Ingrediente:

  • 500 g carne tocata (porc sau vita)
  • 2 cepe medii, tocate marunt
  • 2 rosii, taiate marunt
  • 2 cartofi, taiati cubulete
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • foi de placinta
  • 2 oua, batute

Mod de preparare:

  1. Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati carnea tocata, ceapa, usturoiul si rosiile. Gatiti amestecul timp de 10 minute, amestecand des pana cand carnea este bine facuta.
  2. Adaugati cubuletele de cartofi si sare si piper dupa gust. Gatiti inca 5 minute.
  3. Preincalziti cuptorul la 200°C.
  4. Intr-un vas uns cu ulei, puneti o foaie de placinta, apoi jumatate din amestecul de carne si cartofi, apoi inca o foaie de placinta, si repetati pana terminati ingredientele.
  5. Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si bagati in cuptor timp de 30 minute.
  6. Scoateți vasul din cuptor, indepartati foaia de aluminiu și turnati ouale batute peste placinta.
  7. Introduceti din nou vasul in cuptor si gatiti inca 10 minute sau pana cand ouale sunt facute.
  8. Scoateți din cuptor și serviti cald.ââ

Placinta cu carne este o reteta traditionala si satioasa din Romania si este populara pentru aspectul sau si pentru gustul sau delicios. Este o reteta usor de preparat si este perfecta pentru o masa de pranz sau de cina, mai ales cand aveti musafiri sau cand vreti sa preparati ceva special pentru familie.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt foarte accesibile si pot fi gasite in orice magazin. Carnea tocata poate fi de porc sau de vita, in functie de preferinta, si poate fi amestecata cu ceapa, rosii, cartofi, usturoi si sare si piper dupa gust. Ouale batute sunt folosite pentru a da un strat suplimentar de gust si textura.

Procesul de gatire este destul de simplu. In primul rand, incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati carnea tocata, ceapa, usturoiul si rosiile. Gatiti amestecul timp de 10 minute, amestecand des pana cand carnea este bine facuta. Adaugati cubuletele de cartofi si sare si piper dupa gust si gatiti inca 5 minute.

Intr-un vas uns cu ulei, puneti o foaie de placinta, apoi jumatate din amestecul de carne si cartofi, apoi inca o foaie de placinta si repetati procesul pana cand ingredientele sunt terminate. Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si bagati in cuptor timp de 30 minute.

Scoateți vasul din cuptor, indepartati foaia de aluminiu și turnati ouale batute peste placinta. Introduceti din nou vasul in cuptor si gatiti inca 10 minute sau pana cand ouale sunt facute. Scoateți din cuptor si serviti cald.

Placinta cu carne este o reteta versatila si poate fi personalizata in functie de preferinte. De exemplu, puteti adauga legume sau condimente suplimentare pentru a-i da un gust mai intens. De asemenea, puteti folosi foi de placinta diferite pentru a obtine textura si gustul dorite.

In concluzie, placinta cu carne este o reteta traditionala, accesibila si delicioasa, perfecta pentru o masa de familie sau pentru o ocazie speciala. Nu uitati sa o incercati acasa!

Placinta cu carne este o reteta traditionala, simpla si satioasa, care poate fi preparata usor acasa. Este o reteta versatila si poate fi personalizata in functie de preferintele fiecaruia, prin adaugarea de legume sau condimente suplimentare.

Pentru a prepara aceasta reteta, aveti nevoie de ingrediente accesibile, cum ar fi carnea tocata, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, sare si piper, foi de placinta si oua. Procesul de gatire consta in gatirea amestecului de carne si legume in ulei, apoi adaugarea lui intre foi de placinta, acoperirea cu o foaie de aluminiu si gatirea in cuptor timp de 30 de minute. Dupa acest timp, ouale batute sunt turnate peste placinta si gatite inca 10 minute pana cand sunt facute.

Placinta cu carne poate fi servita calda, cu o salata sau cu o garnitura de legume. Este o reteta perfecta pentru o masa de pranz sau de cina, mai ales cand aveti musafiri sau cand vreti sa preparati ceva special pentru familie.

In concluzie, placinta cu carne este o reteta traditionala, accesibila si delicioasa, care poate fi personalizata in functie de preferinte. Este un preparat usor de preparat, care poate fi servit la orice masa si care poate fi apreciat de intreaga familie. Incercati aceasta reteta acasa si bucurati-va de gustul traditional romanesc!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]