Reteta pentru Pui Tikka Masala:

Ingrediente:

  • 500 g pui, taiat in cuburi mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura usturoi zdrobit
  • 1 lingura ghimbir zdrobit
  • 1 lingura coriandru proaspat tocat
  • 1 lingura garam masala
  • 1 lingura chili pudra (optional)
  • 1 lingura pulbere de scortisoara
  • 1 lingura pulbere de cumin
  • 1 lingura sare
  • 200 g smantana
  • 400 g conserva de rosii sau 200 g rosii proaspete tocate
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura miere
  • frunze de coriandru proaspat pentru ornat (optional)

Instructiuni:

  1. Amestecati cuburile de pui cu uleiul de masline, usturoiul, ghimbirul, coriandrul, garam masala, chili pudra (daca se doreste), scortisoara, cuminul si sarea. Acoperiti si lasati sa stea la rece pentru cel putin 30 de minute.
  2. Preincalziti cuptorul la 200°C. Pe un gratar sau pe o tava, asezati cuburile de pui si coaceti pentru 20-25 minute, pana cand sunt usor rumene si gata.
  3. Intr-o tigaie, incalziti smantana la foc mediu. Adaugati conserva de rosii sau rosiile proaspete tocate, suc de lamaie si miere. Gatiti amestecul timp de 10 minute, pana cand s-a ingrosat.
  4. Adaugati cuburile de pui coapte si amestecati bine. Gatiti inca 5 minute, pana cand sosul s-a intins uniform si s-a inchegat.
  5. Serviti cu orez sau paine naan, ornat cu frunze de coriandru proaspat (daca se doreste).

Acesta este un preparat traditional indian, iar reteta poate fi usor adaptata pentru a se potrivi gusturilor personale, adaugand sau eliminand ingrediente, precum chili pudra, in functie de cat de picant se doreste.

Pui Tikka Masala este o mancare traditionala indiana, care se prepara cu bucatele de pui marinate in ierburi si condimente si apoi coapte in cuptor sau pe gratar.

Instructiuni:

  1. In primul rand, se pregatesc marinata pentru pui. Se amesteca iaurtul, pasta de usturoi, pasta de ghimbir, garam masala, cimbru, coriandru, turmeric, sare si piper negru intr-un castron mare. Se adauga bucatile de pui si se amesteca bine pentru a se acoperi complet cu marinata. Se lasa sa stea pentru cel putin 1 ora, sau peste noapte, in frigider.
  2. Inainte de a gati, se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga usturoiul si se prajesc timp de 30 secunde pana devin aurii.
  3. Se adauga ghimbirul, garam masala, coriandru, cumin, turmeric si chili pudra, si se prajesc pentru inca 1 minut.
  4. Se adauga pulpa de tomate si se amesteca bine. Se reduce focul si se fierbe sosul pentru 5 minute pana devine gros.
  5. Se adauga iaurtul si se amesteca bine. Se ajusteaza sare si piper dupa gust.
  6. Se adauga bucatile de pui marinate in sos si se amesteca bine. Se fierbe pana puiul devine gatit si sosul devine gros, cam 20-30 de minute.
  7. Se servește Pui Tikka Masala cu orez, naan sau pita.

Acesta este un sos de pui Tikka Masala cremos si condimentat, cu bucati de pui tari si moi.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]