Reteta pentru racitura de porc este o reteta traditionala si delicioasa din Romania si alte zone din Europa de Est. Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt:

 • 2-3 kg de carne de porc (spate sau coaste)
 • 2-3 catei de usturoi
 • 2-3 linguri de sare de masa
 • 1-2 linguri de boia dulce
 • 1-2 linguri de piper negru macinat
 • 1-2 linguri de boia iute (optional)
 • 1-2 linguri de paprika (optional)

Mod de preparare:

 1. Incepeți prin a curata si taiat carnea in bucati mari.
 2. In mijlocul fiecarei bucati de carne, faceți o gaura, in care adaugati usturoiul pisat, sarea, boia dulce, piperul si alte condimente dorite.
 3. Asezati carnea intr-un vas curat si bine uns si acoperiti-o cu un capac sau cu folie alimentara.
 4. Dati vasul la rece pentru cel putin 24 de ore, astfel carnea se va marina si se va umple de arome.
 5. Dupa acest timp, incalziti cuptorul la 180 de grade C si puneti carnea in cuptor.
 6. Lasati carnea sa se coaca timp de 2-3 ore, sau pana cand este bine facuta si patrunzatoare.
 7. Serviti racitura de porc cu o garnitura de cartofi sau o salata verde si un sos de usturoi sau de mustar.

Racitura de porc este o reteta traditionala si delicioasa, care poate fi pregatita acasa cu usurinta. Este important sa se utilizeze carne de porc de calitate si sa se marineze carnea inainte de a fi coapta pentru a se umple de arome. Racitura de porc poate fi servita cu o variet de garnituri si sosuri, cum ar fi cartofi sau o salata verde si un sos de usturoi sau de mustar.

Reteta racitura de porc poate fi adaptata in functie de preferintele personale, cum ar fi adaugarea de mai mult usturoi sau condimente, cum ar fi boia iute sau paprika, pentru a adauga mai multa aroma si savoare. De asemenea, puteti adauga si legume in vasul cu carnea, cum ar fi ceapa sau morcovi, pentru a adauga mai multa savoare si textura.

Acesta este o reteta perfecta pentru a fi pregatita in cantitati mari si pentru a fi pastrata in frigider sau congelator pentru mesele viitoare. Racitura de porc este o alegere excelenta pentru mesele de familie sau pentru evenimente speciale, cum ar fi aniversari sau reuniuni.

In concluzie, reteta racitura de porc este o reteta traditionala si delicioasa, care poate fi adaptata in functie de preferintele personale. Este important sa se utilizeze carne de porc de calitate si sa se marineze carnea inainte de a fi coapta pentru a se umple de arome. Racitura de porc poate fi servita cu o varietate de garnituri si sosuri, cum ar fi cartofi sau o salata verde si un sos de usturoi sau de mustar. Este o reteta perfecta pentru a fi pregatita in cantitati mari si pentru a fi pastrata in frigider sau congelator pentru mesele viitoare.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*