Ingrediente:

 • 1 kg de ardei
 • 200 g brânză telemea
 • 4 linguri ulei
 • 2 linguri făină
 • 2 căţei de usturoi
 • 2 roşii
 • sare
 • piper

Mod de preparare:

 1. Se curăţă ardeii şi se taie în bucăţi mari
 2. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se adaugă ardeii. Se rumenesc pe toate părţile
 3. Se adaugă făina şi se amestecă bine până se încorporează
 4. Se adaugă usturoiul zdrobit şi roşiile tăiate cubuleţe, se amestecă şi se mai gătesc 2-3 minute
 5. Se adaugă sare şi piper după gust şi se amestecă bine
 6. Se adaugă brânza rasă şi se amestecă până se întrepătrunde cu legumele
 7. Se serveste cald.

Mâncarea tradițională din Dobrogea, România, este cunoscută pentru simplitatea și autenticitatea sa. Mâncarea dobrogeană se concentrează pe utilizarea ingredientelor de bază, cum ar fi legumele și carnea, pentru a crea mese sățioase și pline de gust.

Una dintre mâncărurile tradiționale este „Mâncarică dobrogeană de ardei cu brânză”. Această rețetă este ușor de făcut și presupune utilizarea ardeilor, a brânzei telemea, a uleiului, a făinii, a usturoiului, a roșiilor, a sării și a piperului.

Pentru a prepara această mâncare, se începe prin curățarea ardeilor și tăierea lor în bucăți mari. Apoi, se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă ardeii pentru a fi rumenați pe toate părțile. Făina se adaugă apoi și se amestecă bine până se încorporează.

Usturoiul zdrobit și roșiile tăiate cubulețe se adaugă apoi, se amestecă și se gătesc încă 2-3 minute. Se adaugă sare și piper după gust și se amestecă bine. În final, se adaugă brânza rasă și se amestecă până se întrepătrunde cu legumele.

Această mâncare poate fi servită caldă, fiind ideală pentru o cină de seara sau pentru o masă de prânz. De asemenea, poate fi preparată în cantități mari pentru a fi servită la petreceri sau la reuniuni cu familia și prietenii.

Nu uitați, important în această rețetă este să folosiți ingrediente proaspete și de calitate, pentru a obține un gust autentic și plin de savoare. Enjoy your delicious „Mâncarică dobrogeană de ardei cu brânză”!

Mâncarea dobrogeană este una dintre cele mai apreciate și iubite mâncăruri din România. Este un amestec de ingrediente simple, dar cu un gust autentic și bogat. Rețetele sunt adesea transmise din generație în generație, ținând cont de tradițiile culinare locale.

„Mâncarică dobrogeană de ardei cu brânză” este o rețetă clasică care poate fi preparată acasă cu ușurință. Este important să se aleagă ardei proaspeți, brânză telemea de calitate și să se utilizeze sare și piper proaspăt măcinate pentru a obține un gust maxim.

Această mâncare poate fi servită cu pâine proaspătă sau cu orez și poate fi un o alegere bună pentru o masă sănătoasă și ușoară. De asemenea, poate fi adaptată la nevoile și preferințele individuale, adăugând sau eliminând ingrediente după preferință.

În concluzie, „Mâncarică dobrogeană de ardei cu brânză” este o rețetă versatilă și ușor de făcut, perfectă pentru familii sau pentru găzduirea de evenimente. Enjoy your delicious Romanian dish!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]