RACITURI MOLDOVENESTI, Rețetă Simplă

RACITURI MOLDOVENESTI, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru RACITURI MOLDOVENESTI

 • 1 kg de carne de porc (de preferat picioare de porc sau urechi de porc)
 • 1 bucățică de slănină afumată
 • 1 ceapă mare
 • 2 morcovi
 • 1 rădăcină de pătrunjel
 • 1 țelină mică
 • 2 foi de dafin
 • 5-6 boabe de piper negru
 • sare după gust

Mod de preparare al RACITURILOR MOLDOVENESTI

 1. Spălați bine carnea de porc și puneți-o la fiert într-o oală mare cu apă. Adăugați sare după gust.
 2. După ce carnea a fiert timp de aproximativ 1 oră, adăugați slănina afumată și legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul și țelina) tăiate mărunt.
 3. Lăsați totul la fiert pentru încă 1-2 ore, până când carnea este fragedă și legumele sunt moi.
 4. Scoateți carnea și legumele din oală și strecurați supa printr-un tifon sau o sită fină, pentru a obține un bulion limpede.
 5. Puneți carnea și legumele într-o tavă sau în forme individuale, adăugați frunzele de dafin și boabele de piper negru și turnați bulionul obținut peste ele. Lăsați totul la răcit timp de câteva ore, până când se solidifică.

Concluzie despre reteta RACITURI MOLDOVENESTI

Răciturile moldovenești sunt un fel de mâncare tradițională românească, care face parte din categoria mâncărurilor reci. Această rețetă simplă de racituri moldovenești este adesea preparată în perioada sărbătorilor de iarnă, dar poate fi savurată și în orice altă perioadă a anului. Raciturile moldovenești sunt apreciate pentru gustul lor bogat și textura gelatinoasă. Se pot servi ca aperitiv sau fel principal, alături de murături și pâine proaspătă.

Raciturile moldovenești necesită puține ingrediente, dar timpul de preparare este destul de lung. Carnea de porc, slănina afumată și legumele sunt fierte împreună până când carnea este fragedă și legumele sunt moi. Bulionul obținut este apoi strecurat și turnat peste carnea și legumele răcite, pentru a se solidifica. Acest proces dă raciturilor moldovenești textura lor caracteristică.

Savurarea raciturilor moldovenești este o experiență deosebită. Gustul bogat și aromele intense se combină perfect cu textura gelatinoasă a mâncării. Raciturile moldovenești pot fi servite și decorate cu frunze de pătrunjel sau cu usturoi. Pentru un plus de prospețime, se poate adăuga și zeamă de lămâie.

În concluzie, rețeta simplă de racituri moldovenești este o opțiune excelentă pentru cei care apreciază mâncărurile tradiționale românești. Cu puține ingrediente și puțină răbdare, puteți pregăti acasă această delicioasă mâncare rece. Savurați raciturile moldovenești alături de cei dragi și bucurați-vă de aroma și textura lor deosebite.