Ingrediente:
- 4 bucati de piept de pui
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1/4 cana de ulei
- 1/4 cana de vin alb
- 1/4 cana de suc de lamaie
- 1/4 cana de supa de pui
- 2 linguri de unt
- 1 lingura de faina
- sare si piper dupa gust
- 1/4 cana de patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
- Condimentati pieptul de pui cu sare si piper si prajititi-l intr-o tigaie cu ulei, pe ambele parti, pana se rumeneste. Luati-l de pe foc si lasati-l deoparte.
- In aceeasi tigaie, caliti usturoiul zdrobit pentru 1-2 minute, pana devine auriu. Adaugati vinul alb, sucul de lamaie, supa de pui si aduceti la fierbere.
- Adaugati faina si amestecati bine, apoi adaugati untul si amestecati pana se topeste. Aduceti la fiert si lasati sa fiarba timp de 2-3 minute, pana sosul se ingroasa.
- Adaugati pieptul de pui in sos si amestecati bine, apoi acoperiti si lasati sa fiarba timp de 10-15 minute, pana puiul este gatit si sosul este aromat.
- Serviti puiul in sos de usturoi cu orez sau cartofi, presarat cu patrunjel proaspat tocat.
Aceasta reteta de pui in sos de usturoi este o mancare delicioasa si simplu de preparat. Poti sa-l personalizezi dupa cum doresti, adaugand mai mult usturoi sau mai putin, sau adaugand alte ierburi sau condimente pentru a-i da mai multa aroma. De asemenea, poti inlocui vinul alb cu vin rosu, daca doresti un sos mai intens.
Reteta de pui in sos de usturoi poate fi adaptata in functie de preferintele personale si de ingredientele disponibile in bucataria ta. Daca vrei un sos mai gros, poti adauga mai multa faina sau poti adauga o lingura de amidon de porumb dizolvat in apa rece. Daca iti place un sos mai acrisor, poti adauga mai mult suc de lamaie sau poti adauga o lingura de otet balsamic.
In cazul in care preferi o varianta mai sanatoasa a acestei retete, poti inlocui uleiul cu untul si poti reduce cantitatea de sare si piper. De asemenea, poti servi puiul cu legume fierte sau la gratar, in loc de orez sau cartofi, pentru a-ti oferi o masa mai echilibrata si mai putin calorica.
Acesta reteta poate fi preparata cu usurinta si poate fi servita ca masa principala, sau poate fi pregatita in avans si servita ca masa de pranz sau cina la pachet. Este o reteta versatila si delicioasa, care poate fi adaptata in functie de preferintele si nevoile tale.
In concluzie, reteta de pui in sos de usturoi este o mancare delicioasa si sanatoasa, care poate fi adaptata in functie de preferintele tale si de ingredientele disponibile in bucataria ta. Este usor de preparat si poate fi servita ca masa principala sau ca masa de pranz sau cina la pachet. Este o reteta versatila si delicioasa, care poate fi adaptata in functie de preferintele si nevoile tale.
Poftă bună!
Post Views: 219
Related Posts:
- Friptură de vită în sos de vin alb, rețetă gustoasă Friptura de vită în sos de vin alb este o alegere perfectă pentru o cină elegantă sau pentru ocazii speciale. Această rețetă îmbină aroma și gustul intens al cărnii de vită cu dulceața și aciditatea vinului alb, creând o combinație savuroasă și delicioasă. Ingrediente: 1 kg de friptură de vită (preferabil cu os) 1 cană de vin alb sec 2 căței de usturoi, tocați 1 ceapă mare, tăiată cubulețe 2 linguri de ulei de măsline 1 cană de supă de vită 2 linguri de unt 2 linguri de făină Sare și piper, după gust Oregano și cimbru uscat, după gust…
- Miel la cuptor cu vin , Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Miel la cuptor cu vin: Ingrediente: 1 miel întreg sau o bucată de carne de miel 1 sticlă de vin roșu sec 2 cepe mari, tăiate în jumătăți 6 căței de usturoi, zdrobiți 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sare 1 lingură de piper negru măcinat 1 lingură de ierburi aromatice uscate, cum ar fi cimbru, rozmarin sau oregano Instrucțiuni : Pentru a pregăti mielul la cuptor cu vin, trebuie mai întâi să preîncălzim cuptorul la temperatura de 180°C. Într-o tavă mare de cuptor, punem ceapa tăiată în jumătăți și usturoiul zdrobit,…
- Supă crema de dovleac, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă crema de dovleac: Ingrediente: 1 dovleac mic sau jumătate dintr-un dovleac mai mare, curățat de semințe și tăiat cuburi 1 ceapă medie, tăiată mărunt 3 căței de usturoi, tăiați mărunt 4 căni de supă de pui sau supă de legume (sau suficientă pentru a acoperi dovleacul) 1 linguriță de busuioc uscat 1 linguriță de cimbru uscat 1/4 linguriță de piper negru măcinat 1/2 cană de smântână 2 linguri de ulei de măsline Sare după gust Instrucțiuni : Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți timp…
- Reteta de vin de sange, Simplă și Rapidă Pentru cei pasionați de prepararea propriului vin de casă, avem o rețetă simplă și rapidă pentru vinul de sânge. Ingrediente necesare: 2 kg struguri roșii, 1 kg zahăr, 5 litri apă. Într-un vas, se pisează strugurii și se adaugă apa fierbinte. Se lasă la macerat timp de 24 de ore, apoi se strecoară lichidul într-un alt recipient. Se adaugă zahărul și se amestecă bine, până se dizolvă complet. Se lasă la fermentat timp de aproximativ 7 zile, într-un loc călduros și ferit de lumină. După această perioadă, se trece vinul în sticle și se sigilează ermetic. Se lasă la maturat…
- Reteta de vin de mure, Simplă și Rapidă Reteta de vin de mure este simpla si rapida, fiind un mod perfect de a savura gustul delicios al acestor fructe de sezon. Pentru a prepara acest vin, va trebui sa avem la indemana cateva ingrediente de baza: mure proaspete, zahar, apa si drojdie de vin. Murele trebuie spalate si pisate, iar sucul obtinut se amesteca cu zaharul, in functie de gustul dorit. In urma adaugarii drojdiei de vin si a apei, amestecul se lasa la fermentat timp de aproximativ 10 zile, dupa care este filtrat si pus in sticle. Acest vin de mure va impresiona cu siguranta prin aroma…
- Supă de linte, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă de linte: Ingrediente: 2 căni de linte uscată 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căței de usturoi, tocați 2 morcovi mari, tăiați cubulețe 2 tulpini de țelină, tăiate cubulețe 1 lingură de coriandru măcinat 1 linguriță de cumin măcinat 1/2 linguriță de ardei iute măcinat (opțional) 1 conservă de roșii tocate în suc propriu 6 căni de supă de legume sau de apă sare și piper după gust suc de lămâie proaspăt frunze proaspete de coriandru sau pătrunjel pentru decorare Instrucțiuni : Spălați linte într-un castron și scurgeți-o bine.…
- Paste cu piept de pui, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu piept de pui: Ingrediente: 300g de paste (preferabil tagliatelle sau penne) 2 piepturi de pui tăiate cuburi 3 căței de usturoi tocați mărunt 1 ceapă tocată 1 ardei gras tocat cuburi 2 roșii tocate cuburi 1 lingură de ulei de măsline sare și piper după gust 1 linguriță de busuioc uscat 50g de parmezan ras pentru servit Instrucțiuni : Începeți prin a pregăti pastele, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. În timp ce pastele fierb, pregătiți sosul. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați pieptul de pui și gătiți până se rumenește pe…
- Supă cremă de mazăre, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă cremă de mazăre: Ingrediente: 500g de mazăre congelată sau proaspătă 1 ceapă mică, tocată 2 căței de usturoi, tocați 1 cartof mediu, curățat și tăiat cubulețe 4 căni de supă de legume sau apă 1 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 1/2 cană de smântână lichidă sau smântână de cocos Instrucțiuni : Într-o oală mare, căliți ceapa și usturoiul în ulei de măsline până se înmoaie. Adăugați cartoful tăiat și mazărea și continuați să căliți timp de aproximativ 5 minute. Adăugați supa de legume sau apa și sarea și piperul.…
- Salată cu piept de pui, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Salată cu piept de pui: Ingrediente: 2 piepturi de pui fierte și tăiate cubulețe 1/2 capățână de salată verde, spălată și ruptă în bucăți 1/2 ceapă roșie, tăiată mărunt 1 ardei gras, tăiat cubulețe 2 roșii, tăiate cubulețe 1/2 castravete, tăiat cubulețe 1/4 cană de măsline negre fără sâmburi 1/2 cană de brânză feta, tăiată cubulețe 2 linguri de ulei de măsline Sucul de la jumătate de lămâie Sare și piper, după gust Instrucțiuni : Puneți pieptul de pui la fiert într-o oală cu apă sărată timp de 20-25 de minute, sau până când este…
- CREVETI IN UNT SI VIN, Rețetă Simplă Pentru iubitorii de fructe de mare, rețeta de creveți în unt și vin este o alegere simplă și delicioasă. Pentru a o pregăti, aveți nevoie de creveți proaspeți, unt nesărat, usturoi, vin alb și suc de lămâie. Într-o tigaie, topiți untul și adăugați usturoiul mărunțit, lăsându-l să se călească ușor. Adăugați creveții și gătiți-i până când devin roz și opaci. Turnați vinul alb și lăsați-l să fiarbă până când se evaporă alcoolul. Stoarceți sucul de lămâie peste creveți și amestecați ușor. Serviți-i fierbinți alături de o garnitură de orez sau legume proaspete. Acest preparat simplu și plin de arome va…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]