Ingrediente:

 • 1 găină întreagă sau piept de găină
 • 4-5 cartofi mijlocii
 • 200 ml smântână
 • 2 căței de usturoi
 • 1 lingură ulei
 • sare și piper după gust
 • 2-3 frunze de dafin
 • 2 linguri de făină
 • 1 lingură de unt
 • 2-3 linguri de vin alb sec (opțional)

Mod de preparare:

 1. Încălziți cuptorul la 180°C.
 2. Curățați și spălați cartofii și tăiați-i în cuburi mici.
 3. Spălați găina și tăiați-o în bucăți.
 4. În ulei încins, prăjiți găina de ambele părți până devine aurie, apoi scoateți-o din tigaie.
 5. Adăugați cartofii în aceeași tigaie și prajiți-i câteva minute, apoi adăugați usturoiul zdrobit și frunzele de dafin.
 6. În smântână, amestecați făina și adăugați-o în tigaie, amestecând bine.
 7. Adăugați sare și piper după gust și, dacă doriți, puteți adăuga și 2-3 linguri de vin alb sec.
 8. Adăugați găina în tigaie și amestecați bine.
 9. Transferați tigaia într-un vas potrivit pentru cuptor și acoperiți cu o foaie de aluminiu.
 10. Coaceți timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când găina este bine făcută și cartofii sunt moi.
 11. Înainte de a servi, adăugați 1 lingură de unt și amestecați bine.

Găina cu cartofi în sos de smântână este o rețetă clasică, ușor de preparat și cu un gust delicios. Acest fel de mâncare poate fi servit la cină sau la prânz, fiind potrivit atât pentru familie, cât și pentru ocazii speciale. Găina și cartofii sunt ingrediente de bază în multe bucătării, iar smântâna și usturoiul adaugă o notă cremoasă și ușor picantă.

Pentru a prepara această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 găină întreagă sau piept de găină, 4-5 cartofi mijlocii, 200 ml smântână, 2 căței de usturoi, 1 lingură ulei, sare și piper după gust, 2-3 frunze de dafin, 2 linguri de făină, 1 lingură de unt și 2-3 linguri de vin alb sec (opțional).

Procesul de preparare este destul de simplu și nu necesită mult timp. În primul rând, se încălzește cuptorul la 180°C. Apoi, se curăță și se spală cartofii și se taie în cuburi mici. Găina se spală și se taie în bucăți. În ulei încins, se prăjesc găina de ambele părți până devine aurie, apoi se scoate din tigaie. Cartofii se prăjesc în aceeași tigaie și se adaugă usturoiul zdrobit și frunzele de dafin.

În smântână, se amestecă făina și se adaugă în tigaie, amestecând bine. Se adaugă sare și piper după gust și, dacă se dorește, se pot adăuga 2-3 linguri de vin alb sec. Găina se adaugă în tigaie și se amestecă bine. Se transferă tigaia într-un vas potrivit pentru cuptor și se acoperă cu o foaie de aluminiu. Se coace timp de aproximativ 40-50 de minute

Se poate servi găina cu cartofi în sos de smântână cu o salată sau o garnitură de legume. De asemenea, se poate adăuga și o porție de orez sau paste pentru a face acest fel de mâncare mai satisfăcător. Dacă doriți să dați un gust diferit, puteți adăuga ierburi aromatice precum rozmarin sau cimbru, sau puteți înlocui smântâna cu smântână cu ierburi.

Acestă rețetă poate fi, de asemenea, ușor modificată pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră alimentare. Dacă preferați o opțiune mai sănătoasă, puteți folosi smântână de soia sau cu conținut redus de grăsimi. De asemenea, puteți folosi ulei de măsline în loc de ulei și puteți înlocui sarea cu un substitute sănătos pentru sare.

În general, găina cu cartofi în sos de smântână este o rețetă versatilă și ușor de preparat, care poate fi adaptată pentru a se potrivi gusturilor și nevoilor dumneavoastră alimentare. Serviți cald și savurați acest delicios fel de mâncare!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*