp record. Ingredientele necesare sunt: 300 grame de făină, 50 grame de zahăr, 7 grame de drojdie uscată, 100 ml lapte, 2 ouă, 70 grame de unt și un praf de sare. Într-un bol, amestecă făina cu zahărul și sare. Separat, încălzește laptele și adaugă drojdia, lăsând-o să se activeze pentru câteva minute. Adaugă ouăle și untul topit în amestecul de făină și amestecă bine. Dupa aceea, incorporează laptele cu drojdie…
- Reteta de chifle brioche, Simplă și Rapidă Reteta de chifle brioche este o solutie simpla si rapida pentru a-ti satisface pofta de paine proaspata la micul dejun sau la cina. Aceste chifle sunt moi, pufoase si cu o aroma delicioasa de unt. Pentru a le prepara, ai nevoie de faina, drojdie, lapte, unt, zahar, oua si putina sare. Incepi prin amestecarea fainii cu drojdia, adaugi laptele caldut si framanti pana cand obtii un aluat elastic. Dupa aceea, adaugi untul si zaharul si mai framanti putin. Aluatul se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, pana cand isi dubleaza volumul. Apoi, formezi chiflele si le asezi intr-o…
- Reteta masina de paine brioche, Simplă și Rapidă Dacă ai poftă de o delicioasă pâine brioche, dar nu ai timp sau răbdare să o prepari manual, o mașină de pâine este soluția perfectă. Cu ajutorul acestei rețete simplă și rapide, vei obține o bucată de pâine moale și pufoasă, cu o crustă aurie și atractivă. Începe prin a adăuga în cuva mașinii de pâine ingredientele necesare: făină, unt, zahăr, lapte, drojdie și ouă. Setează programul potrivit pentru pâine dulce și pornește aparatul. După câteva ore, aroma irezistibilă a pâinii proaspăt coapte va umple bucătăria ta. Asigură-te că respecți cantitățile exacte și urmează instrucțiunile mașinii de pâine pentru a…
- Pizza fară drojdie, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza fară drojdie: Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 linguriță de sare 1/2 linguriță de praf de copt 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu 1 cană de iaurt grecesc 2 linguri de ulei de măsline Instrucțiuni : Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Într-un bol mare, amestecă făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Adaugă iaurtul grecesc și uleiul de măsline și amestecă până când ingredientele se încorporează. Continuă să amesteci aluatul până când acesta devine elastic și neted. Presară făină pe suprafața de lucru și întinde aluatul într-o formă rotundă. Pune…
- CREME OLE PRAJITURA, Rețetă Simplă Creme Ole Prajitura este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie. Această prăjitură este alcătuită dintr-un blat pufos, umplut cu o cremă fină și decorată cu ciocolată rasă. Pentru a pregăti această prăjitură, veți avea nevoie de ingrediente ușor de găsit în orice bucătărie: făină, unt, zahăr, ouă, lapte și vanilie pentru blatul moale și aromat, iar pentru cremă, veți avea nevoie de smântână lichidă, zahăr și gelatină. Pentru decor, puteți utiliza ciocolată neagră rasă, care adaugă o notă crocantă și delicioasă. Procesul de preparare este simplu și rapid. Într-un bol, veți mixa untul moale cu zahărul până…
- Reteta brioche hamburger chifla, Simplă și Rapidă Dacă doriți să pregătiți cele mai delicioase hamburgeri acasă, aveți nevoie de o rețetă simplă și rapidă de brioche hamburger chiflă. Pentru a începe, veți avea nevoie de făină, drojdie, lapte, ouă, zahăr, sare și unt. În primul rând, amestecați drojdia cu laptele cald pentru a o activa. Adăugați făina treptat, împreună cu ouăle, zahărul și sarea, și framântați până obțineți un aluat elastic. Lăsați aluatul să crească timp de o oră, acoperit cu un prosop. Apoi, modelați chiflele în formă de brioche și așezați-le într-o tavă de copt unsă cu unt. Lăsați-le să crească încă o dată timp de…
- Pască de dus la inviere 2023, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască de dus la inviere: Ingrediente: 500 g făină 200 ml lapte cald 100 g zahăr 150 g unt 3 ouă 25 g drojdie proaspătă 1 lingură coajă de lămâie rasă 1 linguriță sare 1 ou pentru uns Ingrediente pentru umplutură: 500 g brânză dulce 2 ouă 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie rasă Instrucțiuni : Încălziți laptele și dizolvați drojdia în el. Adăugați o lingură de zahăr și lăsați amestecul să se odihnească timp de 10-15 minute. Într-un bol mare, amestecați făina, sarea și zahărul. Adăugați untul tăiat…
- Pizza rețetă blat subtire, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă blat subtire: Ingrediente: 2 1/4 cani de făină 1/4 cană de mălai 1 lingură de zahăr 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță de sare 1 pachet de drojdie uscată (7 grame) 3/4 cană de apă călduță Instrucțiuni : Într-un castron mare, amestecați făina, mălaiul, zahărul și sarea. Faceți o adâncitură în mijlocul amestecului uscat și adăugați uleiul de măsline și drojdia uscată. Adăugați apă călduță treptat, amestecând cu o lingură sau cu mâinile până când se formează un aluat elastic și moale. Adăugați apă în plus, dacă este nevoie. Acoperiți castronul…
- Cozonac pentru sfințit 2023, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cozonac pentru sfințit: Ingrediente: 1 kg făină 200 g zahăr 200 g unt 4 ouă 300 ml lapte cald 1 cub de drojdie proaspătă coajă de lămâie sau portocală o linguriță de esență de vanilie un praf de sare stafide sau alte fructe uscate (opțional) Instrucțiuni : Încălziți laptele și dizolvați drojdia în acesta. Într-un bol mare, amestecați făina cu zahărul și sarea. Adăugați untul tăiat în bucăți și amestecați cu vârful degetelor până când amestecul devine mărmurit. Faceți o adâncitură în centrul amestecului de făină și adăugați ouăle bătute, coaja de lămâie sau portocală…
- Aluat pizza retetă italiană, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Aluat pizza retetă italiană: Ingrediente: 500 grame făină de grâu 300 ml apă călduță 1 plic de drojdie uscată (7 grame) 1 linguriță de zahăr 1 linguriță de sare 3 linguri de ulei de măsline Instrucțiuni : Într-un bol mare, amestecă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea. Adaugă uleiul de măsline și apa călduță și amestecă până când obții un aluat omogen. Pregătește suprafața de lucru cu un strat subțire de făină și frământă aluatul timp de 5-10 minute, până când devine elastic și neted. Pune aluatul înapoi în bolul curat, acoperă-l cu un prosop…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]