Iata o reteta de prajitura cu cartofi din resturi de cozonac:

Ingrediente:

  • 200g resturi de cozonac, taiate in cuburi
  • 2 cartofi, fierti si zdrobiti
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 100g unt, topit
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C.
  2. In vasul unui robot de bucatarie sau intr-un castron mare, amestecati cartofii zdrobiti, ouale, zaharul, untul topit si esenta de vanilie (daca doriti).
  3. Adaugati faina, praful de copt si sarea si amestecati pana la obtinerea unei compozitii omogene.
  4. Adaugati cuburile de cozonac si amestecati usor.
  5. Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si coaja de portocala si nivelati suprafata.
  6. Introduceti tava in cuptor si coaceti timp de aproximativ 35-40 de minute sau pana cand prajitura s-a rumenit uniform.
  7. Lasati prajitura sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi transferati-o pe un gratar pentru a se raci complet.
  8. Serviti prajitura cu un pahar de lapte sau ceai fierbinte.

Cu placere! Prajitura cu cartofi din resturi de cozonac este o reteta simpla si delicioasa, care poate fi preparata cu usurinta din ingrediente pe care le aveti deja in casa. Acest desert poate fi servit la micul dejun sau la cafea, fiind o alternativa sanatoasa si satioasa la alte prajituri.

Cartofii sunt un ingredient versatil in bucatarie, iar in aceasta reteta ii folosim pentru a adauga textura si arome desertului. Cartofii fierti sunt zdrobiti si apoi amestecati cu ouale, zaharul, untul topit si esenta de vanilie, formand astfel o compozitie cremoasa si dulce. Adaugarea cuburilor de cozonac aduce un plus de arome si textura crocanta la desert.

Faina, praful de copt si sarea sunt adaugate ulterior si amestecate bine, pana se obtine o compozitie omogena. Compozitia este turnata intr-o tava unsa cu unt si coaja de portocala si nivelata, apoi este coapta la cuptor pana se rumeneste uniform. Prajitura poate fi servita calda sau rece, cu un pahar de lapte sau ceai fierbinte.

In concluzie, prajitura cu cartofi din resturi de cozonac este o reteta simpla, rapida si delicioasa, care poate fi preparata cu usurinta din ingrediente pe care le aveti deja in casa. Este o alternativa sanatoasa si satioasa la alte prajituri si poate fi servita la orice ora din zi sau noapte. Sper ca vei incerca aceasta reteta si ca ti-o va placea la fel de mult precum tuturor celor care au incercat-o pana acum.

Prajitura cu cartofi din resturi de cozonac este un desert versatil si potrivit pentru toate gusturile, de la cei mai tineri la cei mai in varsta. Poate fi personalizat in functie de preferinte, prin adaugarea de nuca, stafide sau alte fructe uscate. De asemenea, poate fi decorata cu glazura sau smantana montata, oferind un aspect atractiv si un gust deosebit.

Aceasta reteta este potrivita pentru a fi preparata in weekend sau in zilele libere, atunci cand aveti mai mult timp la dispozitie. De asemenea, poate fi pregatita cu usurinta pentru mesele festive, impreuna cu familia sau cu prietenii. Este un desert pe care il poti pregati cu placere si cu care te poti mandri, avand in vedere ca este simplu si rapit de preparat, dar cu un gust deosebit.

In concluzie, prajitura cu cartofi din resturi de cozonac este un desert care merita incercat si care poate deveni unul dintre preferatele tale. Sper ca iti va placea si ca o vei pregati cu succes, astfel incat sa te bucuri de un desert delicios si sanatos, impreuna cu cei dragi. Pofta buna!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]