Pui Shanghai este o rețetă asiatică de pui umplut cu o varietate de ingrediente și apoi fript în ulei. Iată o rețetă simplă pentru a o prepara acasă:

Ingrediente:

 • 4 piepte de pui
 • 4 linguri făină
 • 4 linguri de apă rece
 • 4 linguri de amidon de porumb
 • 4 linguri de ulei de gătit
 • 4 căței de usturoi, zdrobiți
 • 4 căței de praz, tăiați
 • 1 lingură de sos de soia
 • 1 lingură de oțet de ardei iute
 • 1 lingură de zahăr brun
 • 1 lingură de amidon de porumb
 • 1 lingură de apă rece

Instrucțiuni:

 1. Tăiați pieptul de pui în bucăți mai mici și amestecați cu făina, apa rece și amidonul de porumb.
 2. Încălziți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți bucățile de pui până când devin aurii. Scoateți puiul din tigaie și puneți-l deoparte.
 3. În aceeași tigaie, adăugați usturoi, praz și sosul de soia. Amestecați bine și gătiți timp de 2 minute.
 4. Adăugați oțetul de ardei iute, zahărul brun și amidonul de porumb amestecat cu apa rece. Continuați să amestecați până când sosul se îngroașă.
 5. Adăugați puiul în sos și amestecați bine.
 6. Servește cald, garnisit cu frunze de coriandru proaspăt.

Pui Shanghai este o rețetă tradițională din China, care se bucură de mare popularitate în întreaga lume. Este un preparat ușor și sănătos, potrivit pentru orice ocazie.

Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt accesibile și ușor de găsit în orice magazin alimentar. Fiecare ingredient contribuie la crearea unui gust minunat și a unui aspect atractiv. Pieptul de pui este fript în ulei, apoi servit împreună cu o sos savuros de soia, oțet de ardei iute, usturoi, praz și zahăr. Toate acestea sunt combinate într-o sos gros și dulce-acrișor, care face ca acest preparat să fie unul dintre cele mai bune moduri de a savura puiul.

Prepararea acestui pui Shanghai este ușoară și poate fi gata în doar câteva minute. Înainte de a fi prăjit, pieptul de pui trebuie să fie tăiat în bucăți mai mici și apoi acoperit cu o pastă din făină, amidon de porumb și apă. Aceasta îl va face mai crocant la exterior și mai ușor de gătit. Uleiul cald în care se prăjește puiul trebuie să fie suficient, astfel încât să acopere întregul piept.

După ce puiul a fost prăjit, se adaugă usturoi, praz și sos de soia în aceeași tigaie, apoi se amestecă bine. După aceea, se adaugă oțet de ardei iute, zahăr și amidon de porumb amestecat cu apă rece. Acestea vor ajuta la formarea sosului gros și la obținerea unui gust deosebit.

Servit cald, Pui Shanghai poate fi garnisit cu frunze proaspete de coriandru sau chiar cu o mână de orez fierbinte. Acest preparat poate fi un adevărat deliciu pentru toți membrii familiei și poate fi servit atât ca fel principal, cât și ca aperitiv.

În concluzie, Pui Shanghai este o rețetă ușor de gatit

Pui Shanghai este o rețetă tradițională din China, care se bucură de mare popularitate. Preparatul este format din piept de pui fript, servit cu un sos savuros de soia, oțet de ardei iute, usturoi, praz și zahăr. Această combinație de ingrediente creează un gust dulce-acrișor, care face ca Pui Shanghai să fie unul dintre cele mai bune preparate cu pui. Este ușor de gătit și poate fi servit atât ca fel principal, cât și ca aperitiv.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*