PLACINTA DE MERE, Rețetă Simplă

PLĂCINTA DE MERE, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru Plăcinta de mere

Pentru a prepara o delicioasă plăcintă de mere, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 g de făină
 • 250 g de unt rece
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 praf de sare
 • 100 ml de apă rece
 • 4 mere mari
 • 100 g de zahăr brun
 • 1 lingură de scorțișoară

Mod de preparare pentru Plăcinta de mere

 1. Începeți prin pregătirea aluatului. Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și zahărul. Adăugați untul rece tăiat cubulețe și frecați-l cu degetele până când obțineți o consistență nisipoasă.
 2. Adăugați treptat apa rece și amestecați până când se formează un aluat omogen. Împărțiți aluatul în două părți egale și formați două bile. Înfășurați-le în folie de plastic și lăsați-le la frigider timp de aproximativ 30 de minute.
 3. Între timp, pregătiți umplutura pentru plăcintă. Curățați merele de coajă și semințe, apoi tăiați-le în felii subțiri. Așezați-le într-un bol și adăugați zahărul brun și scorțișoara. Amestecați bine până când merele sunt acoperite uniform cu zahăr și scorțișoară.
 4. Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoateți aluatul din frigider și întindeți fiecare bucată într-o foaie subțire, pe o suprafață presărată cu făină.
 5. Așezați prima foaie de aluat într-o tavă de copt și uniformizați-o. Adăugați umplutura de mere și acoperiți cu cea de-a doua foaie de aluat. Sigilați marginile și faceți câteva tăieturi ușoare în partea de sus pentru a permite aburului să scape în timpul coacerii. Coaceți plăcinta în cuptor timp de aproximativ 40 de minute sau până când aluatul devine auriu.

Concluzie despre reteta Plăcinta de mere

Plăcinta de mere este un desert clasic, care aduce cu sine gustul dulce și aroma inconfundabilă a merelor coapte. Această rețetă simplă vă va permite să pregătiți rapid și ușor o plăcintă delicioasă, perfectă pentru a fi savurată în compania celor dragi. Aluatul fraged și umplutura suculentă de mere cu scorțișoară vor crea o explozie de arome în gura fiecărui degustător. Plăcinta de mere poate fi servită atât caldă, alături de o înghețată de vanilie, cât și rece, alături de o cană de ceai cald. Indiferent de ocazie, această rețetă simplă va impresiona cu siguranță orice invitat și va fi un succes garantat în orice bucătărie.