PULPA PORC, Rețetă Simplă
Ingrediente necesare pentru PULPA PORC, Rețetă Simplă
- 1 pulpa de porc (aproximativ 1,5 kg)
- 4 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sucul de la o lămâie
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 linguriță de boia iute
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare: PULPA PORC, Rețetă Simplă
Pentru a pregăti această rețetă simplă de pulpa de porc, începe prin curățarea cărnii. Spală bine pulpa de porc sub apă rece și sterge-o cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate.
Într-un mojar, zdrobește cățeii de usturoi împreună cu puțină sare până obții o pastă. Adaugă uleiul de măsline, sucul de lămâie, boiaua dulce și boiaua iute și amestecă bine. Asezonează pulpa de porc cu sare și piper, apoi masează-o cu pasta de usturoi și condimente până este bine acoperită. Lasă carnea să se marineze timp de cel puțin o oră sau chiar peste noapte, în frigider.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Transferă pulpa de porc într-o tavă termorezistentă și acoperă-o cu folie de aluminiu. Așează tava în cuptor și lasă pulpa de porc să se coacă timp de aproximativ 2 ore sau până când este fragedă și rumenită.
După ce pulpa de porc este gata, scoate tava din cuptor și lasă carnea să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o felia. Servește pulpa de porc caldă alături de garnitura preferată sau de o salată verde proaspătă.
Instrucțiuni pentru a prepara PULPA PORC, Rețetă Simplă
- Spală bine pulpa de porc sub apă rece și sterge-o cu un prosop de hârtie.
- Zdrobește cățeii de usturoi cu sare într-un mojar.
- Amestecă usturoiul zdrobit cu ulei de măsline, sucul de lămâie, boiaua dulce și boiaua iute.
- Asezonează pulpa de porc cu sare și piper, apoi masează-o cu pasta de usturoi și condimente.
- Lasă pulpa de porc să se marineze timp de cel puțin o oră sau chiar peste noapte în frigider.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Transferă pulpa de porc într-o tavă termorezistentă și acoperă-o cu folie de aluminiu.
- Coace pulpa de porc în cuptor timp de aproximativ 2 ore sau până când este fragedă și rumenită.
- Scoate tava din cuptor și lasă pulpa de porc să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o felia.
- Servește pulpa de porc caldă alături de garnitura preferată sau de o salată verde proaspătă.
Concluzie despre rețeta PULPA PORC, Rețetă Simplă
Această rețetă simplă de pulpa de porc este perfectă pentru o masă consistentă și delicioasă. Pulpa de porc este marinată într-o pastă aromată de usturoi, boia și lămâie, apoi este coaptă la cuptor până devine fragedă și rumenită. Aroma și suculența cărnii vor cuceri cu siguranță papilele gustative. Poți servi pulpa de porc alături de garnitura preferată sau de o salată verde proaspătă pentru un plus de prospețime. Această rețetă simplă este ideală pentru întreaga familie sau pentru o cină cu prietenii. Și cel mai important, pregătirea ei nu necesită mult timp sau efort, așadar, merită încercată!
Post Views: 35
Related Posts:
- Rețetă de pizza simplă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă de pizza simplă: Ingrediente: 1 aluat de pizza (poți găsi la supermarket sau poți face aluatul acasă) sos de roșii (sau sos de pizza) 150g mozzarella rasă 1/2 ceapă roșie tăiată subțire 100g ciuperci tăiate felii 50g șuncă tăiată felii 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță ulei de măsline Instrucțiuni : Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune aluatul pe o foaie de copt și întinde-l într-o formă rotundă. Pune sosul de roșii peste aluat și întinde-l uniform. Adaugă mozzarella rasă peste sos. Adaugă ceapa roșie, ciupercile și șunca. Presară oregano uscat pe deasupra. Stropiți cu…
- A STERGE, Rețetă Simplă "A STERGE, Rețetă Simplă" este un ghid practic și eficient pentru a face curățenie în locuința ta. Autorul prezintă în detalii procedura completă, de la pregătirea materialelor necesare până la finalizarea curățeniei. Cartea oferă sfaturi și trucuri valoroase pentru a economisi timp și a obține rezultate impecabile. În acest ghid, veți găsi instrucțiuni clare și precise pentru fiecare cameră în parte, inclusiv pentru bucătărie, baie și dormitor. Autorul explică în detaliu cum să alegeți cele mai bune produse de curățenie și oferă soluții naturale pentru a evita substanțele chimice agresive. De asemenea, cartea include informații despre tehnicile corecte de curățare…
- Rețetă pizza pufoasa, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă pizza pufoasa: Ingrediente: 500g făină 1 linguriță de sare 1 plic de drojdie uscată (7g) 300ml apă caldă 2 linguri de ulei de măsline sos de roșii mozzarella rasă alte ingrediente preferate pentru umplere (ex. șuncă, ciuperci, ardei, ceapă, măsline etc.) Instrucțiuni : Încălziți cuptorul la 200°C. Într-un bol mare, amestecați făina și sarea. Adăugați drojdia și amestecați bine. Într-un alt bol, amestecați apa caldă cu uleiul de măsline. Adăugați amestecul de apă și ulei în bolul cu făină și amestecați cu o lingură de lemn până se formează un aluat omogen. Transferați aluatul…
- Miel marinat la tigaie, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Miel marinat la tigaie: Ingrediente: 500g carne de miel (pulpa sau șoricul) 2 căței de usturoi, tocați fin 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de sos Worcestershire 1 lingură de miere 1 lingură de suc de lămâie 1 linguriță de rozmarin uscat 1 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper negru măcinat Instrucțiuni : Începeți prin pregătirea marinadei. Într-un bol mediu, amestecați usturoiul tocat fin, uleiul de măsline, sosul Worcestershire, mierea, suc de lămâie, rozmarinul uscat, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați bine ingredientele până se încorporează bine. Tăiați carnea de miel în…
- PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI STAFIDE, Rețetă Simplă Prajitura cu branza de vaci si stafide este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi. Pentru a pregăti această prăjitură, vei avea nevoie de branza de vaci proaspătă, ouă, zahăr, făină, stafide și esență de vanilie. Într-un bol, amestecă branza de vaci cu zahărul și ouăle până când obții o compoziție omogenă. Adaugă făina treptat și esența de vanilie, iar apoi incorporează stafidele. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până când prăjitura se rumenește frumos. După ce s-a răcit, taie-o în…
- MANCARE DE ROSII, Rețetă Simplă Mâncarea de roșii este un preparat culinar simplu și delicios, perfect pentru aprofundarea gustului irezistibil al acestui fruct minunat. Pentru a pregăti această rețetă, vei avea nevoie de câteva ingrediente de bază: roșii coapte și zemoase, ceapă, usturoi, ulei de măsline, sare și piper. Începe prin a curăța și a toca ceapa și usturoiul fin. Într-o tigaie adâncă, încinge puțin ulei de măsline și adaugă ceapa și usturoiul tocate, lăsându-le să se călească până devin aurii și aromate. În timp ce se călesc ceapa și usturoiul, toacă roșiile în cubulețe mici, înlăturând semințele. Adaugă apoi roșiile în tigaie și lasă-le…
- Miel cu usturoi, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Miel cu usturoi: Ingrediente: 500 g carne de miel 4 catei de usturoi tocati 3 linguri de unt sau ulei sare si piper dupa gust Instrucțiuni : Pentru a pregati mielul cu usturoi, incepeti prin a spala carnea de miel si a o taia in bucati potrivite. Asezati carnea intr-un bol si adaugati usturoiul tocat, sare si piper, apoi amestecati bine pentru a se incorpora toate aromele. Incalziti o tigaie mare pe foc mediu si adaugati untul sau uleiul. Cand untul s-a topit si este incins, adaugati carnea de miel cu usturoi si lasati-o sa…
- Pască fara aluat, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască fara aluat: Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 100 g zahăr 100 g stafide 1 lingură de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie coajă de lămâie sau portocală unt pentru uns forma Instrucțiuni : Se amestecă brânza de vaci cu zahărul și ouăle. Se adaugă făina, praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie sau portocală. Se amestecă bine. Se adaugă stafidele și se amestecă din nou. Se unge o formă de copt cu unt. Se toarnă compoziția în formă și se nivelează.…
- Copănele la cuptor cu cartofi, Rețetă Simp Retetă simplă și delicioasă pentru Copănele la cuptor cu cartofi: Ingrediente: 1 kg de copanele de pui 1 kg de cartofi 2 linguri de ulei de masline 1 lingura de boia dulce 1 lingura de sare 1 lingura de piper negru proaspat macinat 4 catei de usturoi 1 lamaie Frunze de cimbru proaspete Instrucțiuni : Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Curatati cartofii si taiati-i in cuburi potrivite. Puneti-i intr-un castron si adaugati uleiul de masline, boiaua dulce, sare si piperul. Amestecati bine, apoi transferati cartofii intr-o tava de copt. Asezati copanelele de pui pe patul de cartofi si…
- Pizza rețetă rapidă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă rapidă: Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru pizza (găsită la supermarket) 1/2 cană sos de roșii 1 cană brânză mozzarella rasă 1/4 cană parmezan ras Topping-uri opționale (ex: ciuperci, ardei, ceapă, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 220°C. Puneți foaia de aluat pe o tavă de copt și întindeți sosul de roșii în strat uniform peste aluat. Adăugați brânza mozzarella rasă și orice topping-uri doriți. Presărați parmezanul ras deasupra și puneți tava în cuptor. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când crusta este aurie și crocantă și brânza topită. Scoateți…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]