RETETA DE CURCAN, Rețetă Simplă
Introducere
Rețeta de curcan este o opțiune perfectă pentru o masă festivă sau pentru o cină specială alături de cei dragi. Carnea de curcan este bogată în proteine, săracă în grăsimi și are un gust delicat, ceea ce o face ideală pentru a fi preparată în diverse moduri. Această rețetă simplă de curcan este ușor de urmat și necesită doar câteva ingrediente, dar rezultatul final va fi o delicatesă savuroasă și sănătoasă.
Ingrediente necesare pentru rețeta de curcan
- 1 curcan întreg, de aproximativ 4-5 kg
- 200 g unt
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- Sucul de la o lămâie
- 2 linguri de cimbru proaspăt tocat
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare al rețetei de curcan
- Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Spălați și curățați bine curcanul. Îndepărtați gâtul și organele interne, dacă este cazul.
- Într-o tigaie mare, topiți untul la foc mediu și adăugați usturoiul zdrobit. Gătiți timp de 2-3 minute, până când usturoiul începe să se înmoaie și să-și elibereze aroma.
- Adăugați sucul de lămâie și cimbrul tocat în tigaie și amestecați bine.
- Frecați pielea curcanului cu amestecul de unt și condimente. Asigurați-vă că acoperiți întreaga suprafață a curcanului, inclusiv sub piele.
Concluzie despre rețeta simplă de curcan
Rețeta simplă de curcan este o modalitate ușoară și delicioasă de a pregăti această carne sănătoasă și gustoasă. Gustul savuros al curcanului se îmbină perfect cu aroma de usturoi și cimbru, iar untul adaugă o textură bogată și cremoasă. Această rețetă este potrivită pentru ocazii speciale sau pentru a vă răsfăța familia și prietenii. Savurați acest deliciu alături de garnituri precum cartofi la cuptor, sosuri aromate și salate proaspete. Bucurați-vă de această rețetă simplă de curcan și de momentele speciale pe care le veți petrece alături de cei dragi.
Post Views: 21
Related Posts:
- Rețetă de pizza simplă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă de pizza simplă: Ingrediente: 1 aluat de pizza (poți găsi la supermarket sau poți face aluatul acasă) sos de roșii (sau sos de pizza) 150g mozzarella rasă 1/2 ceapă roșie tăiată subțire 100g ciuperci tăiate felii 50g șuncă tăiată felii 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță ulei de măsline Instrucțiuni : Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune aluatul pe o foaie de copt și întinde-l într-o formă rotundă. Pune sosul de roșii peste aluat și întinde-l uniform. Adaugă mozzarella rasă peste sos. Adaugă ceapa roșie, ciupercile și șunca. Presară oregano uscat pe deasupra. Stropiți cu…
- Salată cu piept de pui, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Salată cu piept de pui: Ingrediente: 2 piepturi de pui fierte și tăiate cubulețe 1/2 capățână de salată verde, spălată și ruptă în bucăți 1/2 ceapă roșie, tăiată mărunt 1 ardei gras, tăiat cubulețe 2 roșii, tăiate cubulețe 1/2 castravete, tăiat cubulețe 1/4 cană de măsline negre fără sâmburi 1/2 cană de brânză feta, tăiată cubulețe 2 linguri de ulei de măsline Sucul de la jumătate de lămâie Sare și piper, după gust Instrucțiuni : Puneți pieptul de pui la fiert într-o oală cu apă sărată timp de 20-25 de minute, sau până când este…
- Pizza rețetă blat subtire, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă blat subtire: Ingrediente: 2 1/4 cani de făină 1/4 cană de mălai 1 lingură de zahăr 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță de sare 1 pachet de drojdie uscată (7 grame) 3/4 cană de apă călduță Instrucțiuni : Într-un castron mare, amestecați făina, mălaiul, zahărul și sarea. Faceți o adâncitură în mijlocul amestecului uscat și adăugați uleiul de măsline și drojdia uscată. Adăugați apă călduță treptat, amestecând cu o lingură sau cu mâinile până când se formează un aluat elastic și moale. Adăugați apă în plus, dacă este nevoie. Acoperiți castronul…
- Rețetă pizza pufoasa, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă pizza pufoasa: Ingrediente: 500g făină 1 linguriță de sare 1 plic de drojdie uscată (7g) 300ml apă caldă 2 linguri de ulei de măsline sos de roșii mozzarella rasă alte ingrediente preferate pentru umplere (ex. șuncă, ciuperci, ardei, ceapă, măsline etc.) Instrucțiuni : Încălziți cuptorul la 200°C. Într-un bol mare, amestecați făina și sarea. Adăugați drojdia și amestecați bine. Într-un alt bol, amestecați apa caldă cu uleiul de măsline. Adăugați amestecul de apă și ulei în bolul cu făină și amestecați cu o lingură de lemn până se formează un aluat omogen. Transferați aluatul…
- Salată cu ton, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Salată cu ton: Ingrediente: o cutie de ton in ulei sau apa 2 cani de frunze de salata verde 1 cana de spanac proaspat 1/2 cana de rosii cherry 1/2 cana de castraveti taiati cubulete 1/4 cana de ceapa rosie taiata subtire 1/4 cana de masline negre fara samburi 2 linguri de ulei de masline 1 lingura de otet de mere sare si piper dupa gust Instrucțiuni : Pentru a pregati aceasta salata, incepeti prin spalarea tuturor legumelor si taierea lor in bucati mici. Tonul trebuie scurs bine de ulei sau apa si apoi taiat…
- Pizza rețetă rapidă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă rapidă: Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru pizza (găsită la supermarket) 1/2 cană sos de roșii 1 cană brânză mozzarella rasă 1/4 cană parmezan ras Topping-uri opționale (ex: ciuperci, ardei, ceapă, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 220°C. Puneți foaia de aluat pe o tavă de copt și întindeți sosul de roșii în strat uniform peste aluat. Adăugați brânza mozzarella rasă și orice topping-uri doriți. Presărați parmezanul ras deasupra și puneți tava în cuptor. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când crusta este aurie și crocantă și brânza topită. Scoateți…
- Copănele la cuptor, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Copănele la cuptor: Ingrediente: 1 kg de copănele de pui 1 linguriță de sare 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, zdrobiți Sucul de la o jumătate de lămâie O lingură de cimbru uscat O lingură de rozmarin uscat Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Spălați și curățați copănelele de pui, eliminând excesul de grăsime și piele. Uscați-le bine cu ajutorul unor șervețele de hârtie. Amestecați sarea și piperul într-un bol și ungeți fiecare copănel cu această combinație. Puneți copănelele într-o tavă…
- Miel la cuptor cu vin , Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Miel la cuptor cu vin: Ingrediente: 1 miel întreg sau o bucată de carne de miel 1 sticlă de vin roșu sec 2 cepe mari, tăiate în jumătăți 6 căței de usturoi, zdrobiți 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sare 1 lingură de piper negru măcinat 1 lingură de ierburi aromatice uscate, cum ar fi cimbru, rozmarin sau oregano Instrucțiuni : Pentru a pregăti mielul la cuptor cu vin, trebuie mai întâi să preîncălzim cuptorul la temperatura de 180°C. Într-o tavă mare de cuptor, punem ceapa tăiată în jumătăți și usturoiul zdrobit,…
- Paste cu sos de roșii, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu sos de roșii: Ingrediente: 500g paste (ex: spaghetti) 1 cană sos de roșii 2 căței de usturoi, tăiați mărunt 2 linguri ulei de măsline 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță busuioc uscat sare și piper după gust Parmezan ras (opțional) Instrucțiuni : Pregătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În general, trebuie să le fierbeți în apă sărată timp de aproximativ 10-12 minute sau până când sunt al dente. Scurgeți apa și puneți pastele deoparte. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul și prăjiți-l timp de un minut,…
- Copănele cu smântână, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Copănele cu smântână: Ingrediente: 4 copănele de pui 2 linguri de unt 2 căței de usturoi 1 cană de smântână 1/2 cană de supă de pui 1 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper negru măcinat 2 linguri de patrunjel tocat (opțional) Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Într-o tigaie, topiți untul la foc mediu. Adăugați copănelele și prăjiți-le până se rumenesc ușor pe ambele părți, timp de aproximativ 5-7 minute. Scoateți copănelele din tigaie și așezați-le într-un vas termorezistent. În aceeași tigaie, adăugați usturoiul tocat și prăjiți-l timp de 30 de secunde.…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]