Ingrediente:

  • 1 pulpa de curcan (aproximativ 1,5 kg)
  • 100 g sunca afumata
  • 100 g bacon
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 100 g ciuperci
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1 lingura vin rosu
  • 200 ml supa de pui
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri de miere

Instructiuni:

  1. Incingeti cuptorul la 180°C.
  2. Taiati sunca afumata si baconul si puneti-le intr-o tigaie, unde le prajiti pana devin crocante. Asezati-le apoi pe hartie de copt pentru a absorbi excesul de ulei.
  3. Taiati ceapa, usturoiul, ardeiul si ciupercile marunt. Adaugati-le in tigaia in care ati prajit sunca si baconul si prajiti-le pana devin aurii.
  4. Umpleti pulpa de curcan cu amestecul de legume prajite si sunca afumata si bacon prajite. Legati pulpa cu ata de bucatarie pentru a mentine umplutura in interior.
  5. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare si prajiti pulpa de curcan pana devine aurie pe toate partile.
  6. Transferati pulpa in cuptor si coaceti pentru aproximativ 1 ora si 30 minute, pana cand se fragezeste.
  7. In tigaia in care ati prajit pulpa, adaugati untul si faina si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati concentratul de rosii, vinul rosu, supa de pui, otetul balsamic si mierea si amestecati pana se ingroasa sosul.
  8. Serviti pulpa de curcan umpluta cu sosul preparat anterior.

Pulpa de curcan umpluta este o reteta eleganta si satisfacatoare, perfecta pentru o cina speciala sau o sarbatoare. Este un mod de a prepara curcanul intr-un mod diferit si interesant, folosind o umplutura bogata si delicioasa.

Pentru inceput, este important sa aveti o pulpa de curcan bine curatata si taiata, astfel incat sa puteti umple carnea cu amestecul de legume si sunca afumata. Ceapa, usturoiul, ardeiul si ciupercile sunt legume ideale pentru umplutura, deoarece se prajesc frumos si adauga un gust minunat si savuros carnei.

Inainte de a umple pulpa, este important sa prajiti sunca afumata si baconul. Acestea adauga un strat suplimentar de arome si textura, iar prajirea le face sa devina crocante si savuroase. In acelasi timp, puteti praji si legumele pentru umplutura, astfel incat sa aveti un amestec bine patruns de arome.

Dupa ce pulpa de curcan este umpluta, se prajeste pana devine aurie, iar apoi se transfera la cuptor pentru a se coace. Timpul de coacere poate varia in functie de marimea pulpei, dar in general, dureaza aproximativ 1 ora si 30 minute.

In timp ce pulpa se coace, puteti prepara sosul. Acest sos se face din unt, faina, concentrat de rosii, vin rosu, supa de pui, otet balsamic si miere. Amestecati ingredientele intr-o tigaie si gatiti pana se ingroasa sosul. Acest sos este perfect pentru a servi alaturi de pulpa de curcan umpluta si adauga un strat suplimentar de arome si savoare.

In concluzie, pulpa de curcan umpluta este o reteta eleganta si satisfacatoare, perfecta pentru o cina speciala sau o sarbatoare. Este o modalitate de a prepara curcanul intr-un mod diferit si interesant, folosind o umplutura bogata si delicioasa si un sos savuros. Serviti pulpa de curcan umpluta cu o garnitura de legume si o paine proaspata pentru a completa masa.

Pentru a face pulpa de curcan umpluta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpa de curcan, sunca afumata, bacon, ceapa, usturoi, ardei, ciuperci, unt, faina, concentrat de rosii, vin rosu, supa de pui, otet balsamic si miere. Acestea sunt toate ingredientele esentiale, dar puteti adauga si alte legume sau condimente, in functie de preferintele dumneavoastra.

Pregatirea retetei incepe prin curatarea pulpei de curcan si taiarea ei in bucati potrivite. Sunca afumata si baconul se prajesc pana devin crocante, iar apoi se adauga legumele, care se prajesc pana devin moi. Amestecul de sunca, bacon si legume se umple in interiorul pulpei de curcan.

Pulpa umpluta se prajeste in tigaie pana devine aurie, iar apoi se transfera la cuptor pentru a se coace. Timpul de coacere poate varia, dar in general, dureaza aproximativ 1 ora si 30 minute.

Intre timp, se pregateste sosul. Intr-o tigaie, se topesc untul si se adauga faina, concentratul de rosii, vinul rosu, supa de pui, otetul balsamic si mierea. Amestecati ingredientele pana se ingroasa sosul, iar apoi se serveste alaturi de pulpa de curcan umpluta.

Pulpa de curcan umpluta este o reteta usor de pregatit si extrem de satisfacatoare. Este perfecta pentru o cina speciala sau o sarbatoare, oferind o alternativa interesanta si delicioasa la curcanul traditional. Serviti-o cu o garnitura de legume proaspete sau cu o paine calda pentru a completa masa. Speram ca acest reteta va va placea si ca o veti incerca acasa!

Poftă bună!