Iată o rețetă de prăjitură cu mere și albușuri:

Ingrediente:

 • 4 mere, curățate și tăiate în cubulețe mici
 • 4 albușuri
 • 1/2 cană zahăr
 • 1 lingură de scorțișoară
 • 1 lingură de suc de lămâie
 • 1/2 linguriță de sare
 • 1/2 linguriță de praf de copt
 • 1/2 cană făină

Mod de preparare:

 1. Preîncălziți cuptorul la 175°C.
 2. Într-un vas mare, amestecați cuburile de mere cu zahăr, scorțișoară, suc de lămâie și sare.
 3. Într-un alt vas, bateți albușurile spumă tare.
 4. Adăugați făina încet în albușurile bătute, amestecând cu o spatulă.
 5. Amestecați compoziția de albușuri cu compoziția de mere.
 6. Transferați compoziția într-o tavă pentru prăjituri unsă cu unt sau acoperită cu hârtie pentru copt.
 7. Introduceți tava în cuptor și coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.
 8. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi transferați-o pe un platou pentru a se răci complet.

Cu plăcere! Această prăjitură cu mere și albușuri este un desert ușor, cu un gust dulce și aromat și textura pufoasă. Este un desert perfect pentru perioada de toamnă, când merele sunt în sezon și dau un gust minunat.

Pentru a face această prăjitură, se folosesc mere curățate și tăiate în cuburi mici. Acestea sunt amestecate cu zahăr, scorțișoară, suc de lămâie și sare pentru a le da un gust mai intens. Albușurile sunt bătute spumă tare și apoi se adaugă făina încet, amestecând cu o spatulă. Compoziția de mere este apoi amestecată cu compoziția de albușuri pentru a obține o compoziție uniformă.

Această compoziție este transferată într-o tavă pentru prăjituri unsă cu unt sau acoperită cu hârtie pentru copt. Tava este apoi introdusă în cuptor și coaptă timp de aproximativ 30-35 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată. Prăjitura se lasă apoi să se răcească în tavă timp de 10 minute și apoi se transferă pe un platou pentru a se răci complet.

Această prăjitură poate fi servită caldă sau la temperatura camerei, cu sau fără un strat de glazură sau frisca. Este un desert perfect pentru masa de după-amiaza sau pentru o zi rece și ploioasă, când aveți nevoie de ceva dulce și cald. Poate fi servită cu un ceai sau cafea, sau poate fi oferită ca un cadou pentru prieteni și familie.

În concluzie, această prăjitură cu mere și albușuri este o alegere excelentă pentru un desert ușor, pufos și cu un gust dulce și aromat. Este ușor de preparat și poate fi modificată pentru a se potrivi gusturilor personale. Deci, dacă doriți să încercați o rețetă de prăjitură cu mere și albușuri, acesta este un desert ușor și simplu pe care îl puteți face acasă. Acest desert este perfect pentru oamenii care iubesc combinația de dulce și tartă a merelor, cu textura pufoasă a albușurilor.

De asemenea, acest desert poate fi un mod excelent de a folosi merele proaspete pe care le aveți în casă, fără a fi nevoie să le aruncați. Puteți experimenta cu diferite tipuri de mere pentru a obține un gust diferit, sau puteți adăuga ingrediente suplimentare, cum ar fi nucă, stafide sau scorțișoară, pentru a adăuga un plus de arome.

Această prăjitură poate fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru cei care încearcă să reducă cantitatea de grăsimi și zahăr din dieta lor, deoarece aceasta nu conține unt sau zahăr adăugat în exces. De asemenea, poate fi un desert sănătos și ușor, ideal pentru cei care urmează o dietă cu conținut redus de carbohidrați sau gluten-free.

În general, această prăjitură cu mere și albușuri este o alegere minunată pentru cei care caută un desert ușor, sănătos și cu un gust dulce și aromat. Este ușor de făcut și poate fi personalizat pentru a se potrivi gusturilor dvs. personale, deci nu ezitați să încercați această rețetă astăzi!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]